Ohjeet JobTeaserin käyttöön

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

JobTeaser on palvelu, jossa itse määrittelet, minkälaisia työpaikkoja ja tapahtumia haluat nähdä omassa JobTeaser-näkymässäsi tai vastaanottaa sähköpostitse. Palvelu on käytössä Euroopan laajuisesti yli 700 korkeakoulussa ja yliopistossa, joten työ- ja harjoittelupaikkojenkin tarjonta on suomalaisia työmarkkinoita laajempi.

Ensimmäinen kirjautuminen:

1. HUOM. tärkeää! Jotta pääset kirjauduttuasi näkemään suomalaisten työnantajien ilmoittamia työ- ja harjoittelupaikkoja, valitse kirjautuessasi oma koulutusalasi. Joku koulutusala tulee olla valittuna, mieluiten omasi, sillä koulutusalat ohjaavat yliopistojen yhteisen Aarresaari.net-portaalin kautta ilmoitetut paikat yliopistojen JobTeaser-alustoille. Muutoin tällä valinnalla sinulle voidaan kohdistaa tapahtumia ja tiedotusta.

2. Kirjaudu JobTeaseriin

opiskelijana helsinki.fi-tunnuksillasi kirjautumissivun Kirjaudu yliopistosi tunnuksilla -linkistä.

alumnina kirjautumissivun Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi -linkistä käyttämälläsi sähköpostiosoitteella, kun helsinki.fi-tunnuksesi eivät ole enää voimassa.

Kirjautumissivulla voit vaihtaa kieltä sivun alalaidasta.

3. Seuraavalla sivulla pääset valitsemaan, minkälaisista työpaikoista olet kiinnostunut. Nämä valinnat vaikuttavat siihen, mitä paikkoja sinulle näkyy automaattisesti. Voit muokata näitä valintoja myös jälkikäteen ja halutessasi voit selata kaikkia avoimia paikkoja. Valitse mieluummin kategorioita laajemmin kuin suppeasti.

4. Kirjauduttuasi sisään pääset muokkaamaan omaa profiiliasi ja hakuehtojasi tarkemmin. 

Profiilin luominen

Profiiliin voit lisätä itsestäsi lyhyen esittelyn, some-tilisi, tietoa työkokemuksestasi ja koulutuksestasi sekä kirjata kielitaitosi osaamistasoineen. 

Profiilikuvan, sijaintisi, kampuksen ja koulutusalasi pääset päivittämään klikkaamalla kynäsymbolia kuvapaikan alta. 

Tärkeää! Valitse oma koulutusalasi. Näin työpöydällesi ohjautuvat paikat myös suomalaisilta työnantajilta, jotka jätetään yliopistojen yhteisen Aarresaari.net-portaalin kautta.

Kiinnostus työtarjouksista

Voit itse valita, onko profiilisi julkinen. Mikäli haluat olla avoin mahdollisuudelle, että sinua lähestytään työtarjouksin, tulee sinun aktivoida "Kiinnostunut työtarjouksista” -valinta. Tällöin sinun tulee ladata palveluun CV:si ja myös profiilitietoja kannattaa päivittää. Pakollisia tietoja ovat ainoastaan nimi ja sähköposti.

JobTeaser on Helsingin yliopiston kaupallinen yhteistyökumppani ja myös yritys etsii asiakkailleen potentiaalia työnhakijoita. Mikäli päädyt JobTeaserin potentiaalisten hakijoiden listalle, yritys lähestyy sinua sähköpostitse ja sinulla on 72 tuntia aikaa vastata, oletko kiinnostunut heidän esittämästään tarjouksesta olla mukana rekrytointiprosessissa. Asiakasyritys tekee lopulliset valinnat.

Jos olet valinnut olevasi avoin työtarjouksille, tietosi päivittyvät myös Helsingin yliopiston Osaajatietokantaan. Helsingin yliopiston urapalvelut voi antaa yliopiston kumppaneille pääsyn tähän tietokantaan, jolloin nämä työnantajat voivat etsiä tarvitsemaansa osaamista tästä tietokannasta ja lähestyä opiskelijoita. Nämä yritykset ja organisaatiot löydät Yritykset-osiosta leimalla "Talent bank". Tällä hetkellä Helsingin kaupungilla on pääsy Osaajatietokantaan, mutta käytön edetessä yrityksiä ja organisaatioita tulee olemaan enemmän.

Työpaikkojen näkyminen eli hakuehtojen määrittely

Työpaikat-näkymässä voit kokeilla reippaasti erilaisia hakuja ja näin löytää omalta kannaltasi parhaat asetukset. Kirjautuessasi tekemäsi hakutermit voit poistaa roskakorista ja saat ns. tyhjän taulun käyttöösi. Mikäli et tallenna kokeilujasi, alkuperäiset asetuksesi säilyvät. Hakuehtosi voit määritellä Työpöydältäsi löytyvästä Hakuehtoni-linkistä tai Työpaikat-näkymästä.

Hakuehdoista pääset määrittelemään käyttöliittymäsi kielen ja voit tilata työpaikkavahdin sekä viikottaisen viestin JobTeaser-portaalissa julkaistuista tapahtumista.
 

Työpaikka-näkymä

Työpaikat-näkymässsä voit kokeilla erilaisia hakuja. Poistamalla roskakorista kaikki tekemäsi valinnat ja valitsemalla valikosta University of Helsinki vaihtoehdon Vain opiskelijoillemme ja alumneillemme näet suomalaisten työnantajien jättämät työ- ja harjoittelupaikat. Tämä vastaa aiemmin käytössä ollutta Rekrynet-ilmoitustaulua.

Aktivoimalla "Vain opiskelijoillemme ja alumneillemme" -valinnan näet suomalaisten työnantajien paikat, jotka tulevat Aarresaari.netin kautta. Tämä näkymä vastaa aiemmin käytössä ollutta Rekrynet-ilmoitustaulua. Sinulla tulee olla oma koulutusalasi valittuna. Koulutusalat ohjaavat Aarresaari.netin kautta työnantajien ilmoittamat paikat yliopiston ilmoitustaululle.

Työn luonne avaa valikon, josta voit valita erityyppisiä työsuhteita kuten osa-aikatöitä, harjoittelu tai kesätyö.

Tehtäväalueita kannattaa valita mieluummin laajemmin kuin suppeasti, sillä muutoin mielenkiintoiset mahdollisuudet voivat mennä ohitsesi. Esim. oikeustieteen opiskelijoiden kannattaa valita kaikki oikeuden alat. Opiskelijan työ on myös usein työnantajien valitsema kategoria. Huomaa, että näet paikat vain niiltä tehtäväalueilta, joita olet valinnut. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja ilmoitustaululla.

Toimialoja ei kannata valita, ellei ole erityisesti kiinnostunut vain tietysti sektorista. Organisaation toimiala ei määrittele tarjottavia tehtäviä.

Alkamispäiväkään ei ole pakollinen valinta, joten sitä ei kannata valita, jollei se ole todella tärkeä kriteeri itsellesi.

Kieliä on valittavana 12. Tämä valinta määrittää, millä kielillä sinulle näytetään sisältöä. Eniten paikkoja löytyy saksan-, englannin- ja ranskankielisinä, mutta neljänneksi eniten jo suomenkielellä. Valitse ne kielet, joilla voisit työskennellä ja Suomessakin paikkailmoitukset kirjoitetaan usein englanniksi, vaikka työtehtävä edellyttäisikin Suomen kielen taitoa. Maantieteellisesti voit rajata paikkoja sijainnilla

Sijainti
Omiin hakuehtoihin kannattaa valita kaikki ne kaupungit ja kunnat, joiden alueelta olet kiinnostunut paikkoja vastaanottamaan, tai koko Suomi. Tämä tarvitsee tehdä kerran, kun hakuehdot tallentaa. Tällä hetkellä alueiden hierarkia ei järjestelmässä toimi eli sijaintina esim. Uusimaa ei tuota samaa tulosta kuin alueen kaupungit.

Työpaikkojen hakeminen

Lue huolellisesti teksti, minkälaiset hakudokumentit työnantaja toivoo saavansa, ja toimi sen mukaisesti.

JobTeaser tarjoaa työnantajalle kaksi tapaa vastaanottaa hakemuksia. Hakemukset voidaan ohjata joko organisaation omaan rekrytointijärjestelmään tai vastaanottaa JobTeaserin kautta yrityksen omalle JobTeaser-tilille sekä työnantajan antamaan sähköpostiin, jolloin hakijoille generoituu järjestelmään HAE-nappula. Järjestelmän kautta tapahtuvassa haussa työnantaja voi valita, haluaako hän CV:n lisäksi hakemuksen vai lyhyen saatetekstin.

Siitäkin huolimatta, että ohjeistusta ja toimintoa on työnantajille pyritty selkeyttämään, he saattavat valita vaihtoehdoksi lyhyen saatetekstin, vaikka tekstissä ilmaistaan, että CV:n lisäksi toivotaan hakemusta ja mahdollisesti muitakin liitteitä. Jos hakuun on mahdollista liittää vain yksi liite, tallenna kaikki tarvittavat dokumentit (CV, hakemus + mahdolliset muut liitteet) yhdeksi pdf-tiedostoksi ja liitä se hakuun suoraan omalta koneeltasi. Muutoinkin on suositeltavaa aina haun yhteydessä tarkistaa CV:nsä, jotta se on juuri haettavaa paikkaa silmällä pitäen räätälöity.

Pyrimme kiinnittämään tähän huomiota myös paikkoja moderoitaessa, mutta paikkojen julkaisusta ei vastaa vain Helsingin yliopisto, vaan kaikki Suomessa JobTeaser-työpaikkaportaalia käyttävät yliopistot.

Oletko valmistumassa?

Kun olet valmistumassa ja helsinki.fi-tunnukset ovat poistumassa käytöstä, voit jatkaa JobTeaserin käyttöä vaihtamalla sähköpostiosoitteesi. Toimi näin:

  1. Vaihda Tiliasetuksissasi helsinki.fi-sähköpostiosoitteesi sähköpostiin, jota käytät valmistumisen jälkeen.
  2. Kirjaudu ulos JobTeaserista.
  3. Klikkaa kirjautumissivulta "Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi" -linkkiä ja tilaa itsellesi vaihtamallasi sähköpostiosoitteellasi uusi salasana "Unohditko salasanan?" -toiminnolla.
  4. Salasanan vaihtamisen jälkeen voit jatkaa JobTeaser-tilisi käyttöä saman linkin kautta.

Vaihda kenttään sähköposti se sähköpostiosoite, jota käytät sen jälkeen kun helsinki.fi-tunnukset lakkaavat toimimasta.

Myös liittymällä Helsinki Alumni Hubiin, löydät alumneille suunnatun linkin JobTeaserin kirjautumiseen.

Tapahtumat  

Tapahtumat-näkymästä löydät kaikki Helsingin yliopiston urapalvelujen ja kumppaneiden sekä JobTeaserin yrityskumppaneiden tapahtumat. Halutessasi voit osallistua kaikkiin alustalla julkaistuihin tapahtumiin. Omista hakukriteereistäsi voit tilata viikottaisen viestin tulevista tapahtumista sähköpostiisi ja vastaavasti tuon viestin poistaa.

Urapalvelut 

Urapalvelut-näkymästä löydät ohjauksen urapalvelujen tuottamiin sisältöihin harjoittelusta ja työnhausta, sekä JobTeaserin käyttöohjeisiin. Näiden lisäksi näkymään päivitetään ajankohtaista sisältöä opiskelijoille mm. kiinnostavien ohjelmien hakuajoista, tapahtumista, sekä artikkeleita harjoittelusta, työnhausta ja muista urapalvelujen teemoista. 
 
JobTeaser tuottaa palveluun myös omaa sisältöään työnhausta. Tämä materiaali on englanninkielistä ja pääset siihen käsiksi Työpöydältäsi löytyvän linkin JobTeaserin materiaalit kautta tai vaihtamalla palvelun kieliversion sivun alalaidasta englanninkieliseksi. Materiaaliin tutustuessa kannattaa huomioida, että se on tuotettu keskieurooppalaisesta näkökulmasta ja kaikki ohjeet eivät sellaisenaan vastaa suomalaista työnhaun kulttuuria. Materiaalista voi kuitenkin olla hyötyä erityisesti silloin, kun on hakeutumassa eurooppalaisille työmarkkinoille.

Yritykset 

Yritykset ja organisaatiot voivat esitellä omaa yrityskulttuuriaan ja rekrytointitarpeitaan profiilien avulla. Voit tutustua ja seurata sinua kiinnostavien yritysten tarjontaa.

Helsingin yliopiston ja urapalvelujen kumppanit löydät listan kärjestä. Organisaatioilla, jotka voivat etsiä sopivia kandidaatteja opiskelijoiden joukosta, on perässään merkintä Talent bank.

Takaisin Avoimet työ- ja harjoittelupaikat -sivulle.