Ohjeet JobTeaserin käyttöön

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

JobTeaser-uraportaali on palvelu, jossa itse määrittelet, minkälaisia työpaikkoja ja tapahtumia haluat nähdä omassa JobTeaser-näkymässäsi tai vastaanottaa sähköpostitse. Palvelu on käytössä Euroopan laajuisesti yli 800 korkeakoulussa ja yliopistossa, joten työ- ja harjoittelupaikkojenkin tarjonta on suomalaisia työmarkkinoita laajempi. 

Tilin luominen

JobTeaseriin voit kirjautua opiskelijana helsinki.fi-tunnuksin tai alumnina käyttämälläsi sähköpostilla. JobTeaseriin kirjaudutaan osoitteesta https://helsinki.jobteaser.com.

Kirjaudu opiskelijana helsinki.fi-tunnuksin kirjautumissivun Kirjaudu yliopistosi tunnuksilla –linkistä ja alumnina kirjautumissivun Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi –linkistä käyttämälläsi sähköpostiosoitteella.

JobTeaser lähettää sähköpostin antamaasi osoitteeseen, josta pääset kirjautumaan järjestelmään ja muokkaamaan profiiliasi: 

  • HUOM. tärkeää! Jotta pääset kirjauduttuasi näkemään suomalaisten työnantajien ilmoittamia työ- ja harjoittelupaikkoja, valitse kirjautuessasi oma koulutusalasi (koulutusohjelma).  
    Koulutusalat ohjaavat suomalaisten yliopistojen yhteisen Aarresaari.net-sivuston kautta ilmoitetut paikat yliopistojen JobTeaser-alustoille. Muutoin tällä valinnalla sinulle voidaan kohdistaa tapahtumia ja tiedotusta. 
     
Valitse koulutusalasi.
  • Kirjautumisvaiheessa voit valita, oletko työnhaussa vai et. Mikäli vastaat kyllä, pääset valitsemaan, minkälaisia työtehtäviä etsit.

Kirjautumissivulla voit vaihtaa kieltä sivun alalaidasta.  

Kirjauduttuasi sisään pääset muokkaamaan omaa profiiliasi ja hakuehtojasi tarkemmin. Käyttöliittymän kielen pääset vaihtamaan sivun alalaidasta istunnon ajaksi. Hakuehdoista voit määritellä sen pysyvästi. Alustan oletuskieli on suomi.

Omat tietosi: profiili ja hakuehdot 

Profiilitietojen ja hakukriteerien täydentäminen vaikuttavat siihen, minkälaisia työ- ja harjoittelupaikkoja alusta sinulle tarjoaa. Tietoja pääset muokkaamaan työpöydälläsi, jolle saavut kirjautuessasi sisään. Työpöydän saat auki ylänavigaatiosta klikkaamalla kuvaketta ”Career Hub”.

Klikkaamalla vasemmalta yläkulmasta löytyvää kuvaketta voit avata työpöydän.
Profiilin täydentäminen

Profiilikuvan, sijaintisi, kampuksen ja koulutusalasi pääset päivittämään klikkaamalla kynäsymbolia (muokkaa) profiilikuvasi alta. Mikäli kirjautumisvaiheessa et koulutusalaa (koulutusohjelma) valinnut, se kannattaa lisätä, sillä tämä valinta ohjaa yliopistojen yhteisen Aarresaari.net-sivuston kautta ilmoitetut työ- ja harjoittelupaikat alustalle. Nämä työpaikat ovat useimmiten suomalaisten työnantajien ilmoittamia. 

Kiinnostus työtarjouksista 

Voit itse valita, onko profiilisi julkinen. Mikäli haluat olla avoin mahdollisuudelle, että sinua lähestytään työtarjouksin, tulee sinun aktivoida "Kiinnostunut työtarjouksista” -valinta. Tällöin sinun tulee ladata palveluun CV:si ja myös profiilitietoja kannattaa päivittää.  

JobTeaser on yrityksenä Helsingin yliopiston kaupallinen yhteistyökumppani ja myös yritys etsii asiakkailleen potentiaaliasia työnhakijoita. Mikäli päädyt JobTeaserin potentiaalisten hakijoiden listalle, yritys lähestyy sinua sähköpostitse ja sinulla on 72 tuntia aikaa vastata, oletko kiinnostunut heidän esittämästään tarjouksesta olla mukana rekrytointiprosessissa. Asiakasyritys tekee lopulliset valinnat.  

Jos olet valinnut olevasi avoin työtarjouksille, tietosi päivittyvät myös Helsingin yliopiston Osaajatietokantaan. Helsingin yliopiston urapalvelut voi antaa yliopiston kumppaneille pääsyn tähän tietokantaan, jolloin nämä työnantajat voivat etsiä tarvitsemaansa osaamista tästä tietokannasta ja lähestyä opiskelijoita. Nämä yritykset ja organisaatiot löydät Yritykset-osiosta leimalla "Talent bank".   

Hakukriteerien määrittely 

 Hakukriteereillä voit määritellä, minkälaisia paikkoja alusta tarjoaa sinulle ensimmäisenä ja poimii työpaikkavahtiin. Hakuehdoista pääset määrittelemään käyttöliittymäsi kielen, sisältöjen kielet ja voit tilata työpaikkavahdin sekä viikoittaisen viestin JobTeaser-portaalissa julkaistuista tapahtumista. 

Hakuehtoja ovat työn luonne, kokemus, koulutustaso, alkamispäivä, sijainti, etätyö, tehtäväalue ja toimiala. Näistä on suositeltavaa täyttää seuraavat: 

  • Työn luonne avaa valikon, josta voit valita erityyppisiä työsuhteita kuten osa-aikatöitä, harjoittelu tai kesätyö. 
  • Sijainti, jos olet kiinnostunut vain tietyiltä alueilta tai Suomesta löytyvistä paikoista. 
  • Tehtäväalueita kannattaa valita mieluummin laajemmin kuin suppeasti, sillä muutoin mielenkiintoiset mahdollisuudet voivat mennä ohitsesi. Esim. oikeustieteen opiskelijoiden kannattaa valita kaikki oikeuden alat. Opiskelijan työ on myös usein työnantajien valitsema kategoria.   

Sähköposti-ilmoitukset kohdasta voit tilata työpaikkavahdin, jolloin järjestelmä lähettää sinulle päivittäin viestin kriteereitäsi vastaavista uusista työpaikkailmoituksista. On hyvä muistaa, että työnantajat eivät aina tee ”oikeita” valintoja ilmoitusta täyttäessään. Aktiivisessa työnhaun vaiheessa kannattaa ilmoituksia selata myös alustalla eikä luottaa pelkästään työpaikkavahdin tarjoamiin vaihtoehtoihin.  

Tapahtumailmoitukset kannattaa aktivoida. Näin saat viikoittain, maanantaisin, sähköpostiisi tiedon tulevista tapahtumista. Urapalvelut myös usein lisää viestiin omia vinkkejään opiskelijoille.           

Kielet kohdasta määrittelet käyttöliittymän kielen. Oletuskieli on suomi, mutta valittavanasi ovat myös englanti ja ruotsi.  
 
JobTeaser on käytössä yli 800 korkeakoulussa ja yliopistossa, joten ilmoituksia palvelusta löytyy yhteensä 15 eri kielillä. Voit määrittää, millä kielillä sinulle nostetaan ilmoituksia ensimmäiseksi ja millä kielellä haluat nähdä tapahtumat ja yritykset. Eniten työpaikkoja löytyy saksan-, englannin- ja ranskankielisinä, mutta myös skandinaavisilla kielillä. Valitse ne kielet, joilla voisit työskennellä. Suomessakin työpaikkailmoitukset kirjoitetaan usein englanniksi, vaikka työtehtävä edellyttäisikin Suomen kielen taitoa. Maantieteellisesti voit rajata paikkoja sijainnilla.  

JobTeaserissa voit myös seurata yrityksiä, jolloin ko. yrityksen tai organisaation ilmoitukset nousevat työpöydällesi. Hakuehdoissa voit selata yrityksiä aakkosjärjestyksessä, mutta Yritykset-moduulissa urapalvelut on nostanut omia kumppaneitaan ja Suomessa toimivia yrityksiä listauksen kärkeen. Myös tässä näkymässä voit klikata itsesi tietyn yrityksen seuraajaksi. 

Työpaikat 

Työpaikat näkymän tärkeimmät hakukriteerit ovat hakusana, työn luonne ja sijainti. Jollet tee näkymässä mitään valintoja, ilmoitukset järjestyvät hakuehtojesi määrittelemien ehtojen mukaisesti. Ensimmäisenä näkyvät JobTeaserin nostamat viikon työpaikat. Näkymässä voit käyttää myös erilaisia suodattamia, jotka kumoavat nämä.  

Suodattimet 

Klikkaamalla ”Kaikki suodattimet” -painiketta saat auki valikon, joka sisältää muut hakukriteerit. 

Kohdennetut työpaikat -valinnalla näet paikat, jotka on ilmoitettu joko yliopistojen yhteisen Aarresaari.net-sivuston tai Helsingin yliopiston oman alustan kautta. Nämä ovat useimmiten suomalaisten työnantajien jättämiä työpaikkailmoituksia. Valinta suodattaa muut paikat pois. 

Rasti kohta Kohdennetut työpaikat

Urapalvelut moderoi näitä ilmoituksia poistaen niiden joukosta paikat, jotka ovat selkeästi suunnattu muiden yliopistojen opiskelijoille. Yleensä tämä tapahtuu jälkikäteen eli paikkojen julkaisun jälkeen. 

Muutoin valinnat ovat samat kuin mitä löytyy myös hakuehdoista. 
 
Voit tallentaa hakujasi näkymään ja palata näihin myöhemmin. 

Tärkeimmät/Viimeisin –valinta järjestää paikat joko kriteeriesi mukaan tai näyttäen uusimmat paikat ensin. Suositeltavaa on tarkastella paikkoja myös järjestettynä niin, että uusimmat paikat näkyvät ensin, ainakin jos olet aktiivisessa työ- tai harjoittelupaikan hakuvaiheessa. 
 
Vinkki: Etsitkö ulkomailla sijaitsevien suomalaisten organisaatioiden kuten lähetystöjen paikkoja? Tällöin et voi valita sijainniksi Suomea. Voit hakea näitä joko hakusanoilla tai valitsemalla Sijainti-valikosta avautuvan vaihtoehdon ”Ulkomailla” ja suodattimista ”Kohdennetut työpaikat”. Haku nostaa esiin myös muita paikkoja, mutta näiden joukosta pitäisi löytyä myös nämä. 
 

Työpaikkojen hakeminen

Lue huolellisesti teksti, minkälaiset hakudokumentit työnantaja toivoo saavansa, ja toimi sen mukaisesti.  

JobTeaser tarjoaa työnantajalle kaksi tapaa vastaanottaa hakemuksia. Hakemukset voidaan ohjata joko organisaation omaan rekrytointijärjestelmään tai vastaanottaa JobTeaserin kautta yrityksen omalle JobTeaser-tilille sekä työnantajan antamaan sähköpostiin. Jos työnantaja käyttää JobTeaseria hakemusten vastaanottamiseen, hakijoille generoituu järjestelmään Helppo hakumenettely -nappula. Järjestelmän kautta tapahtuvassa haussa työnantaja voi valita, haluaako hän CV:n lisäksi hakemuksen vai lyhyen saatetekstin (max 1000 merkkiä).  

Siitäkin huolimatta, että ohjeistusta ja toimintoa on työnantajille pyritty selkeyttämään, he saattavat valita vaihtoehdoksi lyhyen saatetekstin, vaikka tekstissä ilmaistaan, että CV:n lisäksi toivotaan hakemusta ja mahdollisesti muitakin liitteitä. Jos hakuun on mahdollista liittää vain yksi liite, tallenna kaikki tarvittavat dokumentit (CV, hakemus + mahdolliset muut liitteet) yhdeksi pdf-tiedostoksi ja liitä se hakuun suoraan omalta koneeltasi. Muutoinkin on suositeltavaa aina haun yhteydessä tarkistaa CV: nsä, jotta se on juuri haettavaa paikkaa silmällä pitäen räätälöity.  

Työnantaja voi myös toivoa hakemuksia lähetettäväksi tietyllä otsikolla, käytä tällöin sähköpostia niiden lähettämiseen.  

Oletko valmistumassa ja haluat jatkaa JobTeaserin käyttöä? 

Kun olet valmistumassa ja helsinki.fi-tunnukset ovat poistumassa käytöstä, voit jatkaa JobTeaserin käyttöä vaihtamalla sähköpostiosoitteesi. Toimi näin:

  1. Vaihda Tiliasetuksissasi helsinki.fi-sähköpostiosoitteesi sähköpostiin, jota käytät valmistumisen jälkeen.
  2. Kirjaudu ulos JobTeaserista.
  3. Klikkaa kirjautumissivulta "Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi" -linkkiä ja tilaa itsellesi vaihtamallasi sähköpostiosoitteellasi uusi salasana "Unohditko salasanan?" -toiminnolla.
  4. Salasanan vaihtamisen jälkeen voit jatkaa JobTeaser-tilisi käyttöä saman linkin kautta.
Vaihda sähköpostiosoitteesi ensimmäiseen kenttään.

 

Tapahtumat  

Tapahtumat-näkymästä löydät kaikki Helsingin yliopiston urapalvelujen ja kumppaneiden sekä JobTeaserin yrityskumppaneiden tapahtumat. Halutessasi voit osallistua kaikkiin alustalla julkaistuihin tapahtumiin. Omista hakukriteereistäsi voit tilata viikottaisen viestin tulevista tapahtumista sähköpostiisi ja vastaavasti tuon viestin poistaa.

Yritykset 

Yritykset ja organisaatiot voivat esitellä omaa yrityskulttuuriaan ja rekrytointitarpeitaan profiilien avulla. Voit tutustua ja seurata sinua kiinnostavien yritysten tarjontaa.

Helsingin yliopiston ja urapalvelujen kumppanit löydät listan kärjestä. Organisaatioilla, jotka voivat etsiä sopivia kandidaatteja opiskelijoiden joukosta, on perässään merkintä Talent bank.

Ohjeet

JobTeaser tuottaa palveluun omaa sisältöään työnhausta. Tämä materiaali on englanninkielistä ja pääset siihen käsiksi linkistä Ohjeet. Materiaaliin tutustuessa kannattaa huomioida, että se on tuotettu keskieurooppalaisesta näkökulmasta ja kaikki ohjeet eivät sellaisenaan vastaa suomalaista työnhaun kulttuuria. Materiaalista voi kuitenkin olla hyötyä erityisesti silloin, kun on hakeutumassa eurooppalaisille työmarkkinoille.

Takaisin Avoimet työ- ja harjoittelupaikat -sivulle.