Gradut valmiiksi! -stipendit

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

HUOM! 

Kevään 2021 hakukierros on peruttu.

*****

Gradut valmiiksi! -stipendi on tarkoitettu maisterin opinnäytetyön loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle. Tarkoituksena on edistää opinnäytetyön valmistumista tarjoamalla työskentelylle intensiivijakso Helsingin yliopiston Hyytiälän, Kilpisjärven, Lammin, Tvärminnen tai Värriön tutkimusasemalla.

Stipendiä voi hakea Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelija, joka ei ole tätä stipendiä aiemmin saanut. Stipendiä haetaan yhdeksi viikoksi ja se sisältää majoituksen ja täysihoidon tutkimusasemalla. Haku tapahtuu hakujärjestelmä Aavan kautta. Haku on kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä.

  •  Kevään 2021 hakukierros on peruttu.
  • Stipendin jo saaneiden (syksyn 2019 hakukierros) opiskelijoiden on mahdollista tutkimusasemien resursseista riippuen siirtää vierailunsa myös kevääseen 2021. Stipendin käyttöaikaa pidennettiin kevätlukukauden 2021 loppuun.

Stipendiaatin on varattava majoitus suoraan tutkimusasemalta sekä hoidettava matkajärjestelynsä ja matkakulunsa itse. Stipendiaatti on itse yhteydessä tutkimusasemalle tarkan ajankohdan sopimiseksi – kannattaa muistaa, että asemilla voi olla tiettyinä aikoina ruuhkahuippuja (toukokuusta syyskuulle), jolloin stipendiaatteja ei välttämättä mahdu asemille. Stipendi täytyy käyttää sen ajanjakson aikana, jolle se on myönnetty.

Huom! Koronavirustilanteen vuoksi mahdollisuudesta vierailla tutkimusasemalla tulee tiedustella suoraan siltä asemalta, johon stipendi on myönnetty. Tutkimusasemat tekevät päätökset stipendiaattien vastaanottamisesta oman harkintansa mukaan. 

Löydät lisätietoa palveluista tutkimusasemien verkkosivuilta:

Kaikkien koulutusohjelmien opiskelijoille tarkoitetun Gradut valmiiksi! -stipendin lisäksi koulutusohjelmilla voi olla omia stipendejä. Löydät tietoa koulutusohjelman mahdollisista omista stipendeistä tästä ohjeesta kirjauduttuasi sisään Opiskelijan ohjeisiin.