Harjoittelun jälkeen

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Katso tästä, mitä sinun tulee tehdä harjoittelun loputtua.

Ohjeet harjoittelun päätyttyä

1. Kun harjoittelusi on loppunut, tulee sinun hakea siitä suoritusmerkintä, eli opintopisteitä.

2.  Opintosuorituksen harjoittelusta hyväksyy koulutusohjelmasi nimeämä harjoittelun vastuuopettaja. Raportointikäytännöt ovat koulutusohjelmakohtaisia, mutta yleensä suoritusmerkinnän saamiseksi vaaditaan ainakin harjoitteluraportti, johon liitetään työtodistus harjoittelusta. Lisäksi suoritusmerkintää varten voidaan vaatia muita oppimistehtäviä.

3. Tarkat ohjeet harjoitteluraportin kirjoittamiseen saat koulutusohjelmasi harjoitteluohjeesta tai koulutusohjelmasi harjoittelun vastuuopettajalta. Jos koulutusohjelmassasi ei ole omaa raportointiohjetta, voit hyödyntää yleistä harjoittelun raportoinnin mallia (pdf) raportin kirjoittamisen tukena.

4. Harjoittelupaikkasi laskuttaa yliopistoa harjoittelusopimuksessa olevien ohjeiden mukaan.

5. Muista pyytää harjoittelustasi myös työtodistus! Sinun ei tarvitse lähettää urapalveluille kopiota työtodistuksesta tai muita dokumentteja harjoittelun päätyttyä.