Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY)

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

HYYn jäseniä ovat kaikki Helsingin yliopistossa alempaa tai ylempää tutkintoa suorittavat sekä HYYn jäseniksi liittyneet jatko- ja vaihto-opiskelijat. HYY on opiskelijoiden edunvalvoja, palveluntarjoaja ja yhteisö. Lisätietoa HYYstä löydät heidän nettisivuiltaan.

HYY valvoo etuasi. Pitkäjänteisen ja usein näkymättömän edunvalvontatyön ansiosta opiskelijat voivat iloita muun muassa Kela-tuetusta opiskelijaruuasta, edullisista opiskelija-asunnoista ja opiskelijoiden terveydestä huolehtivasta YTHS:stä.

HYYn jäsenet ovat oikeutettuja lukuisiin jäsenetuihin, kuten tuettuun opiskelijaruokailuun, oikeusapuun, Ylioppilaslehteen, Studentbladetiin, Ylioppilaskalenteriin, fuksioppaaseen, opiskelijakorttiin ja opiskelija-alennuksiin ympäri Suomea. Lisätietoja jäseneduista löydät HYYn Jäsenyys-sivuilta.

HYY järjestää opiskelijoille useita tapahtumia, kuten avajaiskarnevaalit, Fuksiseikkailun, HYYn vuosijuhlat, itsenäisyyspäivän soihtukulkueen ja monia muita.

HYYn toimintaan voit lähteä mukaan milloin vain esimerkiksi valiokuntien kautta.

HYYn piirissä toimii noin 250 erilaista järjestöä. Esimerkiksi osakuntien, tiedekunta-, aine-, harraste- ja poliittisten järjestöjen kautta pääset tekemään opiskeluaikanasi juuri sinun näköistä toimintaa.

Uusi opiskelija, HYYn Fuksioppaasta 2020 löydät lisää tietoa ylioppilaskunnastamme!