Käyttäjätunnuksen aktivointi

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja tehnyt lukuvuosi-ilmoittautumisen, tietosi tallennetaan yliopiston opiskelijarekisteri Sisuun muutaman viikon kuluessa. Jos ilmoitit yliopistoon hakiessasi hakulomakkeella sähköpostiosoitteesi, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse, kun tietosi on tallennettu. Tämän jälkeen voit aktivoida käyttäjätunnuksesi Helsingin yliopiston tietojärjestelmiin. Jos et antanut sähköpostiosoitettasi hakiessasi yliopistoon, tai et muista annoitko sen, odota, että saat opiskelutodistuksen postitse ja aktivoi käyttäjätunnuksesi vasta sen jälkeen.

Käyttäjätunnuksella pääset kirjautumaan yliopiston sähköpostiin ja moniin muihin palveluihin. On tärkeää, että aktivoit käyttäjätunnukset ja alat käyttää yliopiston sähköpostia heti opintojen alussa, jotta et jää paitsi mistään tärkeästä. Esimerkiksi opiskelijatiedotukseen käytetään pääsääntöisesti aina yliopiston sähköpostiosoitteita.

Käyttäjätunnus on mahdollista aktivoida sähköisesti useimpien kotimaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla. Sähköinen aktivointi on mahdollista tehdä myös ulkomailta käsin, mikäli sinulla on kotimaiset pankkitunnukset. Jos sinulla ei ole suomalaisia pankkitunnuksia, voit hakea käyttäjätunnusta kun olet Suomessa. Siinä tapauksessa sinun täytyy ensin täyttää käyttäjätunnushakemus, jonka jälkeen saat kuittauksen Helpdeskiltä sekä ohjeistuksen vierailla Helpdeskin ID Point -pisteellä tunnistautumassa.

Tarkemmat ohjeet käyttäjätunnuksen aktivoimisesta löydät Helsingin yliopiston Helpdeskin verkkosivuilta. Aktivoidessasi käyttäjätunnuksen sitoudut noudattamaan tietojärjestelmien käyttösääntöjä sähköisellä allekirjoituksella. Mahdollisissa ongelmatapauksissa voi ottaa yhteyttä yliopiston Helpdeskiin.

Huomaathan, että tämä ohje koskee vain niitä opiskelijoita, jotka eivät ole aiemmin opiskelleet Helsingin yliopistossa. Mikäli sinulla on jo aiemmin ollut Helsingin yliopiston käyttäjätunnus, tunnuksesi säilyy ennallaan. Aiemman tunnuksen aktivointiin tarvitset suomalaiset verkkopankkitunnukset, Suomen poliisin myöntämä sähköisen henkilökortin ja kortinlukijalaitteen tai mobiilivarmenteen.