Kielikeskuksen opettajatuutori auttaa kieliopinnoissa

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kielen opiskeleminen, itselle sopivan kurssin löytäminen tai itsenäisen opiskelun aloittaminen voi joskus tuntua hankalalta. Tästä syystä Kielikeskuksen opettajat tarjoavat kielituutorointia. Tuutorointia on saatavana ruotsin, finskan, englannin, saksan, venäjän, espanjan, italian ja ranskan opintoihin. Lisäksi tuutorointia on tarjolla kirjoitusviestinnän (suomi) opintoihin. Opettajatuutorit ovat Kielikeskuksen opettajia, jotka ovat tavattavissa lukukausien aikana kerran viikossa ilman ajanvarausta. Tuutoreilta voit kysyä muun muassa kielikursseista, oppimateriaaleista, opiskelutekniikoista, kieliopista ja itseopiskelukursseista. Tuutorointia suositellaan erityisesti omatoimisesti kieliä opiskeleville.

Opettajatuutorin kanssa voit käsitellä kieleen liittyviä kysymyksiä laidasta laitaan. Tuutorointiin hakeutuvaa voi askarruttaa esimerkiksi, mitä tietyllä kurssilla tehdään tai miten opiskelu onnistuu vaikkapa saksankielisessä maassa. Joku on palannut opintojen pariin pitkän tauon jälkeen, ja toista mietityttää oma epävarmuus kielen puhujana tai kirjoittajana. Tuutorointitapaamisissa käydään läpi kirjoitettuja tekstejä, ohjataan erilaisten verkkomateriaalien valinnassa sekä annetaan kurssitarjontaan liittyvää neuvontaa. Opettajatuutorit myös arvioivat kielen taitotasoja ja auttavat itsearvioinnin kehittämisessä.

Kielen oppimiseen ja kirjoittamiseen voi liittyä myös pelkoa tai kielteisiä kokemuksia. Kielipelkoa, oppimisvaikeuksia tai jännittämistä kokevan kannattaa tulla tapaamaan tuutoria tai lähettää sähköpostia. Kieliopintojen suorittamisen pitää tuntua turvalliselta. Opettajatuutori pyrkii löytämään sellaisen ratkaisun, että tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot voidaan suorittaa.

Opettajatuutoreiden vastaanotot

HUOM! Syyslukukaudella 2022 vastaanotot järjestetään pääsääntöisesti etänä. Katso kunkin kielen tuutorointitiedot alla olevasta listasta. Tuutorointi alkaa 29.8. ja päättyy 16.12.2022.

Tuutotorintia ei ole tentti- ja lukuviikolla 19. - 23.10.2022. 

  Aika ja paikka Opettajatuutorin nimi ja sähköpostilinkki
Englanti Tuutorointi tapahtuu sähköpostitse. Etätapaamisesta tai tapaamisesta paikan päällä sovitaan opettajan kanssa erikseen.

Fergalin huone Zoomissa

Fergal Bradley
Espanja ke klo 12 - 14

Gonzalon huone Zoomissa

Gonzalo Hernández
Finska ma klo 13 - 14

Hannan huone Zoomissa

Hanna Vänskä
Italia Yhteydenotot: Mirjami Matilainen  
Kirjoitusviestintä (suomi) ma klo 13 - 14

Hannan huone Zoomissa

Hanna Vänskä
Ranska Ritva Nordström-Ylönen: ranskan opintokokonaisuus ja hyväksilukemiset

Linda Nurmi: alkeistason kurssit

Mirjami Matilainen: muut asiat 

Tuutorointi tapahtuu sähköpostitse, tapaamiset sovitaan opettajan kanssa erikseen.

Ritva Nordström-Ylönen

Linda Nurmi

Mirjami Matilainen

 

Ruotsi ke klo 10 - 11

Carolan huone Zoomissa

Muina aikoina tuutorointia sähköpostitse.

Carola Rewell-Heikkinen
Saksa ti klo 12 - 13

Christianin huone Zoomissa

Christian Niedling
Venäjä ke klo 9 - 10

Tuutorointi joko etänä tai lähitapaamisena. Sovi lähitapaamisesta sähköpostitse etukäteen.

Heidin huone Zoomissa

Heidi Mäkäläinen