Matka-alennukset

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Läsnäolevana perustutkinto-opiskelijana olet oikeutettu matka-alennuksiin sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien lähiliikenteessä että kaukoliikenteessä.

Alennukset pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä

Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa, Vantaalla, Keravalla, Sipoossa ja Kirkkonummella asuvat perustutkinto-opiskelijat ovat pääsääntöisesti oikeutettuja matka-alennuksiin. Opiskelija-alennusta varten tarvitset voimassa olevan opiskelijakortin. Perinteisen opiskelijakortin lisäksi voit todistaa oikeutesi alennukseen myös digitaalisella Frank App -opiskelijakortilla. Mikäli sinulla ei ole vielä opiskelijakorttia, tarvitset alennuksen saamista varten yliopiston leimalla varustetun ja täytetyn HSL:n alennuslippuhakemuksen (pdf).

Voit myös ostaa opiskelijalipun HSL-sovelluksella. Tarkistathan HSL:n ohjeista, mitä opiskelijalipun ostaminen sovelluksessa edellyttää.

Lisätietoa matkakorteista sekä hinnoista pääkaupunkiseudun liikenteessä löydät HSL:n verkkosivuilta.

Alennukset kaukoliikenteen junissa ja linja-autoissa

Matkahuolto ja VR myöntävät alennuksen kaikille yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Lippua ostaessasi sinun on esitettävä voimassa oleva perinteinen tai digitaalinen opiskelijakortti.

Jos sinulla ei vielä ole yliopiston opiskelijakorttia tai Frank Appin lataaminen ei onnistu, voit myös pyytä opiskelijaneuvonnasta alennuksen saamista varten opiskelutodistuksen.

Lisätietoja opiskelija-alennuksista löydät VR:n verkkosivuilta ja Matkahuollon verkkosivuilta.