Kielikeskuksen opettajatuutori auttaa kieliopinnoissa

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kielen opiskeleminen, itselle sopivan kurssin löytäminen tai itsenäisen opiskelun aloittaminen voi joskus tuntua hankalalta. Tästä syystä Kielikeskuksen opettajat tarjoavat kielituutorointia. Tuutorointia on saatavana ruotsin, finskan, englannin, saksan, venäjän, espanjan, italian ja ranskan opintoihin. Lisäksi tuutorointia on tarjolla kirjoitusviestinnän (suomi) opintoihin. Opettajatuutorit ovat Kielikeskuksen opettajia, jotka ovat tavattavissa lukukausien aikana kerran viikossa ilman ajanvarausta. Tuutoreilta voit kysyä muun muassa kielikursseista, oppimateriaaleista, opiskelutekniikoista, kieliopista ja itseopiskelukursseista. Tuutorointia suositellaan erityisesti omatoimisesti kieliä opiskeleville.

Opettajatuutorin kanssa voit käsitellä kieleen liittyviä kysymyksiä laidasta laitaan. Tuutorointiin hakeutuvaa voi askarruttaa esimerkiksi, mitä tietyllä kurssilla tehdään tai miten opiskelu onnistuu vaikkapa saksankielisessä maassa. Joku on palannut opintojen pariin pitkän tauon jälkeen, ja toista mietityttää oma epävarmuus kielen puhujana tai kirjoittajana. Tuutorointitapaamisissa käydään läpi kirjoitettuja tekstejä, ohjataan erilaisten verkkomateriaalien valinnassa sekä annetaan kurssitarjontaan liittyvää neuvontaa. Opettajatuutorit myös arvioivat kielen taitotasoja ja auttavat itsearvioinnin kehittämisessä.

Kielen oppimiseen ja kirjoittamiseen voi liittyä myös pelkoa tai kielteisiä kokemuksia. Kielipelkoa, oppimisvaikeuksia tai jännittämistä kokevan kannattaa tulla tapaamaan tuutoria tai lähettää sähköpostia. Kieliopintojen suorittamisen pitää tuntua turvalliselta. Opettajatuutori pyrkii löytämään sellaisen ratkaisun, että tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot voidaan suorittaa.

Opettajatuutoreiden vastaanotot

HUOM! Kevätlukukaudella 2022 vastaanotot järjestetään pääsääntöisesti etänä. Katso alta opettajien vastaanottojen tiedot kevätlukukaudelle 2022.

  Aika ja paikka Opettajatuutorin nimi ja sähköpostilinkki
Englanti
  • 13.1, 20.1, 27.1
  • 17.2
  • 3.3, 10.3, 17.3, 24.3
  • 21.4, 28.4
  • 5.5, 12.5

to klo 13-14 tai sopimuksen mukaan. Ajasta sovitaan opettajan kanssa sähköpostitse.

Fergalin huone Zoomissa

Fergal Bradley
Espanja Vastaanotto sopimuksen mukaan. Ajasta sovitaan opettajan kanssa sähköpostitse. Katri Palmujoki
Finska 17.1 - 6.5.2022 (ei tentti- ja lukuviikolla)
ma klo 14 - 15

Hannan huone Zoomissa

Hanna Vänskä
Italia Ei tuutorointia kevätlukukaudella 2022.
Yhteydenotot: Nina Sulonen
 
Kirjoitusviestintä (suomi) 24.1 - 6.5.2022 (ei tentti- ja lukuviikolla)
ma klo 13 - 14

Salla-Maarian huone Zoomissa

Salla-Maaria Suuriniemi
Ranska Ei tuutorointia kevätlukukaudella 2022
Yhteydenotot: Mirjami Matilainen
 

 

Ruotsi 11.1 - 26.4.2022 (ei tentti- ja lukuviikolla)
ti klo 10-11

Carolan huone Zoomissa

Muina aikoina tuutorointia sähköpostitse.

Carola Rewell-Heikkinen
Saksa 11.1 - 17.5.2022
ti klo 12-13

Christianin huone Zoomissa

Christian Niedling
Venäjä 17.1 - 4.3.2022 (ei tentti- ja lukuviikolla)
Sopimuksen mukaan etänä. Aika sovitaan opettajan kanssa sähköpostitse. 

15.3 - 12.4.2022 (ei tentti- ja lukuviikolla)
ti klo 13 - 14
Kielikeskuksessa (paikka ilmoitetaan myöhemmin) tai sopimuksen mukaan etänä. Etätuutorointiaika sovitaan opettajan kanssa sähköpostitse. 

Heidin huone Zoomissa

Heidi Mäkäläinen