Pohjois-Amerikan vaihtokohteet

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

HUOM! Paikkamäärät helmikuun 2023 täydennyshaussa löytyvät englanninkieliseltä kohdetietosivulta!

 

Voit hakea opiskelijavaihtoon Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Helsingin yliopistolla on kaikkien tiedekuntien opiskelijoille avoimia yliopistolaajuisia sekä tiettyyn oppiaineeseen sidottuja yksikkökohtaisia vaihtopaikkoja partneriyliopistoissa Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Katso partneriyliopistot maittain ja ohjelmittain tästä ohjeesta. Huomaa myös mahdolliset rajoitukset opintotarjonnan ja muiden kriteerien suhteen kunkin maan ja yliopiston kohdalla.

Jos tämän ohjeen kohteista ei löydy sinulle mieluista kohdetta, katso myös North2North-ohjelman tarjoamat mahdollisuudet arktisella alueella tai lähde itsenäisesti ulkomaille.

Haku on yleensä lokakuussa. Katso tarkemmin Haku ja hakeminen

Tietoja vaihtokohteiden kuluista ja kielitesteistä: Vaihtokohteiden kohdalle on merkitty sellaisia arvioituja kuluja, joita meillä on tiedossa. Opetus on vaihto-opiskelijoille maksutonta (poikkeuksena University of California, Davis). Lista ei ole kaikenkattava ja vaihtoyliopistoilta saamamme tiedot perustuvat usein edellisen vuoden arvioihin, joten oikeudet muutoksiin pidätetään. Kannattaa tutkia vaihtoyliopiston sivuja viimeisimpien tietojen varalta.

Kielitestien osalta on kerrottu, vaatiiko vaihtoyliopisto viimeisimmän saamamme tiedon mukaan maksullista kielitestiä. Testiä ei tarvitse tehdä HY:n vaihtohakua varten vaan vasta jos sinut valitaan vaihtoon. Lista ei ole kaikenkattava ja vaihtoyliopistoilta saamamme tiedot perustuvat usein edellisen vuoden tietoihin, joten oikeudet muutoksiin pidätetään. Vuonna 2020 TOEFL-testi maksoi $260 ja IELTS-testi 250€.

Huomioi, että hakuaika EU/ETA-alueen ulkopuolella sijaitseviin vaihtokohteisiin voi olla jopa 1½ vuotta ennen vaihdon alkua. Ole siis ajoissa liikkeellä.

Tästä pääset takaisin ohjeeseen Vaihtokohteet maailmalla

Tällä sivulla

Kanada

Helsingin yliopiston kautta voit lähteä Kanadaan vaihtoon seuraaviin yliopistoihin:

 • Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus (kaikkien tiedekuntien opiskelijat; mahdolliset rajoitukset on kerrottu kohteen tiedoissa alla): McGill University, Memorial University of Newfoundland, Queen's University at Kingston, Trent University, Université de Montréal, Université d’Ottawa / University of Ottawa, University of British Columbia, University of Calgary, University of Saskatchewan, University of Toronto, University of Waterloo, York University.

   

Mitä vaihdon aikana voi opiskella? Kahdenvälisten vaihtojen kautta voit suorittaa opiskelijavaihdon aikana esimerkiksi pääaineen opintoja, sivuaineen opintoja, uuden sivuaineen, tutkintoon kuuluvia vapaita opintoja. Vaihtokohteet voivat rajata joitain aloja vaihdon ulkopuolelle. Katso tarkemmin kohde-esittelystä.

Vaihtoon hakevan edellytetään olevan hyvä opiskelija eli hakijan keskiarvon (kaikki opinnot) tulee olla vähintään 3, jotta hakijalla on mahdollisuus sijoittua yliopistoon Pohjois-Amerikkaan. Moneen Kanadan yliopistoon kuitenkin edellytetään korkeampaa keskiarvoa:

 • edellytyksenä 3,5 keskiarvo: Ottawan yliopisto
 • edellytyksenä 3,75 keskiarvo: McGill University, University of British Columbia, University of Toronto ja  University of Waterloo.

 

Lukukaudet Kanadassa: syyskuu-joulukuu ja tammikuu-huhtikuu. Orientaatio syyslukukaudella voi alkaa jo elokuun lopussa ja siihen pitää osallistua. Tarkat päivämäärät vaihdolle ovat vaihtoyliopiston hyväksymistiedoissa

Kurssien määrä: Kanadassa vaihto-opiskelija suorittaa 4-5 kurssia lukukaudessa (undergraduate- eli kandidaattitason opinnot) tai 4 kurssia (graduate- eli maisteritason opinnot).

 • Undergraduate: Ohjeistamme tekemään lukukauden täyttä työmäärää (30 HY:n pistettä) vastaavan määrän opintoja vaihdossa ollessa. Kanadassa se yleensä vastaa viittä undergraduate-tason kurssia. HY:n hakuvaiheessa valitse opintosuunnitelmaan viisi undergraduate-kurssia. Kuitenkin, jos valitsemme sinut vaihtoon Kanadaan ja vaihtoyliopistosi sallii ottaa yhden kurssin vähemmän eli 4 undergraduate-kurssia (jotka ovat laajuudeltaan yhteensä 4/5 lukukauden täydestä työmäärästä), HY sallii sen. Varmista siinä tapauksessa, että Kanadan study permitin voimassa pysyminen ei vaadi viittä kurssia. (Study permit on koronapandemian tuoma uusi maahantulovaatimus, jonka yksityiskohdat voivat muuttua.) Viiden kurssin valitseminen kuitenkin kannattaa, koska jos yksi kurssi ei olekaan sinulle sopiva tai et pääse toivomallesi kurssille, liian pienestä kurssimäärästä ei tule ongelmia (huomioi luonnollisesti vaihtokohteen säännöt kurssin keskeyttämisestä).

Kanadassa listataan suoritusotteelle myös hylätyt kurssit ja keskeytetyt kurssit.

Kielitaito: Kanadan ja Yhdysvaltojen kohteissa edellytetään vähintään hyvää englannin kielen taitoa, mikä tarkoittaa vähintään tasoa B2 eurooppalaisella kielitaidon viitekehyksellä (CEFR). Kielitaidon on oltava vaihtokohteen vaatimalla tasolla hakuhetkellä. Varaudu siihen, että joudut tekemään maksullisen kielitestin. Alla on kerrottu, vaatiiko vaihtoyliopisto viimeisimmän saamamme tiedon mukaan maksullista kielitestiä. Testiä ei tarvitse tehdä HY:n vaihtohakua varten vaan vasta jos sinut valitaan vaihtoon. Lista ei ole kaikenkattava ja vaihtoyliopistoilta saamamme tiedot perustuvat usein edellisen vuoden tietoihin, joten oikeudet muutoksiin pidätetään.

Jos sinut valitaan vaihtoon kohteeseen, joka edellyttää kielitestiä, tarkista pisterajat sekä tarkka kielitestin tyyppi kohdeyliopiston omista ohjeista, esim. edellytetäänkö IELTS General- vai IELTS Academic -testi.

Opiskelija maksaa vaihtokohteessa asumisen ja elämisen sekä matka-, vakuutus- ja viisumikulut. Lisäksi opiskelija maksaa hallinnollisia kuluja. Huomioithan, että erilaisia hallinnollisia kuluja voi yliopistosta riippuen kertyä paljonkin. Yliopistojen verkkosivuilla on yleensä listattu eri kulut, ja niitä on listattu myös tälle sivulle. Summat voivat muuttua.

British Columbiaan, Memorialiin, Ottawaan, Queen’siin, Saskatchewaniin, Trentiin, Torontoon, Waterloohun ja Yorkiin lähtijän on pitänyt ottaa pakollinen UHIP -vakuutus, hinta noin 300 CA$ / lukukausi (muutokset mahdollisia). Muihinkin kohteisiin vaaditaan vakuutus. Kun sinut on valittu vaihtoon Kanadaan, noudata vaihtoyliopiston ohjeita vakuutuksesta.

Quebeciin suomalaisen lähtijän ei ole tarvinnut maksaa UHIP -vakuutusta, koska Suomella ja Quebecillä on sairaanhoitosopimus. Tämäkin asia voi kuitenkin muuttua.

Memorial University of Newfoundland

www.mun.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

 
Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella, jos saa arvosanaksi C1 tai vahva B2.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille MUN tiedekunnat

Kurssit

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

Maisterivaiheen opiskelija voi valita myös undergraduate-kursseja.

Rajoitukset: Alat, joihin et voi hakea: Faculty of Medicine, School of Nursing, School of Pharmacy, School of Social Work, Marine Institute

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

Graduate: 4 kurssia / lukukausi.

 

5 undergraduate-kurssia = 15 Memorial credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

4 graduate-kurssia = 12 Memorial credits (kukin kurssi yleensä 3 creditiä) = n. 30 op.

HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Memorial University of Newfoundland undergraduate credit = 2 ECTS

1 Memorial University of Newfoundland graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Kulutietoja vaihto-opiskelijoille ei ole ilmoitettu, mutta voit katsoa suuntaa-antavia tietoja MUN:in tutkinto-opiskelijoiden kulusivulta (tuition fees ei koske vaihto-opiskelijoita)
Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
 
Vaihtopaikkoja
 
Lokauun 2022 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi.

McGill University 

www.mcgill.ca 

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
Englanninkielinen yliopisto Quebecissä
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille McGillin tiedekunnat

Kurssit

Pääasiassa kandidaattivaiheen opintoihin (undergraduate-kursseille).

Poikkeuksellisesti voi päästä maisterivaiheen opintoihin, McGillin laitos harkitsee tapauskohtaisesti voiko graduate-tason opintoihin päästä, perusedellytyksenä on, että kandidaatin tutkinto on suoritettuna hakuvaiheessa. Huom! kaikki graduate-ohjelmat eivät hyväksy vaihto-opiskelijoita.

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

Rajoitukset:

 • Seuraavat alat eivät ole avoimia vaihto-opiskelijoille: Faculty of Medicine, Faculty of Dentistry, School of Continuing Studies.
 • Faculty of Law voi harkita vain yhtä vaihto-opiskelijaa tiedekunnan opintoihin. Tästä sovitaan tapauskohtaisesti, kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden asiantuntija on yhteydessä McGillin Faculty of Law -tiedekuntaan, kun vaihtovalinnat on tehty Helsingin yliopistossa.
 • Oikeustieteen opiskelijat voivat hakea esimerkiksi Criminology-opintoihin, näitä kursseja on sosiologiassa (Faculty of Arts) ja mm. Urban Studies -ohjelmassa.
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate -kurssia = 15 McGill credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 McGill University undergraduate credit = 2 ECTS

1 McGill University graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja McGillin kulusivu

Students participating in the exchange program are exempt from regular tuition charges and
compulsory term charges. However there are some charges that they may see on their fee account:
• International Health Insurance - approximately $380 CAD per term
• Program/course charges that are compulsory upon registration, such as special activity charges,
course materials, textbooks, music lessons, etc. - approximately $600-1000 CAD per term
• Residence and meal plan (if applicable)

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 3 paikkaa lukukaudeksi, syksy 2023 tai kevät 2024. McGillin pyynnöstä kaikkia paikkoja ei voida myöntää samalle lukukaudelle.

Queen’s University, Kingston, Ontario

www.queensu.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Voit hakea vain Queen’s Universityn Faculty of Arts and Science -tiedekunnan opintoihin.

Huom! Queen's voi hyväksyä ensisijaisesti vain opiskelijoita, jotka opiskelevat Helsingin yliopistolla jotain kyseisen tiedekunnan alaa. Oikeustieteellisen, kasvatustieteellisen tai lääketieteellisen tiedekunnan opiskelija voidaan hyväksyä vain, jos hänellä on taustaopintoja Arts & Science -tiedekunnan alalta.

Kurssit

Pääasiassa undergraduate-tason kursseille.

Maisterivaiheen opiskelija voidaan valita vaihtoon, jos tarkoituksena on opiskella sivuainetta (undergraduate).

Joskus voi poikkeuksellisesti päästä graduate-tason opintoihin, Queen’s harkitsee tapauskohtaisesti voiko graduate -tason opintoihin päästä (perusedellytyksenä on, että kandidaatin tutkinto on suoritettuna hakuvaiheessa).

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

Rajoitukset: Seuraavat kurssit eivät ole avoimia vaihto-opiskelijoille: School of Urban and Regional Planning (SURP) 800-level kurssit, kaikkien alojen 900-level kurssit.

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

5 undergraduate-kurssia = 15 Queen’s credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Queen’s University undergraduate credit = 2 ECTS

1 Queen’s University graduate credit = 2,5 ECTS

Kulutietoja Esim. asuminen kampuksella n. CA$ 3 940 /lukukausi, kampuksen ulkopuolella n. $2 400 - $3 800 /lukukausi

Ruoka, jos meal plan n. $860 - $3 662/lukukausi

UHIP-vakuutus $208

Kurssikirjat $600 - $800

Vaihtoaika
 
Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi syksyksi 2022 ja 2 paikkaa kevääksi 2024.
.

Trent University, Peterborough Ontario

www.trentu.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Trentin kurssit. Klikkaa sinua kiinnostava ala > Program website > Programs > Undergraduate.

Vain undergraduate-tason kursseja tarjolla vaihto-opiskelijoille.

Maisterivaiheen opiskelija voidaan valita, jos tarkoituksena on opiskella sivuainetta (undergraduate).

Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.
5 undergraduate -kurssia = 2,5 Trent credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.
HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 0,5 Trent University undergraduate credit = 6 ECTS
Kulutietoja Accommodation and Food cost estimate
$6,500 - $11,000 (for full academic year) *depends on college and room selection

Living cost estimate (e.g. entertainment, books etc): $2,000 per year

Health Insurance
$450 approx. for an academic year (8 months)
*Mandatory University Health Insurance www.uhip.ca

Orientation Week: $350.00 approx.

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 4 paikkaa lukukaudeksi (syksy 2023 tai kevät 2024) tai 2 paikkaa lukuvuodeksi 2023-2024.

Université de Montréal

www.umontreal.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3
Kielitaitovaatimus Ranska B2. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Montrealin tiedekunnat

Kurssit

Sinun pitää valita kursseja vain yhdestä koulutusohjelmasta. Jos sinut hyväksytään Montrealiin, Arts & Sciences -alan opiskelijat saattavat pystyä ottamaan yhden kurssin toisesta koulutusohjelmasta.

Rajoitukset:

 • Seuraaville aloille et voi hakea: ranska toisena kielenä -opettajankoulutukseen sekä taidehistoria- ja elokuvaopintoihin.
 • Lisäksi rajoituksia lääketieteessä (voi päästä vain valmistavan vuoden kursseille, ei kliinisille kursseille), farmasiassa, oikeustieteessä (voi päästä vain rajoitettuihin graduate-opintoihin) ja maantieteessä. Näille aloille voi päästä opiskelemaan vain rajoitettu määrä opiskelijoita.  
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

Graduate-opinnot: 3 kurssia / lukukausi

5 undergraduate-kurssia = 15 Montreal credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

3 graduate-kurssia = n. 30 op.

HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Université de Montréal undergraduate credit = 2 ECTS

3 Université de Montréal graduate credits = 8-10 ECTS

Kulutietoja UdeM:in kulusivu

Esim.

Housing and bills 550$ / month

Food 350$ /  month

Transportation 80$ /  month

Telephone 40$ /  month

Miscellaneous 200$ /  month

Books and school supplies 350$ / year

 

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 4 paikkaa lukukaudeksi syksyksi 2023 tai kevääksi 2024 tai 2 paikkaa koko lukuvuodeksi 2023-2024.

Université d’Ottawa / University of Ottawa

www.uottawa.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,5
Kielitaitovaatimus Englanti tai ranska B2

Kaksikielinen yliopisto. Maksullista kielitestiä ei vaadita.

Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Ottawan tiedekunnat

Ranskankieliset kurssit

Englanninkieliset kurssit

Rajoitukset: Alat, joihin et voi hakea: Faculty of Medicine (psykologia on Faculty of Social Sciences, joten siihen voi hakea), Faculty of Education, Telfer School of Management sekä ADM- ja MBA-kurssit.

Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja (1000-4000-tasot).

Maisterivaiheen opiskelija voi valita joko graduate- tai undergraduate-kursseja mutta ei molempia sekaisin. Graduate- eli maisterikurssit ovat 5000-tasosta ylöspäin.

Eritystä University of Ottawan edellytys aikaisemmista opinnoista (University of Ottawa's requirement on completed studies)

 • Kandivaiheen opiskelijan pitää olla suorittanut vähintään 60 op Helsingin yliopistossa tehdessään University of Ottawan hakemuksen (hakuaika ollut yleensä maaliskuussa)

  • Bachelor level student must have completed at least 60 ECTS
 • Maisterivaiheeseen hakevan pitää olla 1. vuoden maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa tehdessään University of Ottawan hakemuksen (hakuaika ollut yleensä maaliskuussa) ja 2. vuoden maisteriopiskelija vaihdon alkaessa.

  • Master level student must be in the first year of Master’s degree (when applying).
  • It is not possible for incoming Master level exchange students to do thesis/research components during exchange, just credit-bearing courses.
Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

Graduate: päivitys 11/2022: Ottawa edellyttää valita tasan 3 graduate-kurssia / lukukausi.

5 undergraduate-kurssia = 15 Ottawa credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

3 graduate-kurssia = 9 Ottawa credits = n. 30 op

HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Université d’Ottawa / University of Ottawa undergraduate credit = 2 ECTS

1 Université d’Ottawa / University of Ottawa graduate credit = 3,33 ECTS

Kulutietoja Estimated costs for a single exchange student (per 4-month term)

Housing (from $650 to $1,200 per month)    $2,600 - $4,800
Food (approximately $85 per week)    $1,300
Mandatory University Health Insurance Plan (UHIP)    $240
Books and other supplies    $600
Clothing, entertainment, and other items    $1,000
Communications (telephone, Internet)    $600

Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
Vaihtopaikkoja
 
Lokakuun 2022 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi (syksy 2023 tai kevät 2024).

University of British Columbia

www.ubc.ca

Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL/IELTS-testi vaaditaan.
Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

  Vaihto koskee vain University of British Columbian Faculty of Arts-tiedekunnan aloja. Vain Vancouverin kampus. Okanaganin kampukselle ei voi hakea.

  Kurssit

  Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

  Graduate: 4 kurssia / lukukausi.

  5 undergraduate -kurssia = 15 British Columbian creditiä (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op

  4 graduate -kurssia = 12 British Columbia credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

  HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of British Columbia undergraduate credit = 2 ECTS

  1 University of British Columbia graduate credit = 2,5 ECTS

  Kulutietoja UBC:n kulusivu

  Arvio lukukauden kokonaiskuluista: CA$ 6 000 - 8 000 (asuminen, ruoka, liikenne, vakuutus, kurssikirjat)

  The housing situation in Vancouver is challenging. UBC can only offer a room to about 50% of students.

  Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
  Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi, syksyksi 2023 tai kevääksi 2024. UBC edellyttää, että valitsemme opiskelijoista puolet syksylle ja puolet keväälle.

  University of Calgary

  www.ucalgary.ca

  Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

  Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
  Keskiarvovaatimus Vähintään 3
  Kielitaitovaatimus Englanti. Oikeustiede: Maksullinen TOEFL/IELTS-testi vaaditaan. Muut alat: maksullisen testin voi korvata HY:ltä saatavalla todistuksella kielitaidosta.
  Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

   Calgaryn tiedekunnat

   Kurssit, klikkaa Courses on Instruction by Faculty (kurssit), Course descriptions (kurssikuvaukset).

   Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

   Jos opiskelija haluaa graduate-tason kursseille, hänen on oltava maisterivaiheessa jo Calgaryyn hakiessaan.

   Maisteriopiskelijan tulee ottaa pääasiassa graduate-tason kursseja.

   Huom. Faculty of Law vaatii muita tiedekuntia parempaa englannin taitoa: TOEFL: a minimum ibT score of 100 with a reading, listening and writing component of 75 and a TWE score of 5.5, or a minimum IELTS score of 7.0 with a reading and writing band minimum of 7.0 (2019)

   Rajoitukset:

   • Alat, joihin et voi hakea: Closed programs Graduate (maisteritason) Law, Education, Haskayne School of Business MBA Program, Medicine, Nursing, Veterinary Medicine
   • Alat joissa on rajoituksia eli vain yksittäisille kursseille voi päästä: Limited Courses Available to Exchange Students: Haskayne School of Business, Kinesiology, Schulich School of Engineering.
   Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

   Graduate: 4 kurssia / lukukausi.

   Undergraduate-kurssit:

   • 5 kurssia = 15 Calgary credits (kukin kurssi 3 cr) = 30 op.

   Graduate-kurssit:

   • 4 kurssia = 12 Calgary credits (kukin kurssi 3 cr) = n. 30 op.
   HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Calgary undergraduate credit = 2 ECTS

   1 University of Calgary graduate credit = 2,5 ECTS

   Kulutietoja Accommodation: $3000 – $4000 per semester
   Books & Supplies: $100 – $175 per course
   Food: $275 – $375 per month
   Phone: $30 – $70 per month
   Student Transit Pass: $140 per semester (mandatory fee)
   Campus Recreation Pass: $35 per semester (mandatory fee)
   Personal Expenses: $350 per month, depending on spending habits
   Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
   Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 4 paikkaa lukukaudeksi (syksy 2023 tai kevät 2024)

   University of Saskatchewan

   www.usask.ca

   Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

   Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
   Keskiarvovaatimus Vähintään 3
   Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluista saatavalla todistuksella. (2019)
   Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

    Saskatchewanin tiedekunnat

    Kurssit

    Voit hakea pääasiassa undergraduate-tason kursseille.

    Graduate-kursseille pääsy harkitaan tapauskohtaisesti.

    Seuraaville aloille ei voi hakea: Dentistry, Physiotherapy, Medicine, Pharmacy and Nutrition, Education and Veterinary Medicine.

    Huom. University of Saskatchewanilla on vaatimus edeltävistä opinnoista: Undergraduate students will have completed at least three (3) semesters of a three-year Bachelor’s degree or five (5) semesters of a four-year Bachelor’s degree prior to their participation in the exchange.

    Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

    5 undergraduate -kurssia = 15 Saskatchewan credits (kukin kurssi 3 creditiä) = n. 30 op.

    HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Saskatchewan undergraduate credit = 2 ECTS

    1 University of Saskatchewan graduate credit = 2,5 ECTS

    Kulutietoja Student fees (on sisältänyt vakuutusmaksun)
    Fall Term: UNDERGRADUATE $610.90, GRADUATE $741.84
    Winter Term: UNDERGRADUATE $336.30, GRADUATE $282.81
    *Prices are for the 2019-20 year and may change.

    Asuminen CA$ n. 3000-5000 / lukukausi (asuntojen hinnat vaihtelevat eri asuntoloissa ja onko kyseessä 1-hengen vai 2-hengen huone)

    Muut elinkustannukset CA$ n. 1000-1500 / lukukausi

    Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
    Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 täydennyshaussa 4 paikkaa lukukaudeksi, syksy 2023 tai kevät 2024.

    University of Toronto, Toronto

    www.utoronto.ca

    Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

    Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
    Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
    Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL/IELTS-testi vaaditaan.
    Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

     Toronton tiedekunnat

     Kurssit:

     Scarborough Campus Course calendar/Catalogue Information

     St George Arts and Sciences

     Faculty of Applied Science and Engineering 

     Mississauga Campus Course calendar/Catalogue Information

     Criminology (Faculty of Arts and Science Calendar)

     Pääasiassa vain undergraduate-tason kursseille.

     University of Toronto harkitsee tapauskohtaisesti ottaako se graduate-opintoihin.
     Maisterivaiheen opiskelija voidaan valita, jos tarkoituksena on opiskella tutkinnon vapaavalintaisia opintoja (undergraduate).

     Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.

      

     Tarkka lista rajoituksista

      

     Huom. lisäksi

     Rajoituksia oikeustieteessä:

     • Oikeustieteen opiskelija voi sijoittua vain kriminologian opintoihin Faculty of Arts and Science -tiedekuntaan (undergraduate-opintoja).
     • Faculty of Law,  graduate studies eli maisteritason opinnot: ei voi sijoittua.

     Muut rajoitukset:

     • Alat, joihin et voi hakea: Dentistry, Medicine, Rehabilitation Science / Occupational Therapy, Nursing, Pharmacy, Management (MBA), Master of Financial Economics (MFE), Master of Law (LLM) and Bachelor of Education (BEd), the Academic Bridging Program, the Concurrent Teacher Education Program (CTEP), as well as the Co-op (work placement) program at UTSC, and any Joint Program courses taught at Centennial College (Paramedicine, Journalism, New Media Studies).
     • Alat, joissa voi olla rajoituksia (alat, joille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä vaihto-opiskelijoita): Programs such as Biochemistry and Business / Commerce have traditionally have only a limited capacity for hosting exchange students unless a specific department / faculty / division approved agreement / addendum exists between UofT and the partner institution. Other programs - e.g., undergraduate Management and Health Studies laboratory classes - may have limited capacity for hosting exchange students. Some programs in Visual Arts and CCIT have courses offered at Sheridan College that have limited capacity for hosting exchange students.
     Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

     5 undergraduate -kurssia = 2,5 Toronto credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.

     4 graduate -kurssia = 2,0 Toronto credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.

     HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 0,5 University of Toronto undergraduate credit = 6 ECTS

     0,5 University of Toronto graduate credit = 7,5 ECTS

     Kulutietoja Estimated cost of living per month, St. George eli Toronton kampus (Mississaugan ja Scarborough'n kampukset hieman edullisempia)
     Housing costs: $900 - $2,451. Finding housing can be difficult in Toronto
     Food/groceries/meal plan: $200 - $462
     Public transportation costs: Metro pass: $116.75
     Health insurance (required) UHIP: $52
     Books, supplies & utensils: $125 - $250 +
     Miscellaneous: $125 - $250
     = Total approximate cost/month: $1,769.25
     Vaihtoaika
      
     Lukukausi tai lukuvuosi
     Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi syksyksi 2023 ja 2 paikkaa kevääksi 2024.

     University of Waterloo, Ontario

     https://uwaterloo.ca/

     Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

     Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
     Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
     Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL/IELTS-testi tai edullisempi Duolingo-testi vaaditaan.
     Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille

      Vaihto koskee University of Waterloossa vain Faculty of Arts-, Faculty of Environment- ja Faculty of Science- tiedekuntien aloja. Ilmoita hakemuksessasi, mihin tiedekuntaan haet.

      Kurssit (undergraduate), klikkaa tiedekuntaa (Faculty of Arts, Faculty of Environment, Faculty of Science) ja sitten Courses Undergraduate

      Kurssit (graduate)

      Päivitys tutkintotasoista syksy 2022 (2022-2023 vaihdossa olevat: jos Waterloo on hyväksynyt kurssivalintasi, voit edetä sovitun mukaisesti):

      Kandidaattivaiheen opiskelijat pääsevät vain undergraduate-kursseille (mahdollisesti voi ottaa yhden graduate-kurssin).

      Maisterivaiheen opiskelija valitsee graduate-kursseja (mahdollisesti voi ottaa yhden undergraduate-kurssin).

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

      5 undergraduate-kurssia = 2,5 Waterloo credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.

      4 graduate-kurssia = 2,0 Waterloo credits (kukin kurssi 0,5 creditiä) = n. 30 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 0,5 University of Waterloo undergraduate credit = 6 ECTS
      0,5 University of Waterloo graduate credit = 7,5 ECTS
      Kulutietoja Waterloon kulusivu

      Yhden lukukauden arviodut kulut:

      TOTAL:    $5300 - $9700
      Books and supplies    $500 - $1500
      Food    $800 - $2600
      Housing (including utilities)    $2000 - $3700
      Incidental fees    $500
      Personal expenses (phone, laundry, entertainment, etc.)    $1500
      Transportation (Grand River Transportation bus pass is given to you for local travel)    Included

      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 4 paikkaa syyslukukaudeksi 2023 tai kevätlukukaudeksi 2024 tai 2 paikkaa lukuvuodeksi 2023-2024.

      York University, Toronto

      www.yorku.ca

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluista saatavalla todistuksella. (2019)
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
       
      Yorkin tiedekunnat

      Kurssit, klikkaa kohdassa Search Current Courses by haluamaasi alaa (Subject).

      Pääasiassa undergraduate-kursseille (= yleensä Kanadassa tasot 1000-3999), joskus voi poikkeuksellisesti päästä graduate-kursseille (= yleensä Kanadassa tasot 5000:sta ylöspäin)

      York University harkitsee tapauskohtaisesti ottaako se graduate-opintoihin, edellyttää Yorkin Graduate Schoolin hyväksyntää.

      Maisterivaiheen opiskelija voidaan valita, jos tarkoituksena on opiskella sivuainetta (undergraduate).

      Rajoitukset:

      • Näille aloille et voi hakea: Law (Osgoode Hall Law School ei enää mahdollinen 2022 alkaen), Graduate level Biology, Business (Schulich School of Business), Graduate level Human Resources Management, Social Work program.
      • Näillä aloilla rajoituksia, edellyttää etukäteiskeskusteluja York Internationalin kanssa: Financial Accountability, Masters of (MFAc), Translation (Glendon College).
      • Mahdollisuus päästä joillekin kursseille: Fine Arts courses in FFA available to non-majors.

      Erityisedellytyksiä: Computer Science, Yorkin laitoksen ohjaaja päättää mille kursseille pääsee. Graduate level Political Science, vähän paikkoja ja edellytyksenä on, että valtio-opin eli Political Science kurssien arvosanat ovat vähintään 4.

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Undergraduate: minimi 4 kurssia / lukukausi, suositus 5 kurssia / lukukausi.

      5 undergraduate -kurssia = 15 York credits (kukin kurssi 3 credits) = n. 30 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 York University undergraduate credit = 2 ECTS

      1 York University graduate credit = 3 ECTS

      Kulutietoja On Campus Accommodations: Undergraduate: Minimum $3,000 CAD per term + meal plan /
      Graduate: Bachelor Apartment starting at $1000 CAD per month
      Textbooks and supplies: $1200-1500 CAD (varies by program)
      University Health Insurance Plan (UHIP): $212 CAD per term
      Food: $250-400 CAD per month
      Local Public Transportation: $130 CAD per month
      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi (syksy 2023 tai kevät 2024) tai 1 paikka koko lukuvuodeksi 2023-2024.

      Yhdysvallat

      Helsingin yliopiston kautta voit lähteä Yhdysvaltoihin vaihtoon seuraaviin yliopistoihin:

      • Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus (kaikkien tiedekuntien opiskelijat; mahdolliset rajoitukset on kerrottu kohteen tiedoissa alla): American University, Bellarmine University, George Mason University, Indiana University of Pennsylvania, Mississippi State University, University of Hawaiʻi at Mānoa, University of Memphis, University of Montana, University of North Carolina Chapel Hill, University of Pittsburgh.
      • Yksikkökohtainen vaihtosopimus: Hofstra University (oikeustieteellinen tdk), Santa Clara University (oikeustieteellinen tdk), Emory University (teologinen tdk), Yale Graduate School of Arts and Sciences (geotieteiden ja maantieteen osasto)
      • Lisäksi on olemassa lukukausimaksullinen mahdollisuus tehdä opintoja University of California, Davisin Global Study Programissa.

       

      Vaihtoon hakevan edellytetään olevan hyvä opiskelija eli hakijan keskiarvon (kaikki opinnot) on oltava vähintään 3, jotta hakijalla on mahdollisuus sijoittua yliopistoon Pohjois-Amerikassa yliopiston kahdenvälisten sopimusten kautta. Useimpiin Yhdysvaltojen yliopistoihin kuitenkin edellytetään korkeampaa keskiarvoa:

      • Edellytyksenä 3,2 keskiarvo: Mississippi State University
      • Edellytyksenä 3,75 keskiarvo: American University, Washington DC, University of California, Davis
      • Edellytyksenä 3,8 keskiarvo: University of Hawaiʻi at Mānoa, University of North Carolina, Chapel Hill, University of Pittsburgh

       

      Yhdysvalloissa suoritettavien kurssien määrä: yleensä 4-5 kurssia / lukukausi. Tavallisesti vaihto-opiskelija suorittaa 4 kurssia, harva on pystynyt suorittamaan 5 kurssia. Muutamassa kohteessa kuitenkin on monenlaajuisia kursseja. Olennaista on silloin, että yhteenlaskettu credit-määrä on riittävä. Katso lisätietoa kohde-esittelystä.

      Yhdysvalloissa listataan suoritusotteelle myös hylätyt kurssit ja ne keskeytetyt kurssit, joita ei ole peruttu määräaikaan mennessä..

      Kielitaito: Jos sinut valitaan vaihtoon kohteeseen, joka edellyttää kielitestiä, tarkista pisterajat sekä tarkka kielitestin tyyppi kohdeyliopiston omista ohjeista, esim. edellytetäänkö IELTS General- vai IELTS Academic -testi.

      Opiskelija maksaa asumisen ja elämisen vaihtokohteessa sekä matka-, vakuutus- ja viisumikulut. Lisäksi opiskelija maksaa hallinnollisia kuluja. Huomioithan, että erilaisia hallinnollisia kuluja voi yliopistosta riippuen kertyä paljonkin, esim. yli $1 000. Yliopistojen verkkosivuilla on yleensä listattu eri kulut. Summat voivat muuttua.

      Lukukausien päivämäärät vaihtelevat yliopistoittain. Syyslukukausi alkaa yleensä elokuun puolivälissä ja päättyy joulukuun puolivälissä. Kevätlukukausi alkaa tammikuun alussa ja päättyy toukokuun puolivälissä. Tarkat päivämäärät vaihdolle ovat vaihtoyliopiston hyväksymistiedoissa. Vaihto-opiskelijan pitää osallistua vastaanottavan yliopiston orientaatioon.

      American University, Washington D.C. 

      https://www.american.edu/

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaattivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL-, IELTS- tai Duolingo-testi vaaditaan.
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Uutta tietoa American Universitylta 19.10.2022: he eivät voi enää vastaanottaa maisterivaiheen vaihto-opiskelijoita.

      Vain undergraduate-kursseille (100-400-tasot).

      American Universityn tiedekunnat

      Kurssit > sivupalkista Colleges & Schools > Departments and Programs > Programs

      Kurssikuvaukset

      Sallitut tiedekunnat kurssien valintaan: College of Arts & Sciences, School of Public Affairs, School of International Service and the Kogod School of Business.

      Rajoitus:

      • School of Communication not open to exchange students.

       • Yleensä viestinnän opiskelijat ovat suorittaneet opintoja näiltä aloilta: Graphic Design, Marketing, International Communication / Cross-cultural communication of interest.
      • Oikeustiede: Washington College of Law not open to exchange students. Voit valita oikeustieteen lähialojen opintoja.
       • Yleensä oikeustieteen opiskelijat ovat valinneet seuraavia opintoja: JLC (Justice Law and Criminology).  Some students are also interested in taking courses in the government/political science and international relations department as well.
      • Lisätietoa rajoituksista
      • Though students may pick courses from five schools at American University, some courses require students to have already completed previous classes in the subject before they can enroll in the course. Like other American University students, Abroad at AU students must be able to provide proof of completing and meeting any prerequisites listed for a course when required.
      • Additionally, not all courses are open to Abroad at AU students. Restrictions to course enrollment are outlined on website
      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

      4 undergraduate-kurssia = 12 credits = n. 24 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 American University, Washington D.C. undergraduate credit = 2 ECTS
      Kulutietoja Mandatory Student Fees * $321.00

      AU Health Insurance * $1,139.00

      SEVIS and J1 visa fees - currently $380

      175 Meal Plan * $2,442.00

      Rent/Housing (based on Double Occupancy) * $5,048.00

      Personal Expenses $900.00

      Books $400.00

      TOTAL (amount student must prove they have available): fall semester $11,487, spring semester $11,850.

      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi, syksy 2023 tai kevät 2024.

      Bellarmine University, Kentucky

      www.bellarmine.edu

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3,5
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL/IELTS/Duolingo-testi vaaditaan.
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Bellarminen tiedekunnat
      Kurssit, valitse Undergraduate- tai graduate – kohdasta Academic Programs, klikkaa alaa ja sivun alareunasta löytyy Course listings
      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

      4 undergraduate-kurssia = 12 Bellarmine credits = n. 24 op.

      4 graduate-kurssia = 12 Bellarmine credits = n. 30 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Bellarmine University undergraduate credit = 2 ECTS

      1 Bellarmine University graduate credit = 2,5 ECTS

      Kulutietoja Room: $2,445 per semester, based on double occupancy
      • Meals: $2,310 per semester
      • Residence Hall Fee: $25* per semester
      • Living/Travel Expenses: $2,597* estimated per semester, dependent on personal choices
      • Books: $376* estimated per semester, dependent on courses
      • Special Course Fees: Varies*
      • Insurance: $510* per semester. Mandatory to purchase insurance via Bellarmine’s approved international insurance
      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 1 paikka lukukaudeksi, vain syksylle 2023.

      George Mason University, Virginia

      https://www2.gmu.edu/

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
       
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3,2 (kandidaattivaiheen opiskelijoille), 3,8 (maisterivaiheen opiskelijoille, meneepä undergraduate- tai graduate-opintoihin)
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL- tai IELTS-testi vaaditaan.
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille George Mason U:n tiedekunnat

      Kurssit:  Mason Course Catalog

      Kandidaattivaiheen opiskelija voi ottaa vain undergraduate-kursseja. Maisterivaiheen opiskelija voi valita, ottaako undergraduate- vai graduate-kursseja, mutta keskiarvovaatimus on hänelle kummassakin tapauksessa 3,8, ja maisteriopiskelijoiden hakuvaatimukset pätevät.

      Erityistä: All classes in the School of Business and most in the School of Engineering require prior departmental approval.

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

      4 undergraduate -kurssia = 12 GMU:n credits = n. 24 op

      5-6 undergraduate kurssia = 15-16 GMU:n credits = n. 30-32 op.

      4 graduate -kurssia = 12 GMU:n creditiä = n. 30 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 George Mason University undergraduate credit = 2 ECTS

      1 George Mason University graduate credit = 2,5 ECTS

      Kulutietoja On-Campus Housing
      $3,255 - $4,160 Per semester (triple occupancy)
      $3,720 - $4,800 Per semester (double occupancy)
      $4,505 - $5,345 Per semester (single occupancy)
      Mandatory Health Insurance
      $966 (fall)
      $1,500 (spring/summer)
      Health insurance is required for all exchange students on a J-1 visa
      Food
      $2,145 - $2,505 Per semester meal plan in housing without full kitchen
      $190 - $2,505 Per semester meal plan in housing with full kitchen
      $1,600 - $2,800 Per semester for living off campus
      Public Transportation
      Free with Mason ID: Campus shuttle and local CUE bus (around Fairfax)
      $4 - $6 / one-way: Metro train to Washington, DC
      SEVIS Fee
      Nonimmigrant Visa Application Fee $180 Paid to the U.S. Government
      Minimum of $131 (varies by country) Paid to U.S. Consulate
      Personal Expenses
      $2,330 Per semester for students living on-campus
      $3,566 Per semester for students living off-campus
      Books and Supplies
      $600 Per semester (books can be bought used or rented for less)
      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 4 paikkaa lukukaudeksi (syksy 2023 tai kevät 2024).

      Indiana University of Pennsylvania

      www.iup.edu

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
       
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL- tai IELTS-testi vaaditaan.
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille IUP:n tiedekunnat

      Kurssit

      Undergraduate courses (kandidaattivaihe) -> klikkaa Course descriptions

      Graduate courses (maisterivaihe) -> klikkaa Course descriptions

       

      Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate -kursseja.

      Maisterivaiheen opiskelija voi valita myös undergraduate -kursseja.

      Rajoitus: psykologian kursseille pääsevät vain psykologian pääaineopiskelijat.

      Maisterivaiheen (graduate) opiskelija voi hakea vain lukukaudeksi.

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

      4 undergraduate -kurssia = 12 undergraduate IUP credits = n. 24 op.

      4 graduate -kurssia = 12 graduate IUP credits = n. 30 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Indiana University of Pennsylvania undergraduate credit = 2 ECTS

      1 Indiana University of Pennsylvania graduate credit = 2,5 ECTS

      Kulutietoja Asuminen kampuksella on pakollista. Halvin asunto: two-person shared semi-suite approximately $4,275 per semester.

      Orientation, Immigration Services, Evacuation/Repatriation Insurance, and Student ID Card fee: approximately $300.

      Meals $1484 (based on 14 meals per week)
      Other expenses $2000 (estimate for health insurance, books, personal expenses, etc)

      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa ei paikkoja.

      Mississippi State University

      www.msstate.edu

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3,2
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maisterivaiheen opiskelija: maksullinen TOEFL- tai IELTS-testi vaaditaan. Kandivaiheen opiskelija: maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella.
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Mississippi Staten tiedekunnat

      Kurssit 

      Kandidaattivaiheen opiskelija voi valita vain undergraduate-kursseja.
      Maisterivaiheen opiskelija voi valita vain graduate-kursseja.

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 undergraduate-kurssia /lukukausi = 12 Mississippi State credits = n. 24 op.

      Minimivaatimus 3 graduate-kurssia / lukukausi = 9 Mississippi State credits. HY:n suositus on 4 graduate-kurssia = 12 Mississippi State credits.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Mississippi State University undergraduate credit = 2 ECTS

      1 Mississippi State University graduate credit = 2,5-3 ECTS

      Kulutietoja Asuminen ja ateriat: kandidaattivaiheen opiskelijalle n. $5,218/lukukausi, maisterivaiheen opiskelijalle n. $6,878.

      Undergraduate application fee $60/Graduate application fee $80, International fee $150/semester; campus activities fee $5, capital improvement fee $50.

      Opiskelijan on todistettava $9,720 varallisuus.

      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi, syksy 2023 tai kevät 2024.

       

       

      University of Hawaiʻi at Mānoa

      https://manoa.hawaii.edu/

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3,8
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maisterivaiheen opiskelija: Maksullinen TOEFL-/IELTS-testi vaaditaan. Kandidaattivaiheen opiskelija: maksullinen TOEFL-/IELTS-testi tai kielikeskuksen opettajan todistus vähintään B2-tason englannista. Kohde kuitenkin suosittelee C1-tason eli keskimääräistä korkeamman tason englannin taitoa. Jos kandidaattivaiheen opiskelija valitaan kohteeseen, joutuu hän vielä tekemään kohteen oman ELI-kielitestin, joka on tällä tietoa maksuton.
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Tiedekunnat

      Kurssit

      Jos olet kandidaattivaiheen opiskelija ja HY valitsee sinut vaihtohakijaksi Hawaii at Manoaan, sinulla pitää haun toisessa vaiheessa eli vaihtoyliopiston omassa haussa olla suoritettuna yksi lukuvuosi, 48 op, opintoja HY:llä. Hawaii ei laske kielikursseja (ainakaan englantia) eikä kenttäkursseja ja harjoitteluita pistekertymään. HY:n Avoimessa yliopistossa ennen tutkinnonsuoritusoikeutta tehdyt opinnot eivät välttämättä kelpaa, ellei niitä ole hyväksiluettu nykyiseen tutkintoosi. Haku Hawaiin syyslukukaudelle päättyy 1.3.2022 ja seuraavalle kevätlukukaudelle 1.10.2022.

      Rajoitukset: HY:llä opetettavista aineista eivät ole avoinna vaihto-opiskelijoille: Law, Medicine. Lisäksi et voi päästä laitokselle Academy for Creative Media.

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Kandidaattivaihe: 12 undergraduate credits (kurssien laajuus vaihtelee, ota yhteensä 12 credits)

      Maisterivaihe: 8 graduate credits (kurssien laajuus vaihtelee, ota yhteensä 8 credits)

      Nämä ovat myös Manoan vaatimukset täydestä työmäärästä. Pääsääntöisesti USA:ssa viisumin voimassaolo on sidoksissa täyden työmäärän tekemiseen.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 12 undergraduate credits = 30 HY op

      8 graduate credits = 30 HY op

      Kulutietoja Vaihto-opiskelijoiden kulusivun mukaan lukukauden elinkustannukset ilman lukukausimaksuja (tuition) ovat noin $10 000. Voit myös katsoa kuluerittelyn (tuition ei koske sinua) lukuvuodelta 2020-2021.
      Vaihtoaika Lukukausi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 1 paikka lukukaudeksi, joko syksyksi 2023 tai kevääksi 2024.

      University of Memphis

      http://www.memphis.edu/

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL- tai IELTS-testi vaaditaan.
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Memphisin tiedekunnat

      Kurssit

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

      4 undergraduate-kurssia = 12 Memphis credits = n. 24 op.

      4 graduate-kurssia = 12 Memphis credits = n. 30 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Memphis undergraduate credit = 2 ECTS

      1 University of Memphis graduate credit = 2,5 ECTS

      Kulutietoja  
      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa ei paikkoja.

      University of Montana

      www.umt.edu

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3
      Kielitaitovaatimus Englanti
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Montanan tiedekunnat

      Kurssit

      Vaihto on pääasiassa undergraduate-opintoihin.
      Poikkeustapauksissa voi maisterivaiheen opiskelija sijoittua, jos University of Montanan ja Helsingin yliopiston ainelaitokset siitä sopivat.

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

      4 undergraduate-kurssia = 12 Montana credits = n. 24 op.

      4 graduate-kurssia = 12 Montana credits = n. 30 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Montana undergraduate credit = 2 ECTS

      1 University of Montana graduate credit = 2,5 ECTS

      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa ei paikkoja.

      University of North Carolina, Chapel Hill

      www.unc.edu

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3,8
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullisen TOEFL-/IELTS-kielitestin voi korvata kielikeskuksen opettajan todistuksella. (2019)
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Vaihto koskee College of Arts and Sciences -tiedekunnan aloja.

      Kurssit:

      Catalog

      Courses

      Departments, katso tietoa College of Arts and Sciences –tiedekunnan aloista

      Rajoitukset: Alat, joille et voi hakea: Courses in the professional schools such as Business, Journalism, Public Health, Nursing, Medicine, and Law are not available to exchange students.

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

      4 undergraduate-kurssia = 12 UNC credits = n. 24 op.

      4 graduate-kurssia = 12 UNC credits = n. 30 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of North Carolina, Chapel Hill undergraduate credit = 2 ECTS

      1 University of North Carolina, Chapel Hill graduate credit = 2,5 ECTS

      Kulutietoja Housing (double occupancy in Residence Hall) $3,371
      Meal Plan $1,445 - $2,361 (depends on plan selected)
      Health Insurance $1,295 (possible to waive with comparable coverage)
      Books and Supplies $300 - $500, varies
      Travel and Personal $500 - $1,350, varies
      Study Abroad Fee $100 exchange
      Visa Fee $350
      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa: 4 paikkaa lukukaudeksi (syksy 2023 tai kevät 2024)

      University of Pittsburgh

      http://www.pitt.edu/

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaattivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3,8
      Kielitaitovaatimus Englanti. Maksullinen TOEFL- tai IELTS-testi vaaditaan.
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille Pittsburghin tiedekunnat

      Kurssit

      Voit hakea vain undergraduate –opintoihin.

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

      4 undergraduate-kurssia = 12 Pittsburgh credits = n. 24 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of Pittsburgh undergraduate credit = 2 ECTS
      Kulutietoja  
      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa ei paikkoja.

       

      .

       

      Hofstra University, Maurice A Deane School of Law

      http://www.hofstra.edu/

      Yksikkökohtainen vaihtosopimus: oikeustieteellinen tiedekunta

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus 3
      Kielitaitovaatimus Englanti
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
       
      Maurice A. Deane School of Law

      Kurssit

      Course Bulletin, view courses by title

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4-6 kurssia / lukukausi, opiskelijavaihdon aikana

      • 12 units (credits) = n. 24 op. Yleensä se tarkoittaa 4 undergraduate-kurssia, mutta laajuudesta riippuen voi olla myös esim. 6 kahden creditin kurssia.
      • 12 units (credits) = n. 30 op. Yleensä se tarkoittaa 4 graduate-kurssia.
      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Hofstra University, Maurice A. Deane School  of Law undergraduate credit = 2 ECTS

      1 Hofstra University, Maurice A. Deane School  of Law graduate credit = 2,5 ECTS

      Muuta tärkeää Vaihtoon hakijalla tulee olla 2 vuoden oikeustieteen opinnot suoritettuna. Huomioithan myös, että asumiskulut asuntolassa pakollisen meal planin kanssa ovat todella korkeat, tästä voi kysyä tarvittaessa liikkuvuusasiantuntijoiltamme. 
      Vaihtoaika Lukukausi
      Vaihtopaikkoja haettavana Lokakuun 2022 haussa 2 paikkaa lukukaudeksi, syksy 2023. 

      Santa Clara University, School of Law

      http://law.scu.edu/

      Yksikkökohtainen vaihtosopimus: oikeustieteellinen tiedekunta

      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus 3
      Kielitaitovaatimus Englanti
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
       
      School of Law

      Kurssit

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4-6 kurssia / lukukausi, opiskelijavaihdon aikana

      • 4 undergraduate -kurssia = 12 units (credits) = n. 24 op.
      • 4 graduate -kurssia = 12 units (credits) = n. 30 op.
        

      School of Law, LLM program: opiskelijan pitää ilmoittautua vähintään 8 unitiin.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Santa Clara University, School  of Law undergraduate credit = 2 ECTS

      1 Santa Clara University, School  of Law graduate credit = 2,5 ECTS

      Muuta tärkeää Huom! Opiskelijavaihto Santa Claraan on mahdollinen vain, jos opiskelija sitoutuu suorittamaan myös Santa Claran School of Law, LLM-ohjelman .
      Opiskelijavaihtolukukaudelta ei peritä lukukausimaksua, mutta toinen lukukausi LLM-ohjelmassa on maksullinen. Maksuista tietoa LLM-ohjelman hakusivulla.
      Vaihtoaika Lukukausi
      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa ei paikkoja.

      Emory University, Candler School of Theology

      http://candler.emory.edu/index.html

      Yksikkökohtainen vaihtosopimus: teologinen tiedekunta

      Opintovaihe vaihdon aikana Maisterivaihe
      Keskiarvovaatimus 3
      Kielitaitovaatimus Englanti

      Vaihtokohteeseen haettaessa tulee suorittaa TOEFL

      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
       
      Candler School of Theology

      Kurssit 

      Hakeminen (non-degree)

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi

      4 undergraduate-kurssia = 12 credit hours = n. 24 op.
      4 graduate-kurssia = 12 credits hours = n. 30 op.

      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 Emory University, Candler School of Theology undergraduate credit = 2 ECTS

      1 Emory University, Candler School of Theology graduate credit = 2,5 ECTS

      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja haettavana lukuvuodeksi Haettavana 1 lukuvuosipaikka, joka voidaan jakaa tarvittaessa kahteen lukukausipaikkaan
       

      Helmikuun 2023 täydennyshaussa haettavana 2 lukukausipaikkaa kevääksi 2024

       

      Yale Graduate School of Arts and Sciences

       

      https://gsas.yale.edu/admissions/non-degree-programs/exchange-scholars

      Yksikkökohtainen vaihtosopimus: geotieteiden ja maantieteen osasto, matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

      Opintovaihe vaihdon aikana Geologian tai geofysiikan tohtoriopiskelija, vähintään toisen vuoden
      Keskiarvovaatimus 3,5
      Kielitaitovaatimus Englanti (kohdeyliopisto ei vaadi kielikoetta)
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille
       
      Kurssit
      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa Kolme kurssia, jos suoritat ainoastaan kursseja. Voit tehdä myös ainoastaan tutkimusta tai sekä tutkimusta että kursseja. Sinun tulee löytää ohjaaja Yalesta itse ennen Yalen hakuajan päättymistä 1.3. (https://earth.yale.edu/)
      Vaihtoaika Lukukausi tai lukuvuosi
      Vaihtopaikkoja haettavana  Lokakuun 2022 haussa: Kaksi lukukausipaikkaa, syksy 2023 tai kevät 2024

      University of California, Davis, Global Study Program

      http://globalstudy.ucdavis.edu

      Yliopistonlaajuinen kahdenvälinen vaihtosopimus: kaikki tiedekunnat

      Study Abroad -vaihto

      • Helsingin yliopisto on solminut Study Abroad -sopimuksen University of California, Davisin Global Study Program -ohjelman kanssa.
      • Study Abroad tarkoittaa sitä, että opiskelija maksaa lukukausimaksut vaihtoyliopistoon. Solmittu sopimus takaa sen, että opiskelija maksaa ns. Instate -lukukausimaksun, joka on huomattavasti alhaisempi kuin muuten kansainvälisiltä opiskelijoilta perittävä maksu.
      Opintovaihe vaihdon aikana Kandidaatti- tai maisterivaiheen opiskelija
      Keskiarvovaatimus Vähintään 3,75
      Kielitaitovaatimus Englanti . Maksullinen TOEFL- tai IELTS-testi vaaditaan.
      Kurssitarjonta vaihto-opiskelijoille The Global Study Program  is an undergraduate program and therefore only exceptional students will be permitted to enroll in graduate courses with instructor approval. Certain courses are extremely popular and may not be available, including courses in Communications, Economics, Computer Science, Design, Electrical Engineering, Food Science, Nutrition and others. Special exams may be required for some courses; failing the exam would prevent enrollment.

      Global Study students choose from a broad range of courses in nearly all of the colleges and departments at UC Davis.

      Kurssit, klikkaa alaa ja sen jälkeen Courses

      Helsingin yliopiston minimivaatimus opintosuorituksia vaihto-opinnoissa 4 kurssia / lukukausi
      HY:n kansainvälisen koulutusyhteistyön palveluiden suosittelema muuntokerroin opintopisteille 1 University of California, Davis, Global Study Program undergraduate credit = 2 ECTS

       

      1 University of California, Davis, Global Study Program graduate credit = 2,5 ECTS

      Lukukausimaksut ja kulutietoja Lukukausimaksut (2023-2024): $8 200/Quarter, $12 050/ semester, $24 250/acedemic year (muutokset mahdollisia).

      Lukuvuosi on jaettu osiin seuraavasti:

      • Fall Quarter, September-December
      • Winter Quarter, January-March
      • Spring Quarter March-June

       

      Lisäksi arvioituja kuluja (per lukuvuosi): aiemman tietomme mukaan elinkustannukset (sisältää mm. asumisen, ruoan, julkisen liikenteen, tarvittavan materiaalin) ovat noin $9 000-12 000 /vuosi (muutokset mahdollisia). Kuitenkin 2023-2024 kulut voivat olla enemmän per lukuvuosi:

      Student Expense Budgets On-Campus (Residence Hall) / On-Campus (Apartments) / Living Off-Campus

      Books & Supplies $1,178 / $1,178 / $1,178
      Room & Board $17,238 / $14,356 / $11,050
      Personal Expenses $1,341 / $1,341 / $1,391
      Transportation/Distance Learning $585 / $585 / $970
      Health Insurance $2,712 / $2,712 / $2,712

      Vaihtopaikkoja Lokakuun 2022 haussa 1 paikka