Vaihtokohteet maailmalla

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Voit valita yhteensä yli 450 vaihtokohteesta ympäri maailmaa. Tutustu Helsingin yliopiston vaihto-ohjelmiin ja partneriyliopistoihin, jotta löydät itsellesi sopivan vaihtokohteen.

Hakeaksesi katso hakuajat, hakuilmoitukset ja hakuohjeet.

Sinun kannattaa myös tutustua vaihdossa olleiden opiskelijoihin blogeihin ja vaihtokertomuksiin ja opiskelijavaihdossa olevien kokemuksiin Instagramissa saadaksesi inspiraatiota ja lisätietoa vaihtokohteistamme.

Mikäli et löydä itsellesi sopivaa vaihtokohdetta Helsingin yliopiston vaihto-ohjelmien kautta, voit lähteä myös itsenäisesti vaihtoon.

Eurooppa

Suosituin tapa lähteä opiskelijavaihtoon toiseen Euroopan maahan on Erasmus-vaihto-ohjelma. Pohjoismaihin ja Baltiaan on mahdollista lähteä myös Nordplus-ohjelman kautta. Lue lisää Erasmus- ja Nordplus-vaihtokohteista Euroopassa.

Erasmus-alueen ulkopuolella sinun on mahdollista opiskella Venäjän ja Ukrainan parhaissa yliopistoissa. Lue lisää Venäjän ja Ukrainan vaihtokohteista. Samalta sivulta löydät myös Kaukasuksen vaihtokohteen Georgian tiedot.

Lähi-itä ja Afrikka

Sinulla on mahdollisuus lähteä vaihtoon korkeatasoista opetusta tarjoaviin yliopistoihin Lähi-idässä ja Afrikassa. Voit lähteä vaihtoon esimerkiksi Jordaniaan, Israeliin, Libanoniin, Egyptiin, Namibiaan, Sambiaan tai Etelä-Afrikkaan. Lue lisää Lähi-idän ja Afrikan vaihtokohteista.

Aasia

Vaihtokohteet Aasiassa ovat kohdemaiden parhaita yliopistoja. Meidän kauttamme voit lähteä esimerkiksi Japaniin, Kiinaan, Taiwaniin, Hongkongiin, Etelä-Koreaan ja  Singaporeen. Lähteminen ei aina edellytä kohdemaan kielen taitoa - monissa Aasian vaihtokohteissa on mahdollista opiskella englanniksi. Lue lisää Aasian vaihtokohteista.

Australia ja Uusi-Seelanti

Sinulla on mahdollisuus lähteä vaihto-opiskelijaksi Australiaan tai Uuteen Seelantiin. Lue lisää Australian ja Uuden-Seelannin vaihtokohteista.

Pohjois-Amerikka

Tarjoamme sinulle useita erilaisia mahdollisuuksia lähteä opiskelija-vaihtoon Kanadaan tai Yhdysvaltoihin. Tällä hetkellä Helsingin yliopistolla on Pohjois-Amerikassa noin 40 eri vaihtokohdetta. Lue lisää Pohjois-Amerikan vaihtokohteista.

Latinalainen Amerikka

Sinulla on mahdollisuus lähteä vaihtoon muun muassa Argentiinaan, Brasiliaan, Chileen, Costa Ricaan, Ecuadoriin, Kolumbiaan tai Peruun. Lue lisää Latinalaisen Amerikan vaihtokohteista.