Thessa

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Thessa on Helsingin yliopiston sähköinen työkalu tohtoriopintojen ohjaukseen, suunnitteluun ja seurantaan. Thessassa voit suunnitella väitöskirjaprojektisi, seurata omaa edistystäsi ja tehdä ohjaajien kanssa ohjaussuunnitelman (ohjaussopimus). Thessan avulla myös ohjaajasi ja seurantaryhmäsi jäsenet pysyvät kartalla tohtoriopintojesi etenemisestä. Tältä sivulta löytyvien ohjeiden avulla otat Thessan helposti haltuun heti tohtoriopintojesi alussa.

Thessa käyttöön

Voit aloittaa Thessan käytön heti, kun olet aktivoinut yliopiston käyttäjätunnukset. Käyttöönotto on yksinkertaista:

  1. Avaa Thessa selaimella
  2. Kirjaudu sisään yliopiston käyttäjätunnuksella
  3. Seuraa ohjeita ja vahvista olevasi tohtorikoulutettava

Oma väitösprojektini

Kirjauduttuasi voit heti alkaa pitää kirjaa jo tekemistäsi asioista ja suunnitella tulevaa. Listaa jo tekemäsi ja suunnitteilla olevat julkaisusi, kansainväliset aktiviteetit, kurssit ja saamasi tai hakemasi rahoitus. Käytä työkalusta löytyvää kalenteria julkaisujen työvaiheiden aikatauluttamiseen. Tulevaisuudessa tiedot esimerkiksi käydyistä kursseista ja tehdyistä julkaisuista saadaan Thessaan muista järjestelmistä, mutta toistaiseksi Thessa toimii ennen kaikkea omana päiväkirjanasi väitöskirjaprojektin suunnittelun tueksi.

Ohjaajan ja seurantaryhmän jäsenien kutsuminen Thessaan

Thessan profiili-välilehdellä voit kutsua ohjaajasi ja mahdollisen seurantaryhmäsi jäsenet Thessaan. Kun olette muodostaneet yhteyden, pääset suunnittelemaan opintojasi ja voitte laatia ohjaussuunnitelman.

Ohjaussuunnitelma (kutsutaan usein myös ohjaussopimukseksi) on tohtorikoulutettavan ja ohjaajien välinen sopimus, joka solmitaan heti opintojen alussa. Suunnitelmaan kirjataan ohjaussuhteen yhteiset pelisäännöt ja kummankin osapuolen oikeudet ja velvollisuudet. Ohjaussuunnitelma tehdään Thessassa ohjaajan käyttäjätunnuksilla. Sovi ohjaajiesi kanssa tapaaminen, jossa täytätte ohjaussuunnitelman yhdessä. Päivittäkää ohjaussuunnitelmaa tutkinnon edetessä tarvittaessa.

Vuosiraportointi

Kerran vuodessa Thessa pyytää sinua tekemään raportin tohtoriopintojesi edistymisestä. Valtaosa vuosiraportin sisällöstä luodaan automaattisesti Oma Väitösprojektini -osion tiedoista. Lisäksi sinun tulee muun muassa arvioida väitöskirjatyöhön kuluneen vuoden aikana käyttämäsi aika sekä väitöskirjatyön tämänhetkinen tilanne. Vuosiraportti tulee tehdä hyvissä ajoin ennen seurantaryhmän vuosittaista tapaamista, jotta ohjaajasi ja seurantaryhmän jäsenet ehtivät tutustua raporttiin ennen tapaamista. Kun jätät vuosiraportin Thessassa, ohjaajasi ja seurantaryhmäsi saavat tiedon raportista ja voivat kommentoida sitä Thessassa. Saat sähköpostiisi tiedon kommenteista ja voit myös vastata kommentteihin Thessan raporttinäkymän keskustelukentässä.

Raportin sulkeminen

Kun vuosiraportointi on valmis ja hyväksytty seurantaryhmäkokouksessa, sinun pitää kirjoittaa lyhyt yhteenveto johtopäätöksistä, ns. loppulause, joka sulkee raportin ja aloittaa uuden raportointikauden. Loppulause kirjoitetaan seurantaryhmäkokouksen aikana ja siihen tulee merkitä kokouksessa paikalla olleet. Jos tohtoriohjelmassasi ei vielä ole seurantaryhmiä käytössä voit kirjoittaa loppulauseeseen omat muistiinpanosi ohjaajan kanssa käydystä keskustelusta ja näin sulkea raportin.

Kuka näkee tietoni Thessassa?

Vuosiraporttia ja ohjaussuunnitelmaa voivat sinun lisäksesi Thessassa tarkastella omat ohjaajasi ja seurantaryhmäsi jäsenet sekä tohtorikoulutuksen tukihenkilöstö.

Kysyttävää?

Apua Thessan käyttöön saat Thessan Help-osiosta. Tarvittaessa voit myös olla yhteydessä Thessan ylläpitoon: thessa-admin@helsinki.fi. Thessaa kehitetään jatkuvasti ja ylläpidolle voit halutessasi antaa myös palautetta Thessan toiminnallisuuksista.