Tohtorikoulutettavan lukuvuosi-ilmoittautuminen

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Tutkinto-opiskelijana sinun on ilmoittauduttava jokaisena lukuvuonna joko läsnäolevaksi tai poissaolevaksi, riippumatta siitä oletko perustutkinto-opiskelija vai tohtorikoulutettava. Jos sinulla on tutkinnonsuoritusoikeus sekä perustutkintoon että tohtorikoulutukseen, sinun on maksettava perustutkinto-opiskelijan jäsenmaksu.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) jäsenmaksu on tohtorikoulutettaville vapaaehtoinen.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi lukuvuodelle 2020-2021

Jokaisen läsnäolevaksi ilmoittautuvan tohtorikoulutettavan on lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava, miten aktiivisesti hän aikoo opiskella tohtorin tutkintoa tulevana lukuvuonna sekä edellisen lukuvuoden osalta vastaava toteumatieto.

Tohtoriopintojen ja väitöskirjatyön aktiivisuusprosentti, eli pää- tai sivutoimisuus, perustuu tohtorikoulutettavan ja hänen ohjaajansa yhteiseen arvioon. Arvion tekemistä varten tohtorikoulutettavan on hyvä olla yhteydessä ohjaajaan hyvissä ajoin ennen lukuvuosi-ilmoittautumistaan, lue tarkemmat ohjeet aktiivisuusprosentin ilmoittamisesta.

Opiskelija joka on jatko-opintojen rekisteriseurannassa ei voi ilmoittautua läsnäolevaksi ennen kuin rekisteriseuranta on hoidettu kuntoon. Jos olet rekisteriseurannassa, ilmoittaudu poissaolevaksi, kunnes asia on hoidettu kuntoon.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2020–2021 on 1.5.–31.8.2020.

Jos sinulla on voimassa oleva käyttövaltuus yliopiston verkkoon, voit ilmoittautua Oilin kautta ja ilmoittaa tässä yhteydessä opintojesi aktiivisuusprosentin. Samalla joudut antamaan vakuutuksen siitä, että olet käynyt arviosta keskustelua ohjaajasi kanssa.

Huom! Kaikkien lukuvuonna 2019–2020 poissaolevaksi ilmoittautuneiden opiskelijoiden käyttövaltuudet aktivoidaan automaattisesti lukuvuosi-ilmoittautumisen mahdollistamiseksi. Valtuudet ovat voimassa 31.8.2020 asti. Huomaathan, että valtuudet avataan tilapäisesti ainoastaan lukuvuosi-ilmoittautumista varten. Jos ilmoittaudut poissaolevaksi lukuvuodelle 2020–2021, sinulla ei siis ole oikeutta ilmoittautua esim. kursseille, vaikka valtuudet sen tilapäisesti mahdollistaisivatkin.

Mikäli sinulla ei vielä ole Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta, voit aktivoida käyttäjätunnuksen täällä. Tunnuksen aktivoinnin jälkeen voit tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen Oilissa.

Mikäli et jostain syystä saa aktivoitua käyttäjätunnustasi, ota yhteyttä opiskelijaneuvontaan. Opiskelijaneuvonnan yhteystiedot löytyvät täältä.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu lukuvuodelle 2020-2021

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu on vapaaehtoinen.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2020-2021 on 1.5.–31.8.2020.

Jos haluat liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi koko lukuvuodeksi tai pelkästään syyslukukaudeksi, sinun on maksettava ylioppilaskunnan jäsenmaksu samalla kun teet läsnäoloilmoittautumisen. Jos ilmoittaudut Oilin kautta, voit maksaa jäsenmaksun Oilin ohjeiden mukaisesti verkkopankissa. Ilmoittautumisesi kirjautuu tällöin reaaliaikaisesti opiskelijarekisteriin.

Jos olet ehtinyt ilmoittautua läsnäolevaksi ilman ylioppilaskunnan jäsenyyttä, mutta haluat liittyä HYY:n jäseneksi koko lukuvuodeksi tai syyslukukaudeksi, sinun on maksettava jäsenmaksu. Toimita tämän jälkeen maksukuitti opiskelijaneuvontaan jäsenyyden rekisteröintiä varten.

Lukuvuosi 2020-2021

Tohtorikoulutettava: 45,00 euroa

Syyslukukausi 2020

Tohtorikoulutettava: 24,50 euroa

Kevätlukukausi 2021

Tohtorikoulutettava: 20,50 euroa

Ti­li­nu­me­rot ja vii­te­nu­me­ro yli­op­pi­las­kun­nan jä­sen­mak­sua var­ten

Saaja: Helsingin yliopiston ylioppilaskunta

Tilinumerot ovat:

  • Nordea FI80 1573 3000 0324 57
  • Danske Bank FI80 8000 1500 0668 82

Yleinen viitenumero on 28 04990.

Mak­su ul­ko­maa­lai­sen pan­kin kaut­ta

Saaja: Helsingin yliopiston ylioppilaskunta
Tilinumero: FI80 1573 3000 0324 57
BIC-koodi: NDEAFIHH
Pankin osoite: Nordea Bank Finland, Aleksanterinkatu 36 B, Helsinki, FIN-00020 Nordea

Ilmoittautuminen poissaolevaksi lukuvuodelle 2020-2021

Myös poissaoloilmoitus on tehtävä ilmoittautumisaikana 1.5.–31.8.2020

Voit ilmoittautua poissaolevaksi Oilissa, jos sinulla on voimassa oleva käyttövaltuus yliopiston verkkoon tai opiskelijaneuvonnassa joko sähköpostitse tai henkilökohtaisesti – muista ilmoittaa viestissäsi joko opiskelijanumerosi tai syntymäaikasi. Sähköpostit, jotka ovat saapuneet viimeistään 31.8.2020 klo 23.59 hyväksytään ja saat kuittauksen, kun sähköposti on käsitelty.

Jos olet jatko-opintojen rekisteriseurannassa, sinun tulee ilmoittautua poissaolevaksi, kunnes asia on hoidettu kuntoon.

Huom! Kaikkien lukuvuonna 2019-2020 poissaolevaksi ilmoittautuneiden opiskelijoiden käyttövaltuudet aktivoidaan automaattisesti lukuvuosi-ilmoittautumisen mahdollistamiseksi. Valtuudet ovat voimassa 31.8.2020 asti. Huomaathan, että valtuudet avataan tilapäisesti ainoastaan lukuvuosi-ilmoittautumista varten. Jos ilmoittaudut poissaolevaksi lukuvuodelle 2020–2021, sinulla ei siis ole oikeutta ilmoittautua esim. kursseille, vaikka valtuudet sen tilapäisesti mahdollistaisivatkin.

Jos ilmoittaudut poissaolevaksi ja opintoihisi tulee tauko, muista aina huolehtia siitä, että myös ohjaajasi, vastuuhenkilösi ja mahdollinen seurantaryhmäsi ovat tietoisia suunnitelmistasi.

Unohtuiko ilmoittautuminen?

Jos et ilmoittaudu joko läsnäolevaksi tai poissaolevaksi ilmoittautumisaikana (1.5.–31.8.) menetät tutkinnonsuoritusoikeutesi.

Jos ilmoittautumisen laiminlyötyäsi haluat palauttaa tutkinnonsuoritusoikeutesi ja ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi saman lukuvuoden aikana 31.7. mennessä, riittää, että maksat uudelleenkirjoittautumismaksun.

Jos opintosi ovat olleet tauolla pidempään ja on kulunut enemmän kuin lukuvuosi siitä, kun viimeksi ilmoittauduit yliopistoon, sinun tulee hakea kotitiedekunnaltasi jatko-opinto-oikeutesi palautusta.

Ohjeet tutkinnonsuoritusoikeuden palautuksen hakemiseen ja uudelleenkirjoittautumismaksun maksamiseen löydät ohjeesta Paluu tohtoriopintoihin.

Ilmoittautuminen kevätlukukaudelle 2020

Jos olet ilmoittautunut poissaolevaksi koko lukuvuodeksi tai läsnäolevaksi pelkästään syyslukukaudeksi ja haluat myöhemmin ilmoittautua läsnäolevaksi kevätlukukaudelle, ota yhteyttä opiskelijaneuvontaan ilmoittautuaksesi läsnäolevaksi kevätlukukaudelle 2020. 

Et voi ilmoittautua läsnäolevaksi mikäli olet jatko-opintojen rekisteriseurannassa.