Tohtorikoulutuksen palvelut

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kun sinulla on kysyttävää väitöskirjatutkimuksesta tai opinnoista, apu on lähellä. Neuvontaa väitöskirjatutkijoille tarjoavat sekä tiedekuntien jatko-opintopalvelut että tohtoriohjelmien suunnittelijat ja tutkijakoulun asiantuntijat. Opiskelijapalveluiden neuvontapisteiltä saat yleistä neuvontaa ja opiskeluun liittyvät todistukset. Väitöskirjan ohjaaja on väitöskirjatutkijan tuki ja turva tutkimustyössä ja opintojen suunnittelussa.

Kenen puoleen käännyn?

  • Tiedekuntien jatko-opintopalvelut neuvovat sinua opinto-oikeuteesi liittyvissä kysymyksissä. Jos unohdit ilmoittautua, haluat jatkaa kesken jääneitä tohtoriopintoja tai vaikka vaihtaa tohtoriohjelmaa, ota yhteyttä oman tiedekuntasi jatko-opintopalveluihin. Kun väitöskirjasi on valmis esitarkastukseen, tiedekunnan jatko-opintopalvelut opastavat sinut tarkastusprosessista läpi askel kerrallaan.
  • Tohtoriohjelmien suunnittelijat vastaavat tohtoriohjelmien päivittäisestä toiminnasta. Jos sinulla on oman tohtoriohjelmasi opetukseen liittyviä kysymyksiä, haluat lisätietoa palkallisista tohtorikoulutettavan tehtävistä tai vaikka perustaa lukupiirin, ota yhteyttä oman tohtoriohjelmasi suunnittelijaan.
  • Tutkijakoulun henkilökunta koordinoi tutkijakoulun järjestämää, kaikille tutkijakoulun opiskelijoille yhteistä opetusta sekä erilaisia rahoitushakuja. Esimerkiksi väitöskirjan loppuunsaattamisapurahoja, tutkijakoulun matkarahoja tai yleisten valmiustaitojen opetusta koskevissa kysymyksissä voit kääntyä tutkijakoulun asiantuntijoiden ja koordinaattoreiden puoleen.
  • Onko sinulla toiveita tai ideoita oman tohtoriohjelmasi toimintaan liittyen? Oman suunnittelijan lisäksi jokaisen tohtoriohjelman johtoryhmässä on myös tohtorikoulutettavien edustajia, joiden kautta voit saattaa toiveesi johtoryhmän tietoon. Oman tohtoriohjelmasi opiskelijaedustajien tiedot löydät tohtoriohjelmasi verkkosivulta.
  • Ohjaajasi ja vastuuhenkilösi opastavat sinua väitöskirjaprojektin ja tutkintoon kuuluvien opintojen suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä integroitumisessa tiedeyhteisöön. Erityisesti sisällöllisissä kysymyksissä kannattaa aina ensimmäisenä kääntyä ohjaajan puoleen.
  • Yleisten opiskelijapalveluiden kautta saat tarvittaessa muun muassa opiskelutodistuksen tai virallisen opintosuoritusotteen. Opiskelijapalvelut auttavat myös muun muassa lukuvuosi-ilmoittautumiseen ja nimen- ja osoitteenmuutoksiin liittyvissä kysymyksissä.

Etkö ole varma keneltä kysyä? Oman tiedekuntasi jatko-opintopalvelujen sekä tohtoriohjelmien suunnittelijoiden ja tutkijakoulun väen puoleen voit aina kääntyä – me olemme täällä sinua varten. Jos emme itse osaa vastata kysymyksiisi, autamme sinut oikean henkilön puheille.

Tiedekuntien jatko-opintopalvelut

Bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: viikki-phd@helsinki.fi

Eläinlääketieteellisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: viikki-phd@helsinki.fi

Farmasian tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: viikki-phd@helsinki.fi

Humanistisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: hum-postgrad@helsinki.fi
p. 02941 22351 tai 02941 21610
Vastaanotot: maanantaisin klo 13-14 ja torstaisin klo 10-11
Käyntiosoite: Teemme töitä etänä, vastaanotot toistaiseksi vain puhelimitse.

Kasvatustieteellisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: edu-research@helsinki.fi
p. 02941 20657

Lääketieteellisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: meilahti-phd@helsinki.fi
p. 02941 26617 tai 02941 26718
Meilahden jatko-opintopalvelut

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: viikki-phd@helsinki.fi

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: kumpula-phd@helsinki.fi

Oikeustieteellisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: oik-jatkokoulutus@helsinki.fi

Teologisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: teol-tohtorikoulutus@helsinki.fi
p. 02941 22351 tai 02941 21610
Vastaanotot: maanantaisin klo 13-14 ja torstaisin klo 10-11
Käyntiosoite: Teemme töitä etänä, vastaanotot toistaiseksi vain puhelimitse.

Valtiotieteellisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
Sähköposti: valt-postgrad@helsinki.fi