Tuhat ja yliopiston tutkimusportaali

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Jokaiselle yliopiston väitöskirjatutkijalle muodostuu automaattisesti oma tutkijaprofiili yliopiston julkiseen tutkimusportaaliin, kun tohtorintutkinnon suoritusoikeus on alkanut. Profiilisivu on kaikkialle mukana kulkeva tutkijan CV. Sitä kautta julkaisusi ja muu tieteellinen toimintasi saavat näkyvyyttä ja samalla myös kartuttavat yliopiston julkaisumääriä, mikä vaikuttaa yliopiston saamaan rahoitukseen.

Aloita oman profiilisi ylläpito heti tohtoriopintojen alussa. Profiiliin saat kätevästi näkyville tiedot julkaisuista, projekteista ja muista tutkimusaktiviteeteista. Profiilin etusivulle kannattaa lisätä myös muut CV-tiedot – näin sinulla on verkosta helposti löytyvä, alati kasvava tutkijan CV.

Tuhat-järjestelmä

Omaa profiilia ylläpidetään Tuhat-järjestelmässä. Henkilöprofiili ja käyttöoikeudet perustuvat henkilöstöjärjestelmään tallennetun sopimuksen tai, jos et ole työsuhteessa yliopistoon, tohtorikoulutuksen opinto-oikeuden tietoihin.

Ohjeita profiilin ylläpitoon löydät Flammasta.

Tutkimusportaali

Yliopiston julkinen tutkimusportaali esittää ne järjestelmään tallennetut tiedot, joiden näkyvyys on julkinen. Julkisesta tutkimusportaalista löytyvää profiiliasi voit jakaa esimerkiksi rahoitushakemusten yhteydessä tai muissa sopivissa tarkoituksissa.

Rinnakkaistallennus

Samalla, kun ylläpidät julkaisutietojasi profiilissasi, voit myös rinnakkaistallentaa julkaisusi yliopiston avoimeen digitaaliseen arkistoon. Yliopisto edellyttää rinnakkaistallennusta kaikilta työsuhteisilta tutkijoilta ja suosittelee rinnakkaistallennusta vahvasti myös muille väitöskirjatutkijoille. Rinnakkaistallennuksella varmistat, että julkaisusi ovat helposti avoimesti saatavilla.

Lisää tietoa saat julkaisemista, avointa tiedettä ja rinnakkaistallennusta koskevasta ohjeesta.