Tutkijan tärpit

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tälle sivulle on koottu tutkijalle hyödyllisiä linkkejä yliopiston sisäisiin ja ulkopuolisiin palveluihin ja resursseihin aihealueittain. Onko tiedossasi hyödyllinen palvelu / resurssi, jonka haluaisit saattaa muidenkin väitöskirjantekijöiden tietoon? Vinkkejä sivun päivittämiseen voi laittaa osoitteeseen tohtorikoulutusviestinta@helsinki.fi.

Tutkijan palveluita

Urasuunnittelu ja rahoitus

Vertaistuki ja työskentelytavat

  • Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys.
  • Tohtoritakuu -blogista löydät ajatuksia väitöskirjan kirjoittamisesta ja tietoa tulevista kirjoituskursseista ja tapahtumista.
  • Helppo ja hauska Pomodoro-tekniikka on yksi väitöskirjantekijöiden suosimista ajanhallintamenetelmistä.
  • HY jatko-opiskelijat Facebook-ryhmästä löydät muita yliopiston väitöskirjatutkijoita. Ryhmä on epävirallinen, väitöskirjatutkijoiden itsensä ylläpitämä kanava.
  • Vertaisviihdettä ja naurunhymähdyksiä väitöskirjatutkijan arkeen tarjoavat Facebookissa myös mm. seuraavat: Piled Higher and Deeper (PhD Comics), Shit Academics Say ja The Dissertation Coach.

Tohtorikoulutus- ja tiedepolitiikka

Toimintaohjeita ja materiaalia yliopistolaisille

Tähän koostettu linkkejä kaikkia väitöskirjatutkijoita koskeviin toimintaohjeisiin ja materiaaleihin, kuten yliopiston strategiaan ja organisaation, tasa-arvotyöhön, kielipolitiikkaan ja viestintään. Linkit vievät Flammaan, joten tarvitset yliopiston tunnukset niitä varten.

Kirjoitusoppaita

Väitöstutkimusta voi tukea tutustuminen erilaisiin kirjoitusoppaisiin. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Belcher, Wendy Laura (2009). Writing Your Journal Article in Twelve Weeks: A Guide to Academic Publishing Success.
  • Bolker, Joan (1998). Writing Your Dissertation in Fifteen Minutes a Day: A guide to starting, revising and finishing your doctoral thesis.
  • Kiriakos, Carol & Svinhufvud, Kimmo (2015). Tohtoritakuu. Kirjoittamisen opas jatko-opiskelijalle ja tutkijalle.
  • Silvia, Paul J. (2018). How to Write a Lot: A practical guide to productive academic writing.