Tutkintotavoitteinen opiskelu | Avoin yliopisto

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

 

Avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa tutkintoa, mutta opinnoista on monenlaista hyötyä myös tutkintoa tavoitellessa: Avoimessa yliopistossa voit tutustua sinua kiinnostaviin tieteenaloihin ja siihen, millaista yliopisto-opiskelu on. Voit myös suorittaa tutkintoon kuuluvia opintoja jo ennakkoon. Samalla karttuvat sekä tiedot että taidot, joita yliopistossa tarvitaan.  
 
Avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella on lisäksi mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi useimpiin Helsingin yliopiston tiedekuntiin. Tätä mahdollisuutta kutsutaan ns. avoimen väyläksi.  
 

Vinkkejä tutkintotavoitteiseen opiskeluun

  • Ole määrätietoinen, suunnitelmallinen ja järjestelmällinen. Suunnittele ajankäyttösi niin, että opiskeluun on riittävästi aikaa.   
  • Valitse opintosuunnitelmaasi niitä opintoja, jotka sisältyvät tavoittelemaasi tutkintoon. Opintosuorituksesi kirjataan Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin ja ne on mahdollista hyödyntää tutkinnossa myöhemmin.  
  • Jos haet tutkinto-opiskelijaksi Avoimen väylän kautta, valitse opintoja, jotka sisältyvät väylän hakuehtoihin. 
  • Huomaa, että yksittäisten kurssien opintosuoritukset vanhenevat kymmenessä (10) vuodessa. Avoimen väylän haussa kuitenkin usein edellytetään, että opinnot on suoritettu tietyn ajanjakson sisällä. Vaatimukset vaihtelevat hakukohteittain.