Tutustu tuutoreihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tuutorit ovat sinua varten! He auttavat sinua opintojesi alussa ja vastaavat kysymyksiisi. Tuutoreiden kautta tapaat myös uusia ystäviä ja pääset tutustumaan vapaa-ajan aktiviteetteihin yliopistolla. Kysyimme muutamalta syksyn 2021 tuutorilta ajatuksia opintojen aloituksesta ja tuutoroinnista: 

  • Mikä on paras muistosi ensimmäisestä opiskeluvuodestasi Helsingin yliopistossa? 
  • Onko jotain minkä koit haastavana ensimmäisen vuoden aikana ja mihin uuden opiskelijan olisi hyvä osata varautua ennalta?
  • Mitä odotat syksyltä 2021 ja tuutoroinnilta?
  • Mikä on lempipaikkasi kampuksella?
  • Terveisesi uusille opiskelijoille

Mikael, Kandidatprogrammet i samhällsvetenskaper (Soc & kom)

Mikael

Paras muistoni: ovat ehdottomasti opiskeluiden ensimmäiset viikot. Ennen kuin aloitin, en ollut varma, onko uusi opiskelupaikka oikea paikka minulle, mutta nopeasti huoleni osoittautui täysin perusteettomaksi. Jo ensimmäisten päivien aikana muut saman henkiset ottivat minut avosylin vastaan.

Ensimmäisen syksyn haasteeni: Opintojen alussa olevat yleiskurssit saattavat tuntua työläiltä. Älä huoli, jos sinusta tuntuu siltä, koska hyvin nopeasti saat opinnoissasi valita, mitä haluat opiskella ja mihin perehtyä enemmän.

Odotukseni ensi syksylle: Syksyltä 2021 ja tuutoroinnilta odotan, että tapaan monia uusia, mielenkiintoisia ihmisiä. Samanaikaisesti, kun autan heitä löytämään tiensä yliopisto-elämässä, voin myös oppia heiltä jotain uutta.

Lempipaikkani kampuksella: Lempipaikkani kampuksella on varmasti Helsingin yliopiston Kaisa-kirjasto. Siellä voi opiskella rauhassa ja hiljaisuudessa ja tuntea inspiraatiota. Lisäksi siellä tapaa aina vähintään jonkun tuttavan, kun liikkuu kirjaston ja erilaisten Porthanian palveluiden, kuten UniCafen, välillä.

Terveiseni sinulle, uusi opiskelija: Suhtaudu avoimesti uusiin ihmisiin, opintoihin, mielipiteisiin ja kokemuksiin. Ole utelias, opit parhaiten!

Ilmari, Psykologian kandiohjelma

Ilmari

Paras muistoni: Se hetki, kun näki kaikki ihanat kanssafuksit ja tunsi järjettömän suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta! Ja tietysti orientaatioviikon bileet.

Ensimmäisen syksyn haasteeni: Kirjojen paksuuteen ja artikkeleiden lukemiseen orientoituminen vei oman aikansa, joten kannattaa varautua siihen! Ensimmäisenä syksynä tunsi myös olevansa todella hukassa kaikkien yliopiston käytäntöjen (kuten kurssi-ilmoittautumisten) kanssa, mutta onneksi tässä tuutorit voivat auttaa.

Odotukseni ensi syksylle: Odotan hirveän innolla kaikkien uusien fuksipalleroiden näkemistä! En malta odottaa, että pääsen loistamaan tyhmällä ja laadultaan surkealla huumorintajullani syksyn tapahtumissa!

Lempipaikkani kampuksella: Ehdottomasti Mocsun sohvat! <3 Okei, Unarikin on todella kova.

Terveiseni sinulle, uusi opiskelija: Aivan hirveän suuret onnittelut opiskelupaikastasi, olet päässyt huippujengiin! <3 En malta odottaa, että pääsen tapaamaan sinut!

Otso, Kasvatustieteiden kandiohjelma, luokanopettaja

Otso

Paras muistoni: Parhaita muistoja ovat olleet ennakkopiknik, oman ryhmän kanssa tutustuminen orientaatioviikoilla sekä Talvipäivät -tapahtuma!

Ensimmäisen syksyn haasteeni: Taisin turhaan itse stressailla sitä, miten yliopistossa ylipäätään tulisi opiskella. Kaiken kyllä oppii sitä mukaa kun opintoja suoritetaan, ja luokanopettajaksi opiskellessa alkuun kuljetaan niin tiiviisti oman ryhmän kanssa, että apua löytyy varmasti sekä ryhmäläisistä että tuutoreista. Jos jokin asia mietityttää, kannattaa kysyä rohkeasti. Vastaus löytyy aina jostain!

Odotukseni ensi syksylle: Odotan eniten sitä, että pääsen tutustumaan uusiin opiskelijoihin ja osallistumaan tapahtumiin! Odotan myös oman ryhmän ohjaamista ja sitä, miten voin jakaa omia kokemuksiani opiskelusta ja auttaa kaikkia pääsemään hyvillä mielin alkuun opinnoissa.

Lempipaikkani kampuksella: Unicafe Oliviassa on kiva istuskella, myös oppimiskeskus Minervan isojen pyöreiden pöytien luona verhojen takana on kiva olla ”piilossa” tekemässä hommia yksin tai ryhmän kanssa.

Terveiseni sinulle, uusi opiskelija: Ota ilo irti uudesta, fuksivuosi eletään (yleensä) vain kerran! Tutustu avoimin mielin uusiin opiskelijoihin ja kysy aina, jos joku asia mietityttää. Nähdään syksyllä! :)

 

Tia, Bachelor's Programme in Science

Tia

Paras muistoni: Mahdollisuus viimeinkin opiskella juuri sitä mikä on mielestäni todella kiinnostavaa, samanhenkisten ja motivoituneiden opiskelijoiden ympäröimänä!

Ensimmäisen syksyn haasteeni: Tietysti tämänhetkisen poikkeuksellisen tilanteen takia tämä vuosi on edellyttänyt paljon itsenäistä opiskelua, joka voi olla aika hankalaa. Suosittelen uusia opiskelijoita totuttelemaan aikatauluun ja työrytmiin, koska se helpottaa motivoituneena pysymistä.

Odotukseni ensi syksylle: Toivon, että syksy tulee olemaan aktiivisempi, ja että ihmiset pääsevät tutustumaan toisiinsa enemmän. Tuutoroinnilta odotan uusien tuttavuuksien tekemistä ja uusien opiskelijoiden auttamista huolissa, jotka tunnen vielä hyvin, koska itsekin aloitin opintoni vasta hiljattain. J

Suosikkipaikkani kampuksella: Kampuskirjasto. Se on hiljainen, mukava ja se on hyvä opiskelupaikka koska kaikki aineisto on lähellä ja siellä on helppo keskittyä.

Terveiseni sinulle, uusi opiskelija: Ihan ensimmäiseksi: tervetuloa! Tänne tuleminen oli hyvä valinta, ja uskon että puhun kaikkien opiskelijoiden ja työntekijöiden puolesta, kun sanon, että olette kaikki tervetulleita. En malta odottaa, että pääsen juttelemaan teille ja tapaamaan osaa teistä ensi syksynä!

Elias, Maantieteen kandiohjelma

Elias

Paras muistoni: Ensimmäiseltä vuodelta on paljon hyviä muistoja, mutta erityismaininnan saa kaikki uudet tuttavuudet, kaverit ja kivat kohtaamiset. Tietenkin mielessä on myös kaikki hauskat tapahtumat, retket ja uuden oppiminen!

Ensimmäisen syksyn haasteeni: Jännitin etukäteen täysin uuteen ympäristöön menemistä ja opiskelemisen pariin palaamista, mutta jo hyvin pian huomasin jännittäneeni aivan turhaan.  Me tuutorit ohjaamme teitä erilaisten kysymysten edessä ja uusin opiskelijakavereihisi pääset tutustumaan niin opintojen parissa, kuin lukuisissa erilaisissa tapahtumissa. Opintojen alkua ei kannatta stressata, me autamme!

Odotukseni ensi syksylle: Odotan erittäin paljo uusien opiskelijoiden kohtaamista ja mahdollisuutta auttaa teitä alkuun opinnoissa, tutustumisessa opiskelijaelämään ja -yhteisöön, sekä vanhempiin maantieteen opiskelijoihin.

Lempipaikkani kampuksella: Kampuksella lempipaikkani on Valopihan Sohvat, joiden luota löytyy aina niin opiskelu-, visailu-, kuin keskustelukavereita tai vaikkapa seuraa Unicafen lounaalle.

Terveiseni sinulle, uusi opiskelija: Onneksi olkoon uudesta koulupaikasta! Me tuutorit odottelemme jo teidän opintojenne alkua innolla ja pidämme huolen siitä, että syksystä tulee meille kaikille oikein mukavaa aikaa! Muistakaa, että meiltä saa kysyä matalalla kynnyksellä mitä vain, tyhmiä kysymyksiä ei ole.