Valinnaiset opinnot Avoimessa yliopistossa

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Avoin yliopisto tarjoaa Helsingin yliopiston opetussuunnitelmien mukaista yliopisto-opetusta lähes kaikilta yliopiston tieteenaloilta. Opintoihin ei ole ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia.

Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot on mahdollista liittää osaksi kandidaatin- tai maisterintutkintoa. Avoimessa yliopistossa ei kuitenkaan voi suorittaa kokonaista tutkintoa.

Avoimen yliopiston kesäopinnot ovat maksuttomia Helsingin yliopiston ilmoittautumishetkellä läsnäoleville perustutkinto-opiskelijoille. 

Opintotarjonta

Avoimessa yliopistossa on tarjolla opintoja ympäri vuoden. Suomenkielisten opintojen lisäksi on jonkin verran tarjolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Tutustu Avoimen yliopiston opintotarjontaan:

Ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan Avoimen yliopiston kurssisivulla olevan Siirry ilmoittautumaan -painikkeen kautta. 

Ilmoittautuminen opintoihin alkaa pääsääntöisesti 45 päivää ennen kunkin opintojakson alkua. Osaan opinnoista voi ilmoittautua ja opinnot Voi aloittaa joustavasti omassa aikataulussaan.

Huom! Jos olet Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelija, aloita ilmoittautuminen Sisussa lisäämällä ao. opintojakso opintosuunnitelmaasi ja valitsemalla suoritustavaksi Avoin yliopisto. Sisu ohjaa sinut tekemään varsinaisen ilmoittautumisen Avoimen yliopiston kurssisivulla. 

Avoimen yliopiston opintomaksun suuruus on 15 euroa per opintopiste. Esimerkiksi viiden opintopisteen laajuisen opintojakson hinta on tällöin 75 euroa. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 

Avoimen yliopiston kesäopinnot ovat kuitenkin maksuttomia ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Myös koulutusohjelman ja Avoimen yliopiston yhteisopetuksena järjestettävät opinnot ovat maksuttomia ao. koulutusohjelmien tai opintosuuntien perustutkinto-opiskelijoille.