Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Opintojesi aikana Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on hyvinvointisi ja terveytesi tukena. YTHS on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija ja tarjoaa sinulle korkeakouluopiskelijana matalan kynnyksen yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä huolehtii opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista. Palvelut ovat perustutkinto-opiskelijoiden käytössä ylioppilaskunnan jäsenmaksua vastaan. YTHS:n esittelyvideon voit katsoa Youtubesta!

Huom! Lue YTHS:n ohjeet asioinnista koronavirusepidemian aikana.

YTHS Self -verkkopalvelu

Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:ssä asiointiin. Sen kautta voit mm. ylläpitää yhteystietoja, hallinnoida ajanvarauksia, ottaa yhteyttä YTHS:n lomakkeella, keskustella chatissa tai aloittaa etävastaanoton. Ota käyttöön Self.

Yhteystiedot

YTHS palvelee arkisin, toimipisteestä riippuen pääosin klo 8-15. Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraukset self-chatissä (vaatii kirjautumisen) tai puhelimitse. Kaikkien toimipisteiden yhteystiedot löydät YTHS:n yhteystietosivulta.

Lääkärissä käydessäsi pyydä varmuuden vuoksi sairauslomatodistus. Voit tarvita sitä esimerkiksi Kelalle, jos sairautesi pitkittyy ja joudut keskeyttämään opintosi sairauden vuoksi. Lisätietoja opiskelijan sairauslomasta ja sairauspäivärahasta löydät Kelan sivuilta.

Kunnalliset terveyspalvelut

Kunnalliset terveyspalvelut palvelevat kaikkina vuorokaudenaikoina. Ota yhteyttä oman kuntasi terveysneuvontaan.

Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalveluista voit lukea lisää mielen hyvinvoinnin sivuilta.