Den yrkesinriktade påbyggnadsutbildningens studierådgivning

Instruktionen hör till följande teman

Genom att välja utbildningsprogram ser du förutom de allmänna anvisningarna också utbildningsprogrammets eventuella egna innehåll. För att se Öppna universitetets instruktioner behöver du inte välja utbildningsprogram.

Studierådgivningen för den yrkesinriktade påbyggnadsutbildningen vid Medicinska fakulteten betjänar studenter i specialistläkar- och specialisttandläkarutbildningen, den särskilda allmänläkarutbildningen, specialpsykologutbildningen, psykoterapeututbildningen samt specialiseringsutbildningen för sjukhuskemister och sjukhusmikrobiologer. Studieintyg får du vid behov från universitetets studentservice.

Studentservicens kontaktuppgifter

Kysymysmerkki

Kontaktuppgifter till universitetets studentservice hittar du här.

E-postadressen till studierådgivningen för den yrkesinriktade påbyggnadsutbildningen är meilahti-specialist@helsinki.fi

Studierådgivningen hjälper till med frågor som rör till exempel studier, utbildningskrav, läsårsanmälan och utexaminering. Anvisningar om att använda universitetets informationssystem och aktivera användarnamn hittar du på Helpdesks webbplats.

Sisu

Helsingfors universitet använder studieinformationssystemet Sisu. Vi rekommenderar att du läser universitetets allmänna Sisu-instruktioner för studerande. Observera dock att anvisningarna och tidsfristerna för avläggande av examen inte gäller psykoterapeututbildningen och specialistpsykologutbildningen. Du kan fortfarande ansöka om certifiering för dessa kurser i enlighet med de normala riktlinjerna för examen för din egen kurs.

Sisu har införts för specialistläkar- och specialisttandläkarutbildningen för läsåret 2022-2023.

Specialistpsykologistuderande använder också Sisu för läroplan och kursregistrering. Instruktioner för att göra en studieplan finns i Sisu-anvisningarna.

Studenter i psykoterapiutbildning behöver inte ha en Sisu-läroplan. Anmälan till de gemensamma psykoterapeututbildningarna görs via e-formuläret.

Om du har frågor, vänligen kontakta Studentservicen (meilahti-specialist@helsinki.fi).

Instruktioner för hur du kontrollerar dina personuppgifter i Sisu

  1. Logga in i systemet med ditt användarnamn vid universitetet.
  2. Välj "Mina uppgifter" i det övre fältet.
  3. På sidan som öppnas kan du se dina personuppgifter. Klicka på de relevanta flikarna för att se dina studierättigheter och akademiska meriter. Du kan skriva ut ditt studieutdrag genom att klicka på knappen "Skriv ut studieutdrag".

Att beställa studieintyg och studieprestationsutdrag

Du kan beställa ett styrkt elektroniskt studieutdrag i Sisu. Närmare beställningsinstruktioner finns på Sisu-instruktion: studieprestationsutdrag och studieintyg.  

 

Sisu-instruktion: Studieprestationsutdrag och studieintyg

Om du inte själv kan beställa ett elektroniskt styrkt studieintyg i Sisu (t.ex. för att ditt användarnamn inte är i kraft) kan du göra så här:

1. Dela dina prestationsuppgifter i Utbildningsstyrelsens tjänst Min Studieinfo. Min Studieinfo är en officiell databas som förvaltas av Utbildningsstyrelsen och som innehåller alla dina studieprestationer och studierätter vid högskolor, i regel från och med 1995. I Min Studieinfo kan du välja vilka prestationsuppgifter du vill dela. För närvarande är det möjligt att dela prestationsuppgifter på svenska eller finska. Om du behöver ett studieutdrag på engelska, se punkt 2 nedan. 

För att logga in i Min Studieinfo måste du identifiera dig med nätbankskoder, mobilcertifikat eller elektroniskt id-kort. Länk till inloggningssidan för Min Studieinfo

OBS! Nya studieprestationer syns i Min Studieinfo med några dagars fördröjning.

2. Beställa ett studieutdrag på adressen studentinfo@helsinki.fi. Då får du ett elektroniskt styrkt studieutdrag per e-post. Kom ihåg att ange ditt studentnummer när du beställer.

Om du behöver ett intyg över psykoterapeututbildningen eller specialpsykologutbildningen, som till exempel innehåller information om studiernas innehåll eller hur studierna framskrider, kontakta meilahti-specialist@helsinki.fi.

Ändringar i namn eller kontaktuppgifter

Om din adress ändras kan du själv ändra dina kontaktuppgifter i Sisu eller informera studentservicen om ändringen via adressen meilahti-specialist@helsinki.fi 

Studentservicen ska alltid informeras om namnändringar. För namnändring måste du visa upp pass, körkort, ett officiellt identitetskort, ämbetsbevis eller ett annat tillförlitligt bevis på ändringen. Du kan anmäla namnändringar på alla studentserviceställen. Observera att också Helpdesk ska informeras om namnändringen så att den uppdateras till systemet.