Fråga Språkcentrums lärartutorn om språkstudier

Instruktionen hör till följande teman

Ibland kan det kännas svårt att studera språk, hitta lämpliga kurser och börja studera självständigt. Följande språk har egna lärartutorer: engelska, finska, franska, italienska, ryska, spanska, svenska och tyska. Lärartutorerna är lärare vid Språkcentrum och de är anträffbara utan tidsbokning en gång i veckan under terminerna. Du kan konsultera lärartutorerna bland annat i fråga om språkkurser, läromedel, studieteknik, grammatik och kurser som genomförs självständigt. Särskilt de som bedriver självständiga studier i språk gör klokt i att hålla kontakt med lärartutorerna.

Lärartutorerna finns för att diskutera allt som har att göra med språk. Du kan be dem om råd till exempel om du vill veta vad undervisningen på en viss kurs går ut på eller hur det skulle fungera för dig att studera exempelvis i ett tyskspråkigt land. Du har kanske börjat studera efter en lång paus eller så känner du dig osäker när du ska tala språket. Du kan också använda träffen med tutorn till att gå igenom texter som du har skrivit eller be om tips i fråga om användbart webbmaterial eller kursutbudet. Lärartutorn kan också bedöma din utgångsnivå i ett språk och hjälpa dig att bli bättre på självvärdering.

Det kan också finnas rädsla och negativa upplevelser kopplade till språkinlärning. Du gör klokt i att stämma träff med en lärartutor eller skicka e-post om du känner rädsla inför språkinlärning, har inlärningssvårigheter eller lider av nervositet. Det ska kännas tryggt att lära sig språk. Lärartutorn strävar efter att finna en sådan lösning att du kan genomföra de språk- och kommunikationsstudier som är obligatoriska i din examen.

På den här sidan

Lärartutorernas mottagningar

OBS! Mottagningstider sker på distans höstterminen 2021. Se nedan information om distansmottagningar.

Språk Tid och plats Lärartutorens namn och e-post
  • 26.8.
  • 2.9, 9.9 och 23.9
  • 7.10, 21.10
  • 4.11, 18.11
  • 2.12, 9.12 och 16.12.

tors. kl 13–14
Fergals rum på Zoom

Annars tutoring via e-post.

Fergal Bradley

mån. kl 13-14
Salla-Maarias rum på Zoom

Salla-Maaria Suuriniemi
Svenska 1.9.–24.11.2021 (inte under tentamens- och läsveckan, ons. 27.10.)
ons. kl 10–11
Carolas rum på Zoom

Annars tutoring via e-post.

Carola Rewell-Heikkinen
Tyska 17.8-14.12.2021
tis. kl 12–13
Christians rum på Zoom
Christian Niedling
Ryska 2.9-16.12.2021 (inte under tentamens- och läsveckan, tors. 28.10.)
tors. kl 13-14
Heidis rum på Zoom