Aineenopettajaksi?

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Aineenopettajakoulutus antaa sinulle laaja-alaisen opettajankelpoisuuden peruskoulun ja lukion aineenopettajaksi ja muiden oppilaitosten aineiden opettajaksi. Opettajan pedagogiset opinnot suuntautuvat joko perus- ja lukio-opetuksen tehtäviin tai aikuisopetuksen tehtäviin.
 

Aineenopettajan pätevyys

Saat aineenopettajan kelpoisuuden suorittamalla kandidaatin ja maisterin tutkinnot sekä seuraavat opinnot:

  • Opettajan pedagogiset opinnot
  • Opetettavan aineen opinnot

Tutkinto-opiskelijana sisällytät opinnot yleensä osaksi tutkintojasi, mutta pätevyyden saavuttamisen kannalta se ei ole välttämätöntä. Katso myös ohje Pätevöityminen aineenopettajaksi valmistumisen jälkeen.

Opetettavan aineen opinnot

Opetettavalla aineella tarkoitetaan perusopetukseen tai lukion opetukseen kuuluvaa oppiainetta. Tarkista omasta koulutusohjelmastasi, pitääkö sinun aineenopettajaopiskelijana suorittaa yhden vai kahden opetettavan aineen opinnot.

Löydät tiedot opettavien aineiden opinnoista kouluaineittain ja muut lisätiedot ohjeesta Opetettavan aineen opinnot aineenopettajalle.