Helsinki.fi -sähköposti ja muut digitaaliset palvelut | Avoin yliopisto

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Avoimen yliopiston opiskelijana saat opintojesi ajaksi käyttöösi käyttäjätunnuksen Helsingin yliopiston tietojärjestelmiin. Sen avulla pääset muun muassa kirjautumaan verkko-oppimisympäristö Moodleen ja käyttämään helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.

Kirjautuminen yliopiston palveluihin tapahtuu henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnus tulee aktivoida ennen opintojen alkua. Lue lisää: Helsingin yliopiston käyttäjätunnus

Verkko-oppimisympäristöt Moodle ja MOOC

Useimmilla avoimen yliopiston kursseilla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle. Moodleen kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Joillain kursseilla ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitaan lisäksi kurssiavain. Kurssiavaimen mahdollinen tarve kerrotaan kurssin kurssisivulla.

Kaikille avoimilla MOOC-verkkokursseilla ei tavallisesti tarvita Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta. Osallistumisohjeet löydät kunkin MOOC-kurssin kurssisivulta.

Lue lisää:

Microsoft Office 365 -palvelut

Avoimen yliopiston opiskelijana saat opintojesi ajaksi käyttöösi verkkoselaimen kautta käytettävät Microsoft Office 365 -palvelut. Palveluihin lukeutuvia ohjelmia ovat muun muassa Word, Excel, PowerPoint, Teams ja helsinki.fi -sähköposti.

Pääset käyttämään ohjelmia kirjautumalla Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla osoitteeseen www.helsinki.fi/office365.

Huom! Microsoft Office 365-palvelut ovat olleet avoimen yliopiston opiskelijoiden käytettävissä helmikuusta 2017 alkaen. Jos käytössäsi on tätä ennen luotu Helsingin yliopiston käyttäjätunnus, jolta palvelut puuttuvat, ota yhteyttä Helsingin yliopiston IT-Helpdeskiin.

Lue lisää: Helsingin yliopiston IT-Helpdesk: Office 365 -palvelut

Helsinki-fi -sähköpostiosoite

Avoimen yliopiston opiskelijana saat opintojesi ajaksi käyttöön yliopiston helsinki.fi -sähköpostiosoitteen.

Pääset käyttämään sähköpostia kirjautumalla Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla osoitteeseen www.helsinki.fi/office365. Huomaa, että kirjautuessa käyttäjätunnus kirjoitetaan poikkeuksellisesti muodossa käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi.

Huom! Kaikki opiskeluusi liittyvät sähköpostit lähetetään oletusarvoisesti helsinki.fi -sähköpostiosoitteeseen. Halutessasi voit ohjata postin johonkin toiseen osoitteeseen: Postin ohjaus pois O365:stä.

Helsinki.fi -sähköpostiosoite toimii vielä kymmenen viikkoa opinto-oikeuden päättymisen jälkeen.

Kotihakemisto ja yliopiston yleiset tietotekniikkatilat

Avoimen yliopiston opiskelijana voit käyttää opinnoissasi Helsingin yliopiston kotihakemistoa ja yleisiä tietotekniikkatiloja

Kotihakemisto on käytössäsi vain opintojesi ajan. Kotihakemistoon tallennetut tiedostot tuhotaan opintojesi päätyttyä. Onkin tärkeää, että opintojesi päättyessä otat tärkeät tiedostot talteen myös itsellesi.

Yliopiston tietotekniikkatiloissa ja mm. yliopiston kirjaston toimipisteissä voit myös tulostaa, skannata ja kopioida dokumentteja. Tulostaminen, skannaus ja kopiointi on maksullista ja tapahtuu Unigrafiasta ostettavalla tulostussaldolla. Lue lisää: Tulostaminen yliopistolla

Helsingin yliopiston kirjaston e-aineistot

Opintojesi oppimateriaaliin saattaa lukeutua myös elektronisia kirjoja ja aineistoja. Helsingin yliopiston kirjaston elektroniset aineistot ovat käytettävissäsi yliopiston käyttäjätunnuksella.

Lue lisää: Kirjastot ja tiedonhaku

Yliopiston wikipalvelut

Wiki on verkkoyhteistyönä tuotettu www-sivusto, jota käyttäjät voivat täydentää ja muokata suoraan selaimella. Joillakin kursseilla voidaan tehdä ryhmätöitä wikissä.

Helsingin yliopiston wiki

VPN-portaali: suojattu yhteys yliopistolle selaimella

VPN-portaalin avulla voit kirjautua käyttäjätunnuksellasi suojatusti Helsingin yliopiston verkkoon. Jotkut palvelut edellyttävät VPN-yhteyttä.

Lue lisää: VPN-portaali

Lisätietoa ja teknistä tukea

Käyttäjätunnukseen ja sen avulla käytettäviin palveluihin liittyvissä kysymyksissäsi voit kääntyä Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin puoleen. Asioidessasi mainitse, että olet avoimen yliopiston opiskelija.

Lue myös: