Ilmoittaudu Kielikeskuksen kursseille

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka Kielikeskuksen kursseille ilmoittaudutaan ja kuinka kurssipaikat jaetaan.

Miten ja milloin ilmoittaudun?

Kielikeskuksen kursseille ja kokeisiin ilmoittaudutaan Sisussa. Tutustu ilmoittautumisohjeisiin huolellisesti. Kurssi-ilmoittautumisen periaatteet sekä pikaohjeen ilmoittautumiseen löydät sivulta Miten ilmoittaudun kursseille ja tentteihin?

Lukuvuoden 2021–2022 ilmoittautumisajat

I opetusperiodi vko 33-34 (16.–29.8.2021)
II opetusperiodi vko 41-42 (11.–24.10.2021)
III opetusperiodi vko 50-1 (13.12.2021–9.1.2022)
IV opetusperiodi vko 8-9 (21.2–6.3.2022)
Intensiivijakso: vko 15-17 (11.4.–1.5.2022)

Huom! Koeilmoittautuminen päättyy 10 päivää ennen koetilaisuutta.

Varsinaisen ilmoittautumisviikon jälkeen vajaaksi jääneet ryhmät avataan yleensä uudelleen ilmoittautumista varten. Tällöin kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Miten opiskelijat valitaan kursseille?

Kielikeskuksen kursseilla käytössä oleva ilmoittautumistapa on pääsääntöisesti normaali ilmoittautuminen, jossa opiskelijat valikoituvat kursseille niille asetettujen valintakriteerien perusteella. Valintakriteerejä ovat esimerkiksi tietyssä tiedekunnassa tai koulutusohjelmassa opiskeleminen. Osalle kursseista opettaja tekee valinnan ilmoittautumisen yhteydessä esitettyjen kysymysten perusteella. Ilmoittautumiset vahvistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Muutamilla Kielikeskuksen kursseilla (esim. itseopiskelukurssit) on käytössä suora ilmoittautuminen, jossa ilmoittautuminen vahvistetaan automaattisesti heti ilmoittauduttuasi.

Kielikeskuksen kursseilla tulet valituksi vain yhteen saman kurssin rinnakkaisryhmistä. Sinun kannattaa kuitenkin ilmoittautua kaikkiin saman kurssin ryhmiin, jotka sopisivat sinulle.

Ruotsin, englannin sekä äidinkielen kirjoitusviestinnän ja puheviestinnän kursseilla on varattu tiettyjä ryhmiä valmistumassa oleville opiskelijoille. Ryhmät on suunnattu ensisijaisesti valmistumassa oleville opiskelijoille, mutta myös muut opiskelijat voivat ilmoittautua niihin. Näissä ryhmissä opettaja tekee valinnan ilmoittautumisen yhteydessä esitettyjen kysymysten perusteella. Ilmoittauduthan kuitenkin kaikkiin ryhmiin, jotka sopisivat sinulle.

Miten perun ilmoittautumiseni?

Voit perua ilmoittautumisesi opetukseen niin kauan kuin ilmoittautumisaika tai perumisen lisäaika on voimassa. 

Jos opetus on jo alkanut, täytyy suoritus perumisen sijasta keskeyttää.

Kurssipaikan lunastaminen

Opiskelijat, jotka ovat saaneet kurssipaikan, mutta eivät ole paikalla läsnä lunastamassa sitä kurssin ensimmäisellä opetuskerralla, menettävät paikkansa.

Mikäli et saanut kurssipaikkaa ilmoittautumisten aikana, voit tiedustella peruutuspaikkaa opettajalta kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla tai sähköpostitse.

Jos et jostain syystä ole ilmoittautunut ajallaan Sisussa, sinun voi olla mahdollista saada kurssipaikka, mikäli kurssilla on vielä tilaa. Voit tiedustella kurssipaikkaa opettajalta kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla tai sähköpostitse.

Muista seuraavat asiat ilmoittautuessasi

  • Ilmoittaudu vain oman alasi ryhmiin (erityisesti toisen kotimaisen kielen kurssit). Opetusmateriaali voi olla valittu koulutusohjelman mukaan. Esim. psykologian opiskelijan ei ole mielekästä opiskella käsityönopettajille suunnatussa ryhmässä.
  • Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä. Ei ole merkitystä, ilmoittaudutko heti maanantaina vai sunnuntaina juuri ennen ilmoittautumisen päättymistä.
  • Peru ilmoittautumisesi, mikäli et voikaan osallistua opetukseen (näin kaikki halukkaat mahtuvat kursseille). Peruuttamaton kurssipaikka tarkoittaa tyhjää tuolia luokassa ja tarpeettomia jonoja kurssille.

Huom! Pääsääntöisesti ne ryhmät, joihin on ilmoittautunut alle kymmenen opiskelijaa perutaan.