Ilmoittaudu Kielikeskuksen kursseille

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Ohje on tarkoitettu sekä vanhoissa koulutuksissa että uusissa koulutusohjelmissa opiskeleville. 

Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka WebOodissa ilmoittaudutaan Kielikeskuksen kursseille ja kuinka kurssipaikat jaetaan.

  Milloin ilmoittaudun?

  Lukuvuoden 2020–2021 ilmoittautumisajat

  I opetusperiodi vko 34 (17.–23.8.2020)
  II opetusperiodi vko 42 (12.–18.10.2020)
  III opetusperiodi vko 1 (4.– 10.1.2021)
  IV opetusperiodi vko 7 (15.-21.2.2021)
  Intensiivijakso: ilmoitetaan myöhemmin

  Huom. Koeilmoittautuminen päättyy 10 päivää ennen koetilaisuutta.

  Varsinaisen ilmoittautumisviikon jälkeen vajaaksi jääneet ryhmät saatetaan avata uudelleen ilmoittautumista varten. Tällöin kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin mainita.

  Miten perun ilmoittautumiseni?

  Ilmoittautumisen voi perua WebOodissa ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautumisajan jälkeen kurssipaikan perumisesta on ilmoitettava sähköpostitse kurssin opettajalle.

  Kurssipaikan lunastaminen

  Opiskelijat, jotka ovat saaneet kurssipaikan mutta eivät ole paikalla läsnä lunastamassa sitä kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla, menettävät paikkansa. Nämä paikat täytetään WebOodin antaman varasijajärjestyksen mukaan niillä varasijoilla olevilla opiskelijoilla, jotka ovat paikalla läsnä.

  Varasijamenettely

  Mikäli et saanut kurssipaikkaa vaan olet varasijalla, voit tiedustella peruutuspaikkaa opettajalta kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla paikan päällä. Tiedon varasijasta saat sähköpostitse ilmoittautumisviikon jälkeisenä tiistaina tai keskiviikkona (mikäli maanantai on ollut juhlapyhä). Voit myös tarkistaa asian itse WebOodista.

  Jos et jostain syystä ole ilmoittautunut ajallaan WebOodissa, sinun voi olla mahdollista saada kurssipaikka kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla, mikäli kurssilla on tilaa. Ilmoittautuneilla varasijalla olevilla opiskelijoilla on kuitenkin aina etusija paikkoja täytettäessä.

  Miten opiskelijat valitaan kursseille?

  Opiskelijoiden valinta kursseille tapahtuu pääsääntöisesti automaattisesti priorisointijärjestelmän avulla. Ainoastaan siinä tapauksessa, että jollekin kurssille tai ryhmään on ilmoittautunut täysin samoilla prioriteeteilla enemmän opiskelijoita kuin kurssilla on paikkoja, ilmoittautumisjärjestelmä arpoo paikat opiskelijoiden kesken riippumatta siitä, milloin ilmoittautuminen on tehty.

  WebOodi lähettää opiskelijalle sähköpostiviestin kurssille pääsystä .

  Osalle kursseista opettaja tekee valinnan ilmoittautumisen yhteydessä esitettyjen kysymysten perusteella. Tällöin opettaja tiedottaa valituille kurssille pääsystä .

  Muista seuraavat asiat ilmoittautuessasi

  • Ilmoittaudu vain oman alasi ryhmiin (erityisesti toisen kotimaisen kielen kurssit). Opetusmateriaali voi olla valittu koulutusohjelman mukaan. Esim. psykologian opiskelijan ei ole mielekästä opiskella käsityönopettajille suunnatussa ryhmässä.
  • Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä. Automaattinen valinta perustuu opiskelijan antamaan tärkeysjärjestykseen ei ilmoittautumisnopeuteen. Ei ole merkitystä, ilmoittaudutko maanantaiaamuna vai sunnuntaina juuri ennen ilmoittautumisen päättymistä.
  • Peru ilmoittautumisesi, mikäli et voikaan osallistua opetukseen (näin kaikki halukkaat mahtuvat kursseille). Peruuttamaton kurssipaikka tarkoittaa tyhjää tuolia luokassa ja tarpeettomia jonoja kurssille.

  Huom! Pääsääntöisesti ne ryhmät, joihin on ilmoittautunut alle kymmenen opiskelijaa perutaan.

  Esimerkki WebOodi-ilmoittautumisesta

  Valitse prioriteetit alasvetovalikosta ensin kurssille (kurssitoive) eli määritä ensin kurssien välinen priorisointi. Esim. ykkösenä englannin kurssi (prioriteetti 1), kakkosena ruotsin kurssi (prioriteetti 2) ja kolmosena espanjan kurssi (prioriteetti 3) jne.

  Sitten valitset prioriteetit alasvetovalikosta ryhmille, joihin haluat ilmoittautua (ryhmätoive). Ryhmätoiveissa asetat ryhmät sisäiseen toivejärjestykseen. Esim. ykkösenä englannin kurssi ja kurssilla tarjolla neljä vaihtoehtoista ryhmää. Asetat ryhmät toivejärjestykseen (edellyttäen, että kaikki ryhmät käyvät sinulle yhtä hyvin tai sitten vain ne ryhmät, jotka käyvät lukujärjestykseesi): parhaiten sopiva (=ryhmätoive 1), toiseksi parhaiten sopiva (= ryhmätoive 2) jne.

  Muista tallentaa ilmoittautumisesi. Ryhmätoiveita kannattaa valita niin monta kuin omaan opiskeluaikatauluusi sopii. Tällä tavoin parannat mahdollisuuksiasi päästä kursseille. Katso esimerkkikuva ilmoittautumisesta.