Miten ilmoittaudun kursseille ja tentteihin?

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Lukuvuosi-ilmoittautumisen lisäksi sinun on ilmoittauduttava erikseen kaikkiin niihin opintoihin, jotka haluat suorittaa. Opintoihin ilmoittaudutaan Sisussa ja tätä varten tarvitset voimassa olevan yliopiston käyttäjätunnuksen.

Ilmoittautuminen tehdään Sisun opintokalenterissa, kun olet ensin lisännyt opintojakson ensisijaiseen opintosuunnitelmaasi. Huom! Älä ilmoittaudu opetukseen Haku-sivun kautta, vaan aloita ilmoittautuminen aina opintosuunnitelmasta välttääksesi virhetilanteet.

Kurssien tiedot ja ilmoittautumisajat löydät Sisusta kurssin opintojaksoesitteeltä tai kurssisivuilta, joita voit hakea opintotarjonnasta. Epäselvissä tapauksissa voit aina kysyä lisätietoa kurssin vastuuhenkilöltä. Vastuuhenkilön löydät niin ikään kurssisivulta tai Sisun opintojaksoesitteeltä.

Katso lisäksi ilmoittautumisohjeet Kielikeskuksen kursseille sekä Avoimen yliopiston kursseille.

Näin ilmoittaudut Sisussa

1. Lisää opintojakso ensisijaiseen opintosuunnitelmaasi ja valitse sille haluamasi suoritustapa ja opetus. Jos mahdollista, tämä kannattaa tehdä etukäteen esim. kaikille seuraavan periodin kursseille, jotta voit myöhemmin hoitaa kaikki ilmoittautumiset opintokalenterissa kerralla.
  2. Tarkista opintojaksoesitteeltä valitsemasi opetuksen ilmoittautumisvaatimukset ja ilmoittautumisaika.
  3. Siirry ilmoittautumisaikana Sisun opintokalenteriin tekemään ilmoittautuminen.
  4. Jotta ilmoittautumisesi tulee hyväksytyksi, seuraavien ehtojen pitää täyttyä:
    1. Olet läsnäolevana opetuksen aikana
    2. Sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus opetuksen ajalle
    3. Opintojakso on sijoitettuna ensisijaiseen opintosuunnitelmaasi
    4. Olet suorittanut opintojaksolle määritellyt edeltävät opinnot (opintojaksoesitteeltä löydät mahdolliset kurssikohtaiset valintakriteerit)
  5. Kriteerien tarkistuksen jälkeen saat joko alustavasti hyväksytyn tai alustavasti hylätyn tuloksen. Jos jokin ehdoista ei täyty, et esimerkiksi ole vielä tehnyt lukuvuosi-ilmoittautumista, tee lukuvuosi-ilmoittautuminen, ja ilmoittaudu sen jälkeen uudelleen.
  6. Saat lopullisen vahvistuksen kurssille pääsemisestä viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä. Joillakin kursseilla ilmoittautumisesi voidaan vahvistaa automaattisesti heti ilmoittauduttuasi (ns. suora ilmoittautuminen).

Tarkemmat kuvalliset ohjeet ilmoittautumiseen löydät Sisu-ohjeesta Ilmoittautuminen opetukseen ja tentteihin

Katso video opetukseen ja tentteihin ilmoittautumisesta Unitubessa.

Kun ilmoittautumisesi on hyväksytty, löydät tämän jälkeen kurssisi ja tenttisi myös Opintoni-sivulta. Opintoni kokoaa kätevästi yhteen paikkaan kurssiesi aikataulut ja linkit mahdollisiin kurssimateriaaleihin.

Ohjeet vaihto- ja JOO-opiskelijoille sekä erillisiä opintoja suorittaville

Ennen kuin pääset ilmoittautumaan kursseille, sinun täytyy luoda Sisussa opintosuunnitelma niille opinnoille, joihin olet saanut opiskeluoikeuden. Lisätietoa löydät Sisun käyttöohjeista: