Joustava opinto-oikeus (JOO)

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kaikki Suomen yliopistot ovat mukana joustavan opinto-oikeuden (JOO) sopimuksessa, joka antaa perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoille mahdollisuuden sisällyttää tutkintoonsa opintoja muista suomalaisista yliopistoista.

JOO-opiskelu on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijan tulee olla läsnä olevana kotiyliopistossaan, jotta hän voi hakea joustavaa opinto-oikeutta ja suorittaa opintoja toisessa yliopistossa. JOO-puolto myönnetään vain opintoihin, jotka mahtuvat opiskelijan tutkintoon ja joita ei ole mahdollista suorittaa Helsingin yliopistossa.

Tietoa yliopistojen JOO-opintotarjonnasta, hakemista koskevat ohjeet ja linkki hakujärjestelmään löytyvät JOOPAS-wikistä.
 

Jos tarvitset lisätietoja JOO-opinnoista ja niihin hakemisesta, ota yhteyttä liikkuvuuspalveluihin.

Hakuajat (HY kotiyliopistona)

Kandi- ja maisterivaiheen opiskelijoille on kaksi vuotuista kiinteää hakuaikaa:

  • 1.3. - 15.4. (klo 15.45 mennessä) seuraavalla syyslukukaudella alkaviin opinto-oikeuksiin
  • 1.9. - 15.10. (klo 15.45 mennessä) seuraavalla kevätlukukaudella alkaviin opinto-oikeuksiin
     

Mikäli hakuajan päättymispäivä ei ole arkipäivä, hakuaika päättyy seuraavana arkipäivänä. Opiskelija saa tiedon puoltopäätöksestä kuukauden kuluttua.

Huom: Mikäli kohdeyliopiston hakuaika päättyy ennen 30.4. tai 31.10. tulee opiskelijan tehdä hakemus Joopaksessa ja ilmoittaa poikkeavasta hakuajasta sähköpostitse liikkuvuuspalveluihin osoitteeseen joo(at)helsinki.fi viimeistään kuukausi ennen kohdeyliopiston hakuajan päättymistä. 

Tohtorikoulutettaville hakuaika on jatkuva. Hakemusten käsittelyaika on neljä viikkoa.