Tilaa opintosuoritusote

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Poikkeustilanteen aikana opiskelijoita suositellaan tilamaan sähköinen suoritusote. Mikäli olet lähettämässä otteesi eteenpäin, selvitäthän, hyväksyykö vastaanottaja sähköisen otteen. Paperisia suoritusotteita ei postiteta päivittäin.

***

Ohje on tarkoitettu sekä vanhoissa koulutuksissa että uusissa koulutusohjelmissa opiskeleville. 

Helsingin yliopistossa opintoja suorittavana tai suorittaneena voit tilata opinnoistasi suoritusotteen. Suoritusotteena toimii sähköisesti varmennettu suoritusote, jonka voit itse tilata WebOodista.

Sähköisesti varmennettu opintosuoritusote

Ensisijaisesti virallisena suoritusotteena toimii sähköisesti varmennettu opintosuoritusote, jonka voit tilata itse WebOodista. Suoritusote tulee katsottavaksi WebOodin etusivulle hetken kuluttua tilauksesta. Tilausohjeet tukevat sinua sähköisesti varmennetun suoritusotteen luomisessa.

Lue lisätietoa sähköisestä varmenteesta.

Mikäli et pysty tilaamaan itse suoritusotetta WebOodista (esimerkiksi käyttäjätunnuksesi ei ole voimassa), voit lähettää tilauspyynnön osoitteeseen studentinfo@helsinki.fi. Tällöin sähköisesti varmennettu opintosuoritusote toimitetaan sinulle sähköpostitse. Muistathan ilmoittaa tilatessasi opiskelijanumerosi.

Mikäli tarvitset virallisen suoritusotteen paperisena, tutustu alla oleviin ohjeisiin.

Maksuton paperinen opintosuoritusote

Jos olet läsnäoleva opiskelija (mukaan lukien vaihto-, JOO-, erillisopintoja ja Avoimen yliopiston opintoja suorittavat), ja sinulla on voimassa oleva opinto-oikeus, voit opiskelijaneuvonnasta maksutta noutaa kerran lukukaudessa yhden paperille tulostetun virallisen opintosuoritusotteen tai tilata sen postitse lähetettäväksi.

Vaihto-opiskelijat voivat hakea opiskelijaneuvonnasta tai tilata postissa suoritusotteen myös opinto-oikeuden päättymistä seuraavan lukukauden aikana. Muussa tapauksessa, jossa lukukausi ehtii umpeutua ja ote jää noutamatta, sitä ei voi saada takautuvasti.

Maksullinen paperinen opintosuoritusote

Maksuttoman sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen lisäksi kaikki Helsingin yliopistossa opintoja suorittaneet voivat tilata maksullisen paperisen opintosuoritusotteen Kaisa-talon, Viikin, Kumpulan ja Meilahden opiskelijaneuvonnan palvelupisteistä. Katso palvelupisteiden yhteystiedot

Koska palvelupisteissä ei ole käteiskassaa, sinun on maksettava suoritusote etukäteen. Voit maksaa otteen käteisellä, pankki- tai luottokortilla tai opiskelijakortilla UniCafen toimipisteissä, jotka on listattu alla. Voit maksaa suoritusotteen myös suoraan Helsingin yliopiston tilille.  

Suoritusotteen voi noutaa palvelupisteestä tai sen voi tilata lähetettäväksi postitse. Ota kuitti maksusta mukaasi, jos noudat otteen. Jos tilaat otteen lähetettäväksi postitse, lähetä kuitti osoitteeseen studentinfo@helsinki.fi sähköpostitse.

Suoritusotteen maksut ovat:

 • 5,00 euroa/kpl noudettaessa
 • 10,00 euroa/kpl postitettaessa

UniCafen toimipisteet, joissa voi maksaa suoritusotteen:

 • Keskustan UniCafe Päärakennus (Fabianinkatu 33)
 • Kumpulan UniCafe Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2)
 • Viikin UniCafe Biokeskus (Viikinkaari 9)
 • Well Kaisa-talo (Vuorikatu 7)

Jos maksat pankkiin, käytä seuraavaa tili- ja viitenumeroa:

Saaja: Helsingin yliopisto
Tilinumero: FI58 5000 0120 3778 32
BIC (SWIFT): OKOYFIHH
Viitenumero: 99113034

Jos maksat ulkomaisen pankin kautta, käytä seuraavia tietoja:

Vastaanottajan nimi: University of Helsinki
Pankki: OP pankki, Gebhardinaukio 1, FI-00510 Helsinki, Finland
IBAN: FI58 5000 0120 3778 32
BIC (SWIFT): OKOYFIHH
Viitenumero: 99113034

Opintosuoritusotteen tilaaminen postitse lähetettäväksi

Jos haluat opintosuoritusotteen postitse, lähetä tilauspyyntö joko osoitteeseen studentinfo@helsinki.fi tai postitse opiskelijaneuvontaan.

Ilmoita tilauksessasi:

 • nimesi
 • opiskelijanumerosi
 • osoite, johon ote lähetetään
 • tieto siitä, millä kielellä (suomi, ruotsi, englanti) otteen haluat
 • tieto siitä, kuinka monta suoritusotetta haluat
 • tieto siitä, onko suoritusotteen oltava sinetöidyssä kuoressa (jos olet toimittamassa otetta ulkomaille)

Liitä tilaukseesi myös maksukuitti maksetusta otteesta, jos kyse ei ole maksuttomasta virallisesta opintosuoritusotteesta.

Huomioithan, että mikäli asiamies noutaa otteen, hänen on esitettävä valtakirja.