Kandidaatin tutkinnonsuoritusoikeus

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kandidaatin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, jonka voi Helsingin yliopistossa suorittaa 34 koulutusohjelmassa. Farmasian alalla alempaa korkeakoulututkintoa kutsutaan farmaseutiksi ja oikeustieteellisellä alalla oikeusnotaariksi. Lääketieteellisellä ja hammaslääketieteellisellä alalla ei ole käytössä alempaa korkeakoulututkintoa, vaan lääketieteen ja hammaslääketieteen kandidaatti on tiettyjen opintojen suorittamisen jälkeen myönnettävä arvonimi.

Yleistä tietoa opinto-oikeuksista löydät Opinto oikeudet -sivulta.

Kandiohjelmien opintosuunnat

Osassa kandiohjelmia on vaihtoehtoisia opintosuuntia, joissa tutkinnon voi suorittaa. Koulutusohjelmasta riippuen opintosuuntiin hakeudutaan eri vaiheissa kandidaatin tutkintoa. Näet koulutusohjelmasi opintosuuntiin hakeutumisen ohjeet valitsemalla oikean koulutusohjelman sivun yläosasta. Eri opintosuunnissa suoritettavien tutkintojen sisällöt eroavat toisistaan vaihtelevissa määrin.

Tietoa opintosuunnan vaihtamisesta koulutusohjelmasi sisällä löydä Opintosuunnan vaihtaminen tutkinnon suorittamisen aikana -ohjeesta.