Turvallisemman tilan periaatteet

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kaikissa tapahtumissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtumiin osallistuessasi sitoudut kohtamaan muut osallistujat avoimesti, kunnioittamaan heidän erilaisuuttaan sekä antamaan kaikille tilaa määritellä oma kokemuksensa.

Nämä periaatteet on laadittu, jotta jokaisella tapahtuman osallistujalla olisi mahdollisimman hyvä, tervetullut ja turvallinen olo. Ole mukana rakentamassa avointa, keskustelevaa ja kunnioittavaa ilmapiiriä. Kanna oma vastuusi turvallisemman tilan luomisesta!

Tapahtumiin on tervetullut jokainen, joka on valmis sitoutumaan seuraaviin periaatteisiin:

  • Kohtaa muut avoimin mielin, ole hyväntahtoinen ja osoita toisille sekä itsellesi lempeyttä ja hyväksyntää.
  • Anna jokaiselle tilaa olla oma itsensä. Kunnioita ihmisten erilaisuutta. Muista, että et tunne kaikkien ominaisuuksia, kokemuksia ja rajoja.
  • Vältä tekemästä oletuksia toisista. Anna jokaisen määritellä itse oma kokemuksensa. Kuuntele toista ja yritä ymmärtää.
  • Jos loukkaat toista, pyydä anteeksi ja pyri myös antamaan anteeksi toisille jos he tarkoituksettomasti loukkaavat sinua.

Tapahtumamme ovat vapaita kaikenlaisesta syrjinnästä, häirinnästä, kiusaamisesta ja naurunalaiseksi tekemisestä sekä uhkaavasta käyttäytymisestä. Mikäli kohtaat tai todistat epäasiallista, loukkaavaa tai näitä periaatteita rikkovaa käyttäytymistä, sinulla on oikeus puuttua siihen. Voit myös ilmoittaa asiasta tapahtuman järjestäjille tai osoitteeseen hairintayhdyshenkilo@hyy.fi tai tyohyvinvointi@helsinki.fi.

Periaatteista tiedotetaan tapahtumien viestinnän yhteydessä kaikkia tapahtumien osallistujia.

Nämä turvallisemman tilan periaatteet on laadittu keväällä 2019 yhteistyössä yliopistoyhteisön jäsenten kesken. Periaatteet on alun perin laadittu yliopiston Ohjauskulmien toimintaa varten, mutta toivomme niitä noudatettavan tapahtuman tilasta ja järjestäjästä riippumatta. Tutustuthan myös ohjeisiin etätapahtumaan osallistuville sekä yliopiston tilojen käyttösääntöihin ja järjestyssääntöihin.

Sivulta Tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja esteettömyys yliopistolla löydät yleisempää tietoa epäasiallisen kohtelun ja häirinnän ehkäisystä yliopistolla sekä esimerkiksi monikielisyydestä yliopiston arjessa.