Yliopiston tilat

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Helsingin yliopisto toimii neljällä kampuksella. Yliopiston ulkoisilta verkkosivuilta löydät tietoa kampuksista sekä yliopiston rakennusten aukioloajoista.

Opiskelijoiden käytössä olevista itseopiskelutiloista löydät tietoa ohjeesta Oppimistilat.

Vahtimestarit

Vahtimestarimme auttavat sinua tilojen käyttöön liittyvissä asioissa. Löydät lisätietoa vahtimestaripalveluista sekä vahtimestareiden yhteystiedot Flammasta (vaatii kirjautumisen).

Kiinteistökohtaiset vahtimestarien yhteystiedot löytyvät Kiinteistöluettelosta.

Löytötavarat

Jos huomaat kadottaneesi tavaroita yliopiston tiloissa, voit tiedustella niitä kiinteistön vahtimestarilta tai löytötavaratoimistoista. Myös löytämäsi esineet tulee toimittaa kiinteistön vahtimestarille.

Löytötavara, joka otetaan talteen yliopiston tiloissa, on luovutettava löytöpaikan henkilökunnalle tai sen löytötavaratoimistolle.

Jos omistaja ei nouda löytötavaraa kahden viikon kuluessa, se toimitetaan poliisille. Tämä koskee arvokkaita, yli 20 euron arvoisia esineitä. Jos omistaja ei nouda omaisuuttaan poliisilta kolmen kuukauden kuluessa, se siirtyy valtiolle tai löytötavaraa säilyttäneen löytötavaratoimiston pitäjälle.

Vika- ja vahinkoilmoitukset

Kiireelliset vika- ja vahinkoilmoitukset

Kiireellisiä ovat esimerkiksi vesivahingot, kylmälaitteiden viat, omaisuudelle tehdyt vahingonteot, viat kiinteistön oven lukituksessa.

Ilmoita kiireelliset ilmoitukset yliopiston 24/7-päivystysnumeroon p. 02941 44500.

Kiinteistöjen aukioloaikoina vahtimestarit ja turvallisuusvalvomo: p. 0294144400

Kiireettömät palvelupyynnöt 

Ilmoita kiireettömät palvelupyynnöt kiinteistön vahtimestarille.

Sisäilma

Hyvä sisäilma luo osaltaan viihtyisän, terveellisen ja turvallisen työympäristön, jossa jokaisen on hyvä opiskella ja työskennellä. Avaintekijöitä sisäilmastoasioiden kuntoon saattamiseksi ovat yhteistyö, suunnitelmallisuus, tavoitteellisuus ja avoimuus. Rakennuksen sisäilman laatuun vaikuttavat niin rakennustekniset ratkaisut kuin sen käyttäjien toimintakin. 

Jokaisen opiskelijan ja työntekijän vastuulla on osaltaan huolehtia, että säännöllinen puhtaanapito on mahdollista ja ettei esimerkiksi tarpeetonta kosteusrasitusta pääse syntymään (mm. sulkemalla ikkunat, kun poistuu tilasta pitämällä ikkunat suljettuina kosteilla ilmoilla, ilmoittamaan valuvista vesihanoista tai lämpöpattereista).

Jos havaitset opiskeluympäristössä sisäilmaan vaikuttavan viihtyvyyshaitan, häiriön tai ongelman, ilmoita asiasta kiinteistön vahtimestarille, joka tekee vikailmoituksen. 

Jos sinulla on oireita (esim. jatkuva silmien, ihon ja limakalvojen ärsyyntyminen, äänen käheys, kuiva yskä tai toistuvat tulehdukset), joiden epäilet johtuvan rakennuksen sisäilmasta, sinun tulee ottaa yhteyttä YTHS:ään.

Flammassa (vaatii kirjautumisen) on kuvattu yliopiston toimintamalli sisäilman ongelmien ratkaisuun.

Miten voin opiskelijana vaikuttaa tilojen kehitykseen?

Yliopistolla sekä jokaisella tiedekunnalla on tilatoimikuntia, joissa on mukana opiskelijajäseniä. Opiskelijajäsenet haetaan HYY:n kautta, löydät lisätietoa toimikunnista sivulta Miten voin osallistua ja vaikuttaa?

Yliopiston tilojen tulevista remonteista järjestetään myös opiskelijoille avoimia infotilaisuuksia, joista tiedotetaan Flammassa ja Opiskelu-palvelussa.