Opintoja koskevat todistukset | Avoin yliopisto

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Opiskelua koskevat todistukset

Jos tarvitset opiskelua koskevan todistuksen esimerkiksi Työllisyysrahaston myöntämää aikuiskoulutustukea tai TE-palveluita varten, ota yhteyttä: avoin-student@helsinki.fi.  

Todistus suoritetuista opinnoista 

Opetushallituksen ylläpitämään Oma Opintopolku-palveluun kirjatut opintosuoritukset ovat virallisia todistuksia suorittamistasi opinnoista. Niillä voit osoittaa suorittamasi opinnot esimerkiksi oppilaitokselle tai työnantajalle.

Oma Opintopolku-palvelusta löydät kaikki korkeakoulujen opiskeluoikeutesi ja opintosuorituksesi pääsääntöisesti vuodesta 1995 eteenpäin. 

  • Oma Opintopolku-palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.
  • Kirjauduttuasi Oma Opintopolku-palveluun saat linkin, jonka avulla voit ottaa viralliset opintosuoritustietosi talteen itsellesi tai jakaa ne linkin avulla haluamillesi henkilöille tai tahoille esimerkiksi työtä tai opiskelupaikkaa hakiessasi. Linkin saajan ei tarvitse kirjautua Oman Opintopolkuun. 
  • Huom! Avoimen yliopiston opiskelijoiden opiskeluoikeudet näkyvät Oma Opintopolku-palvelussa kesken-tilassa. Tästä huolimatta hyväksytty opintosuoritus on lopullinen.