Rukous- ja hiljentymishuone

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Häiritseekö kampuksen hälinä? Haluatko hiljentyä ja rauhoittua kesken kiireisen päivän? Sinulla on mahdollisuus käyttää rukous- ja hiljentymishuonetta oman henkisen tai hengellisen hyvinvointisi edistämiseksi. Tilassa voit esimerkiksi hiljentyä, rukoilla tai meditoida. Tila on avoinna rakennuksen aukioloaikoina ja kaikkien yliopistolaisten vapaassa käytössä, eikä sitä tarvitse erikseen varata.

Huomioithan myös muut tilan käyttäjät ja muistathan, että rukous- ja hiljentymishuoneessa tapahtuvan toiminnan on oltava yliopiston arvojen mukaista. Mikäli sinulla on kysyttävää rukous- ja hiljentymishuoneesta, voit olla yhteydessä opiskelijaneuvontaan tai yliopistopappeihin.

Keskusta

Keskustakampuksella käytössäsi on Cafe Portaalin yläpuolella, pienoismalliaulan vieressä sijaitseva huone 235, osoitteessa Vuorikatu 3, 2. kerros.

Kumpula

Kumpulan kampuksella käytössäsi on Chemicumissa sijaitseva huone B145, osoitteessa A. I. Virtasen aukio 1, 1. kerros.

Meilahti

Meilahden kampuksella käytössäsi on Meilahden tornisairaalan huone, osoitteessa Haartmaninkatu 4, P-kerros. Huone sijaitsee Leikon tilojen yhteydessä. Tarvittaessa voit kysyä ohjeita 3. kerroksen infopisteestä.

Viikki

Viikin kampuksella käytössäsi on E-rakennuksessa sijaitseva huone, osoitteessa Latokartanonkaari 3, 2. kerros.

Huone on käytössä E-talon aukioloaikojen puitteissa. E-talo on toistaiseksi auki (pääovi) maanantaista perjantaihin klo 10–17.

Ohjeet tilan käyttöön

  1. Tilaan tullessasi ole hyvä ja riisu kenkäsi ja aseta ne kenkätelineelle.
  2. Jos joku on jo tilassa sisään tullessasi, voit silti tulla sisään ja hiljentyä oman vakaumuksesi mukaisesti. Tila on siis jatkuvasti Helsingin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä eikä varattavissa millekään yksittäiselle taholle tai ryhmälle.
  3. Voit käyttää oman katsomuksesi symboleita ja kirjoituksia. Eri katsomusten välineistöä löydät joko kaapista tai voit tuoda mukanasi sen, mitä tarvitset. Vie myös tuomasi materiaalit pois.
  4. Tila on tarkoitettu hiljentymiseen, rukoilemiseen ja meditaatioon. Siksi syöminen, juominen, yleinen seurustelu, musiikin soittaminen tai nukkuminen ei ole sallittua. 
  5. Voit rukoilla myös ääneen ja ryhmässä, mikäli se ei häiritse muita tilan käyttäjiä.
  6. Paloturvallisuussyistä tulen tekeminen tilassa on kielletty. Tämä koskee myös kynttilöitä.
  7. Suitsukkeiden ja voimakkaiden hajusteiden käyttö tilassa on kielletty allergioiden ja hajuherkkyyksien takia.
  8. Tilassa tapahtuvan toiminnan on oltava yliopiston arvojen mukaista. Niihin kuuluvat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sukupuolten, kulttuurien sekä uskontojen ja vakaumusten välillä. Toiminnan tulee olla avointa ja läpinäkyvää.