Sisu-ohje: Erillisopintojen ja JOO-opintojen opintosuunnitelma

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Täältä löydät ohjeet, miten saat erilliset opintosi tai JOO-opintosi lisättyä opintosuunnitelmaan Sisussa. Tämän jälkeen pääset ilmoittautumaan opetukseen.

Katso muita ohjeita erillisten opintojen suorittamiseen täältä.

Opintosuunnitelman luominen erillis- ja JOO-opinnoille

 1. Siirry Sisussa Omat tiedot -sivulle ja klikkaa opiskeluoikeuttasi. Opiskeluoikeutesi nimi on joko Muut erilliset opinnot tai JOO-sopimus, erilliset opinnot.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
 2. Vieritä sivua alaspäin, kunnes näet otsikon 'Opiskeluoikeuteen vahvistetut opintokokonaisuudet' tai 'Opiskeluoikeuteen vahvistetut opintojaksot. Paina mieleesi tai kirjoita muistiin vahvistettujen jaksojen tai kokonaisuuksien nimet tai koodit.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
 3. Siirry Opintojen rakenne -sivulle ja klikkaa Luo uusi opintosuunnitelma -painiketta. Valitse koulutus ja opetussuunnitelmakausi, ja luo suunnitelma.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
 4. Avaa valinta-avustin klikkaamalla opintosuunnitelmasi alinta otsikkoriviä.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
 5. Valinta-avustimessa on kaksi Lisää suunnitelmaan -hakukenttää. Lisää ylemmän hakukentän avulla ne opintojaksot, jotka sinulla on lupa suorittaa. Lisää alemman hakukentän avulla ne opintokokonaisuudet, jotka sinulla on lupa suorittaa. Jos haluat myöhemmin koostaa opintojaksot kokonaisuudeksi, älä lisää opintojaksoja suunnitelmaasi yksittäin, vaan lisää ensin se opintokokonaisuus, johon opintojaksot kuuluvat.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
 6. Kun olet lisännyt opintosuunnitelmaasi kaikki opinnot, jotka sinulla on lupa suorittaa, voit tehdä esimerkiksi opintokokonaisuuksiin liittyvät valinnat valmiiksi ja ilmoittautua opetukseen. Tarkemmat kuvalliset ohjeet ilmoittautumiseen löydät Sisu-ohjeesta: Ilmoittautuminen opetukseen ja tentteihin.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.