Sisu-ohje: Maisteriohjelman valinta

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Jos olet valmistumassa kandidaatiksi ja jatkat sen jälkeen maisteriohjelmaan, valitse ensin opintosuunnitelmassasi maisteriohjelma, johon haluat jatkaa. 

Tutustu oman koulutusohjelmasi maisterioptioihin sekä niiden kriteereihin ja mahdollisiin ilmoittautumisaikoihin sivulla Jatkaminen maisteriohjelmaan.

Valmistumishakemuksesi käsittelijä tarkistaa, että sinulla on optio-oikeus valitsemaasi maisteriohjelmaan ja vahvistaa sen Sisussa kandidaatiksi valmistumisen yhteydessä.

Maisteriohjelman valinta Opintojen rakenne -sivulla

 Valitset maisteriohjelman Opintojen rakenne -sivulla näin:

 1. Avaa valinta-avustin klikkaamalla opintosuunnitelmastasi ylintä riviä. Rivillä lukee koulutusohjelmasi nimi.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
 2. Klikkaa valinta-avustimessa aktiiviseksi se maisteriohjelma, jossa haluat jatkaa opintojasi kandidaatin tutkinnon jälkeen.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
 3. Maisteriohjelma näkyy nyt opintosuunnitelmassasi alimpana. Maisteriohjelman nimen alla on teksti 'Opiskeluoikeus vahvistettava erikseen', kunnes valinta on vahvistettu opiskelijapalveluissa.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
 4. Kun maisteriohjelmasi on vahvistettu, maisteriohjelman otsikon alla näkyy opintosuunnitelmassa teksti 'Opiskeluoikeuteen vahvistettu valinta'. Huomaathan, ettet voi perua vahvistusta.
  Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.

Linkit muihin Sisu-ohjeisiin

Löydät kaikki Sisun käyttöohjeet kootusti sivulta Sisun käyttöohjeet.

Löydät vastauksia yleisimpiin ongelmiin ja kysymyksiin sivulta Usein kysytyt kysymykset Sisusta.