Tutkintotodistuksen jäljennökset ja käännökset

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tutkintotodistus myönnetään suomeksi tai ruotsiksi. Voit kysyä tarkemmin todistuksesi kielen määräytymisestä tiedekuntasi opiskelijapalvelupisteestä. Jos valmistut englanninkielisestä maisteriohjelmasta tai monikielisen maisteriohjelman englanninkielisestä opintosuunnasta, saat tutkintotodistuksen myös englanniksi.

Tohtorin tutkintotodistuksesta ja käännöksistä löydät lisää tietoa tohtorien valmistumista ja todistuksia koskevasta ohjeesta. Jäljennöksien osalta tohtorin tutkintotodistuksia koskevat tältä sivulta löytyvät, kaikille yhteiset säännöt ja ohjeet.

Tällä sivulla

Jäljennökset

Voit saada tutkintotodistuksesta virallisen jäljennöksen samalla kielellä, jolla tutkintotodistus on alun perin myönnetty. Jäljennös on maksullinen, ja voit tilata sen tiedekuntasi opiskelijapalvelupisteestä. Jäljennös on maksettava etukäteen.

Hinta viralliselle jäljennökselle on 10 euroa/kpl. 

Voit tarvittaessa pyytää myös Diploma Supplementin tiedekunnan opiskelijapalvelupisteestä.

Mainitse tilauksessa seuraavat asiat:

  • koko nimesi (myös todistuksessa oleva nimi, jos vaihtunut)
  • syntymäaikasi
  • valmistumispäivä
  • tutkintonimike

Maksutiedot:

Vastaanottaja: Helsingin yliopisto
Tilinumero: FI58 5000 0120 3778 32
Viitenumero: 99113034

Maksutiedot, jos maksat ulkomaalaisen pankin kautta:

Vastaanottaja: University of Helsinki
Pankki: OP pankki, Gebhardinaukio 1, FI-00510 Helsinki, Finland
IBAN: FI58 5000 0120 3778 32
BIC (SWIFT): OKOYFIHH

Kaikki muut tiedekunnat paitsi humanistinen ja teologinen tiedekunta

Liitä kopio maksukuitista tilauspyyntöön ja lähetä pyyntö tiedekuntasi opiskelijapalvelupisteeseen.

Humanistinen ja teologinen tiedekunta

Täytä hakemuslomake ja lähetä lomakkeen liitteenä myös kuitti maksusta. Kopio kuitista pitää esittää käännöstä pyydettäessä.

Käännökset

Yliopisto ei anna käännöksiä tutkintotodistuksista, ei edes suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Tutkintotodistuksen mukana saat kansainväliseen käyttöön tarkoitetun Diploma Supplement -liitteen, jossa kerrotaan tarkemmin tutkintosi sisällöstä englanniksi. Lisäksi voit tilata opinnoistasi opintosuoritusotteen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Jos kuitenkin tarvitset tutkintotodistuksestasi käännöksen, joudut käännättämään todistuksen itse. Helsingin yliopisto suosittelee, että käytät käännöstyöhön auktorisoitua kääntäjää.

Koulutusohjelman, opintosuunnan, opintokokonaisuuksien ja -jaksojen viralliset nimet löytyvät opintosuoritusotteelta otteen kielellä. Opintosuoritusotteen kieliversio on hyvä toimittaa kääntäjälle. Tutustu opintosuoritusotteisiin ja niiden tilaamiseen.

Jos kansainvälinen oppilaitos tai akkreditoija vaatii Helsingin yliopistoa lähettämään suoraan tutkintotodistuksesi käännöksen heille, toimi seuraavasti:

  • Huolehdi itse käännöksen hankkimisesta auktorisoidulta kääntäjältä ja toimita se tiedekuntasi opiskelijapalvelupisteeseen.
  • Tiedekunta liittää käännökseen todistuksen, että ko. käännös on yliopiston hyväksymä, ja lähettää käännöksen ja todistuksen suoraan sitä pyytävälle ulkomaiselle taholle.