Sisu-ohje: Erillisen hyväksynnän hakemus

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tee erillisen hyväksynnän hakemus silloin, kun jonkin opintosuunnitelmaasi kuuluvan kokonaisuuden tai osan vieressä on teksti "vaatii erillistä hyväksyntää". Hakemukset käsitellään opiskelijaneuvonnan lähipalvelupisteissä.

Huomioi nämä asiat

• Tällä hakemuksella haet hyväksyntää opintokokonaisuuden sisällölle, opintokokonaisuuden koonti tehdään erikseen viimeistään siinä vaiheessa, kun valmistut.
  • Varmistu aina, että olet muokkaamassa ensisijaista opintosuunnitelmaasi, ennen kuin teet sitä koskevan hakemuksen.
  • Voit tehdä hakemuksia ainoastaan opiskeluoikeutesi mukaiseen opintosuunnitelmaan.

Erillisen hyväksynnän hakeminen

Voit hakea erillistä hyväksyntää opintokokonaisuudelle tai suunnitelman osalle. Hae erillistä hyväksyntää näin:

1. Mene Sisussa Opintojen rakenne -sivulle.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  2. Varmista, että käsittelet ensisijaista opintosuunnitelmaasi.
  3. Klikkaa opintosuunnitelman osan nimeä.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  4. Tee oikealle avautuvassa valinta-avustimessa ohjeen mukaiset valinnat. Huomaathan, että opintokokonaisuuden täytyy olla sääntöjen mukainen. Klikkaa Hae kokonaisuudelle hyväksyntää -painiketta. Jos valintapainike on harmaa, valintasi eivät ole sääntöjen mukaisia. Korjaa silloin valintojasi ja yritä uudelleen.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  5. Suunnitelmassa ja valinta-avustimessa näkyy teksti 'hyväksyntää haettu'
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  6. Mikäli olet valmistumassa, lähetä vielä sähköposti oman tiedekuntasi opiskelijaneuvontaan. Otsikoi sähköposti "Valmistuva opiskelija, Sisuun jätetty hakemus". Kerro viestissä, että kyseessä on erillisen hyväksynnän hakemus.
  7. Kun valintasi on hyväksytty, näkyy opintosuunnitelman osassa teksti 'hyväksytty' tai 'hyväksytty ehdollisesti'. Jos hyväksyntä on ehdollinen, näet päätöksen ehdot klikkaamalla valinta-avustimessa Näytä-linkkiä.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  8. Saat päätöksestä viestin Sisun etusivulle. Viesti löytyy myös, kun klikkaan puhekuplan muotoista Viestit-kuvaketta Sisun yläpalkissa.

Hakemuksen peruuttaminen ja hyväksynnästä luopuminen

Hakemuksen peruuttaminen

Erillisen hyväksynnän hakemuksen voi peruuttaa, jos sitä ei ole vielä hyväksytty.

1. Avaa valinta-avustin klikkaamalla sen opintosuunnitelman osan otsikkoa, mihin olet hakemuksen tehnyt.
  2. Klikkaa Näytä-linkkiä 'Sisällön hyväksyntää haettu' -tekstin vieressä.
  3. Klikkaa Peru hakemus -painiketta ponnahdusikkunan alareunassa.

Hyväksynnästä luopuminen

Voit luopua hakemuksesi hyväksynnästä, jos tarve niin vaatii (esim. haluat täydentää jo hyväksyttyä hakemusta).

1. Avaa valinta-avustin klikkaamalla sen opintosuunnitelman osan otsikkoa, mihin olet hakemuksen tehnyt.
  2. Klikkaa 'Näytä'-linkkiä 'Sisällön hyväksyntää haettu' -tekstin vieressä.
    Kuvakaappaus Sisun käyttöliittymästä.
  3. Klikkaa Luovu hyväksynnästä -painiketta ponnahdusikkunan alareunassa. Vahvista luopuminen klikkaamalla Kyllä.