Urapalvelujen tapahtumat

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Urapalvelut järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Yhteisenä nimittäjänä näille on auttaa opiskelijoita urapohdinnoissa ja työllistymisessä. Urapalvelujen  tapahtumat löytyvät JobTeaser-portaalista. Lisätietoja kaikista tapahtumista saat osoitteesta: careerservices@helsinki.fi.

Tapahtumat löytyvät JobTeaserista

Urapalvelujen tapahtumat ja niihin ilmoittautuminen on siirtynyt JobTeaser-portaaliin. Urapalvelujen omien tilaisuuksien lisäksi portaalista löydät myös yritysten ja muiden organisaatioiden opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut uratapahtumat.

Jos kirjaudut JobTeaseriin ensimmäistä kertaa, valitse koulutusalojen joukosta oman koulutusalasi lisäksi 1. OPISKELIJA tai ALUMNI. Näin näet myös suomalaisten työnantajien järjestelmään ilmoittamat työ- ja harjoittelupaikkatarjoukset.

Paneelikeskustelu: kansainvälisten opiskelijoiden työnhaku Suomessa (7.10.)

A group of international students

Urapalvelut järjestää paneelikeskustelun siitä, miten kansainvälisten opiskelijoiden on mahdollista löytää töitä Suomesta. Keskustelijoina:

 • Talent Acquisition Specialist Juan Fernandez, Leaddesk
 • Project Coordinator, Yuri Kitaba, Moniheli
 • Environmental Expert at Finnish Overseas Consultant, Tabiagbor Tanyi ja
 • Talent Leader Annukka Tervo, Mercuri Urval

Aika: Torstai 7.10 klo 16-17
Paikka: Zoom

Tarkempaa tietoa löydät suoraan JobTeaserista tai englanninkielisestä tapahtumakalenterista.

Moniosaajat työelämässä - virtuaalinen minimentorointi (14.10.)

Ihmisiä pöydän ääressä koneillaan.

Moniosaajat työelämässä -virtuaalitapahtuma tuo yhteen Helsingin yliopiston opiskelijat ja alumnit minimentoroinnin merkeissä. Tapahtuman tavoitteena on tarjota opiskelijoille keskusteluapua omien ura-ja työllistymissuunnitelmien pohtimiseen yhdessä Helsingin yliopiston alumnien kanssa. 

Mukana on monialaisen työ- ja opintotaustan omaavia alumnimentoreita, jotka ovat valmistautuneet keskustelemaan opinnoista ja työelämästä kanssasi. Teemoja voivat olla esimerkiksi työnhaku, työelämän tarpeet tänään tai moniosaajan vahvuudet. Nyt sinulla on erinomainen tilaisuus hyödyntää keskustelumahdollisuus yliopistomme alumnin kanssa ja saada tietoa työelämästä!

Aika: 14.10. klo 14 - 16
Paikka: virtuaalinen alusta

Kuinka pääset mukaan?

 1. Tutustu mentoreiden esittelyihin.
 2. Valitse mentori, jonka kanssa haluaisit mieluiten keskustella. Kiinnitä huomiota mentorin mainitsemiin keskusteluaiheisiin.
 3. Varaa itsellesi sopiva vapaana oleva aika mentorille Zoom-tapaamiseen. Huomiothan, että tapaamisen kesto on 20 minuuttia.Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 11.10.2021.
 4. Saat lisäohjeet minimentorointiin osallistumiseen sähköpostitse lähempänä tapahtumaa.

Alumnimentorit

Alumnimentoreiden esittelyt ja ajanvaraus löytyvät JobTeaserista.

Tapahtuman järjestää Helsingin yliopiston urapalvelut yhteistyössä Alumniyhdistyksen kanssa. Lisätiedot: careerservices@helsinki.fi 

Ota kaikki hyöty irti JobTeaser-työpaikkaportaalista (18.10.)

Kuva JobTeaserin logosta tietokoneen ruudulla.

JobTeaser-portaali on paljon muutakin kuin vain työpaikkaportaali, sieltä löydät

 • Helsingin yliopiston opiskelijoille kohdennetut työ- ja harjoittelupaikat 
 • yritysten ja organisaatioiden esittäytymisiä työnantajina
 • urapalvelujen järjestäminen tapahtumien ja workshoppien lisäksi yritysten ja organisaatioiden järjestämiä tapahtumia
 • JobTeaserin tuottamat työnhakua tukevat materiaalit, jotka ovat hyödyllisiä sinulle erityisesti silloin, kun etsit työtä ulkomailta
 • uuden työkalun, Marcon, joka auttaa sinua identifioimaan omat kiinnostuksen kohteesi.

Émilie JobTeaserilta vie sinut virtuaalisella kierrokselle portaaliin ja vastaa kysymyksiisi. Hyppää kyytiin:

Aika: Maanantai 18.10. klo 14.30 - 15
Paikka: Zoom

Ilmoittaudu mukaan JobTeaser-työnhakuportaalissa. Huom. Jos kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, valitse koulutusalojen joukosta 1. OPISKELIJA tai ALUMNI. Näin näet myös suomalaisten työnantajien ilmoittamat työ- ja harjoittelupaikat. Lisätietoja JobTeaserista.

JobTeaser on Helsingin yliopiston kaupallinen kumppani. Tapahtuman kieli on englanti.

Kansainväliset uramahdollisuudet (28.10.)

Kiehtooko ajatus kansainvälisestä urasta? Haluaisitko kuulla, miten tämä unelma voisi käytännössä toteutua? Haluaisitko kuulla kiinnostavien asiantuntijoiden tarinoita siitä, miten he päätyivät uralleen? Jos vastasit edeltäviin kysymyksiin kyllä, tämä on tilaisuutesi!

Helsingin YK-nuoret järjestää yhteistyössä Helsingin yliopiston urapalveluiden kanssa torstaina 28.10. klo 18-19.45 jo perinteeksi muodostuneen Kansainväliset uramahdollisuudet-tapahtuman. Tapahtumassa kuullaan inspiroivia uratarinoita ja vinkkejä eri alojen ammattilaisilta, joiden uria yhdistää tavalla tai toisella kansainvälisyys sekä työskentely YK:n arvojen ja tavoitteiden parissa. Pääset kuulemaan arvokkaita käytännön vinkkejä ja kokemuksia kansainvälisestä urasta ja kuulemaan moninaisista urapoluista.

Tapahtuma toteutetaan hybridimuotoisena; tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Helsingin yliopiston kielikeskuksen juhlasalissa (Fabianinkatu 26) tai etäyhteydellä. Ilmoittaudu live-taapahtumaan. Paikkoja paikan päällä osallistumiseen on rajoitettu määrä, joten ilmoittauduthan nopeasti! Huomioithan, että osallistuminen tapahtumaan paikan päälle edellyttää ennakkoilmoittautumista! 

Tapahtumasta julkaistaan myös jälkikäteen tallenne, jonka voit kuunnella, mikäli et tapahtumapäivänä pääsee osallistumaan! 

Tilaisuudessa Ulkoministeriön Anne Saloranta ja Kristiina Hope pitävät puheenvuorot Ulkoministeriön kansainvälisistä rekrytoinneista sekä YK:n aloitustason ohjelmista ja niiden rekrytoinneista. 

Uratapahtuman paneeliosiossa pääsemme sukeltamaan kunkin panelistin henkilökohtaiseen uratarinaan.Tapahtuman panelistit ovat:

 • Olli Vallo, toimitusjohtaja, Education Alliance Finland
 • Salla Saastamoinen, oikeus- ja kuluttaja-asioiden pääosaston osastopäällikkö, Euroopan komissio
 • Piia Laitiainen, sairaanhoitaja, Lääkärit ilman rajoja
 • Päivi Nikander, itsenäinen konsultti (rauhanrakennus ja -välitys)

Puhujat esitellään vielä myöhemmin tarkemmin YK-nuorten facebook-tapahtumassa.

MITÄ: Helsingin YK-nuorten uratapahtuma
MIKSI: Inspiraatiota ja käytännön vinkkejä urasuunnitelmiin huippuammattilaisilta!
MISSÄ: Helsingin yliopiston kielikeskuksen juhlasalissa (Fabianinkatu 26, 3. krs) ja striimattuna (linkki julkaistaan tässä tapahtumassa)
Osallistuminen live-tapahtumaan edellyttää ilmoittautumista, paikkoja on rajoitetusti. 
MILLOIN: 28.10. klo 18-19.45

Tapahtuma järjestetään vallitsevien koronaohjeistusten ja rajoitusten mukaisesti. Huomioithan, että Helsingin yliopiston tiloissa edellytetään kasvomaskin käyttöä. Ethän osallistu tilaisuuteen, mikäli sinulla on mitään hengitystieinfektion oireita. Päivittyvät koronaohjeistukset Helsingin yliopiston tilojen osalta löydät täältä: https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/koronavirustilanne

Huomioithan, että tapahtumassa noudatetaan Helsingin YK-nuorten turvallisemman tilan periaatteita, joihin pääset tutustumaan täällä: https://helsinginyknuoret.fi/turvallinen-tila/ 

Tarkoituksella häiriötä aiheuttavat henkilöt poistetaan tapahtumasta. Mikäli koet tai huomaat tapahtumassa häiritsevää käytöstä, voit olla yhteydessä Helsingin YK-nuorten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvovastaavaan joko sähköpostitse: mimmi.herranen(at)helsinki.fi tai e-lomakkeella: https://bit.ly/32pS55D

Jos sinulla on kysymyksiä tapahtumaan liittyen, voit olla yhteydessä Helsingin YK-nuorten työelämävastaavaan Ella Syrjäseen (ella.syrjanen(at)helsinki.fi). 

Työnhaku, osaamisen tunnistaminen ja LinkedIn -workshopit

Opiskelijoita tuoleilla ja työpajojen otsikko

Tule nappaamaan uraohjaajien parhaat vinkit työnhakuun, CV:si tuunaamiseen, osaamisen tunnistamiseen ja LinkedIniin!

Urapalveluiden työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta. Lue lisää työpajoista alempaa ja ilmoittaudu mukaan JobTeaser-portaalissa.

Huom! Jos kirjaudut ensimmäistä kertaa JobTeaseriin, muista valita koulutusalojen joukosta 1.OPISKELIJA tai ALUMNI. Lue lisää JobTeaser-palvelusta.

Lisätietoja työpajoista saat urapalveluilta: careerservices@helsinki.fi

Työnhaun workshopit

Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit onnistuneeseen työnhakuun. Tilaisuudessa saat apua mm. seuraaviin pohdintoihin:

Miten työnhaussa kannattaa lähteä liikkeelle? Miten kirjoitat hyvän hakemuksen ja CV:n, joilla erottaudut muista? Mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa työnhakuun? Missä piilotyöpaikat luuraavat?

Työpajassa pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä. Kyse onkin ainutlaatuisesta tilaisuudesta nähdä muiden opiskelijoiden työnhakudokumentteja ja saada rakentavaa palautetta omasta CV:stäsi. Vastaavien työpajojen osallistujat ovat kokeneet saamansa palautteen antoisaksi. Ota siis oma CV:si helposti saataville (esim. pdf-tiedostona) ja poista siitä tarvittaessa tiedot, joita et halua muiden näkevän.

LinkedIn-workshopit

Tule päivittämään LinkedIn-profiilisi uudelle tasolle! Työpajassa tarkastellaan profiilia erityisesti työnhaun näkökulmasta verkostoitumista unohtamatta.

Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen.

Jos sinulla ei ole vielä LinkedIn-profiilia, käythän avaamassa sellaisen itsellesi ennen työpajaa!

LinkedIn-jatkot

Onko sinulla jo LinkedIn-profiili, mutta mietit vastaako se tarpeitasi tai välittyykö siitä lukijalle haluamasi asiat? Käytätkö oikeita hakusanoja, onko otsikkotekstisi kytköksissä muuhun profiiliin, nousevatko tavoitteesi, osaamisesi ja/tai vahvuutesi riittävästi esille?   

Tässä tilaisuudessa pääset keskustelemaan LinkedInistä yhdessä muiden osallistujien kanssa ja kysymään sinua pohdituttavia kysymyksiä! Uraohjaajan lyhyen alustuksen jälkeen osallistujat jaetaan muutaman henkilön ryhmiin, joissa käydään läpi ryhmäläisten profiilit ja annetaan niistä vertaispalautetta. Tilaisuus sopii sinulle hyvin, jos tiedät jo perusasiat LinkedInistä, mutta haluat vielä hioa profiilisi sisältöä.  

Tunnista osaamisesi

Mietityttääkö, millaista osaamista sinulle on kertynyt niin opinnoista, työelämästä  kuin vapaa-ajaltakin? Osaamisen tunnistamisen työpajassa pääset kartoittamaan  omia taitojasi ja vahvuuksiasi ja sanoittamaan niitä työnhaussa toimivalla tavalla.  

Työpajassa pääset työstämään osaamistasi uraohjaajan johdolla niin itsenäisesti kuin  pienryhmissäkin.

Ilmoittautuminen

Työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta. Ilmoittaudu mukaan JobTeaser-portaalissa. Huom! Jos kirjaudut ensimmäistä kertaa JobTeaseriin, muista valita koulutusalojen joukosta 1.OPISKELIJA tai ALUMNI. Lue lisää JobTeaser-palvelusta.

Lisätietoja työpajoista saat urapalveluilta: careerservices@helsinki.fi

Ajankohdat:

Työpajat järjestetään Zoomissa maanantaisin klo 1214. HIUOM! Poikkeuksena 9.12. työpaja, joka järjestetään torstaina klo 14-16.

Lokakuu:

4.10. LinkedIn-jatkot (suomeksi)

11.10. Työnhaku-workshop (suomeksi)

18.10. LinkedIn Workshop (in English)

Marraskuu:

1.11. LinkedIn-jatkot / LinkedIn Feedback Session (Suomeksi ja englanniksi)

15.11. Recognise your skills (englanniksi)

15.11. Erkänn ditt kunnande! (på svenska)

22.11. Job Search Workshop (englanniksi)

29.11. LinkedIn-workshop (suomeksi)

29.11. Arbetssökning-workshop (på svenska)

Joulukuu:

9.12. Tunnista osaamisesi (suomeksi) - HUOM! Poikkeuksellisesti torstaina klo 14-16.

13.12. Työnhaku-workshop (suomeksi)

13.12. LinkedIn-workshop (englanniksi)

Opintoja ja urasuunnittelua tukevat ryhmät

Pohditko opintojesi etenemistä tai onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Tarvitsetko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa? Kaipaatko vertaistukea muilta opiskelijoilta? Pohdituttaako harjoittelu- tai työpaikan löytäminen?

Jos vastasit yhteen tai useampaan yllä olevista kysymyksistä kyllä, Ohjauskulman opintoja ja urasuunnittelua tukevat ryhmät voivat olla juuri sinua varten! Ryhmät on tarkoitettu kaikkien tiedekuntien opiskelijoille ja niihin voi osallistua missä opintojen vaiheessa tahansa. Ryhmissä työskennellään sekä yksin että parin ja/tai koko ryhmän kesken.

Tavoitteesta toimintaan

Tavoitteletko kuluvan lukuvuoden aikana jotain itsellesi merkittävää asiaa opintoihin, valmistumiseen tai työelämään siirtymiseen liittyen? Kaipaatko vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta? Tässä ryhmässä pääset työstämään omaa tavoitettasi erilaisten työkalujen avulla ja jakamaan ajatuksia muiden ryhmäläisten kanssa. Ryhmä tapaa 2-3 viikon välein loka-marraskuussa, ja tapaamisten sisältö suunnitellaan ryhmän toiveiden perusteella ensimmäisen kerran aikana. Ryhmää vetää opinto- ja uraohjaajat Salla ja Hanna-Maaria. 

Tapaamiset Zoomissa tiistaisin klo 9-11 seuraavina päivinä: 
12.10., 2.11., 16.11. ja 30.11. 

Ilmoittaudu mukaan Tavoitteesta toimintaan -ryhmään JobTeaser-työnpaikkaportaalissa viimeistään 7.10. Ryhmään otetaan 16 opiskelijaa ja se järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kahdeksan. Huom. Jos kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, valitse koulutusalojen joukosta 1. OPISKELIJA tai ALUMNI. Näin näet myös suomalaisten työnantajien ilmoittamat työ- ja harjoittelupaikat. Lisätietoja JobTeaserista.

Vertaisvoimaa työnhakuun

Oletko alkamassa hakea oman alan töitä/harjoittelupaikkaa tai oletko jo pidempään etsinyt töitä, mutta työnhaku ei tunnu etenevän? Pyöritkö eri vaihtoehtojen viidakossa tai etsitkö uusia ideoita työnhakuun liittyen? Tässä ryhmässä ei jumiuduta työnhaun dokumentteihin tai siihen mitä työhaastattelussa pitää tai ei pidä sanoa, vaan tunnistetaan kokonaisvaltaisemmin omia vahvuuksia työnhakijana vertaistukeen nojaten. Ryhmää vetää uraohjaajat Johanna ja Salla.

Tapaamiset Zoomissa torstaisin klo 9-11 seuraavina päivinä:
28.10., 4.11., 18.11. ja 2.12.

Ilmoittaudu mukaan Vertaisvoimaa työnhakuun -ryhmään JobTeaser-työpaikkaportaalissa viimeistään 24.10. Ryhmään otetaan 16 opiskelijaa ja se järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kahdeksan. Huom. Jos kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, valitse koulutusalojen joukosta 1. OPISKELIJA tai ALUMNI. Näin näet myös suomalaisten työnantajien ilmoittamat työ- ja harjoittelupaikat. Lisätietoja JobTeaserista.

------

Huomaathan, että ryhmissä ei anneta koulutusohjelma- tai tiedekuntakohtaista opintoneuvontaa. Jos tarvitset apua esim. sen suhteen mitä opintoja sinulta puuttuu, katso oman tiedekuntasi opintoneuvonnan yhteystiedot Opiskelijan ohjeista
 

Menneiden tapahtumien tallenteet

Urapalvelujen järjestämien tapahtumien tallenteet ja materiaalit on koottu yhteen.