Ura- ja rekrytointitapahtumat

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Urapalvelut järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Yhteisenä nimittäjänä näille on auttaa opiskelijoita urapohdinnoissa ja työllistymisessä. Urapalvelujen tapahtumat löytyvät JobTeaser-portaalista. Lisätietoja kaikista tapahtumista saat osoitteesta: careerservices@helsinki.fi.

Poimintoja työnantajien tapahtumista

Urapalvelujen omat sekä yritysten ja muiden organisaatioiden opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut uratapahtumat löytyvät JobTeaser-uraportaalista. Listasta löydät tulevat tapahtumat:

JobTeaser on Helsingin yliopiston kaupallinen kumppani. Portaalista löydät niin tapahtumat kuin työ- ja harjoittelupaikatkin. Portaaliin kirjaudutaan helsinki.fi-tunnuksin. Tutustu JobTeaseriin.

HelsinkiUNI Career Day -rekrytointitapahtumat

Three students in Kaisa House and Career Day text.

Urapalvelut järjestää vuosittain yhden tai useamman Career Day –tapahtuman. Tapahtumissa ovat esillä yritykset ja organisaatiot, jotka ovat kiinnostuneita palkkaamaan Helsingin yliopiston opiskelijoita. Päivien aikana järjestetään myös erilaisia työnhakua tukevia työpajoja ja infotilaisuuksia suomeksi ja englanniksi. Seuraava Career Day on tulossa tammikuussa 2025.

Urapalveluiden työpajat keväällä 2024

Kuva Kaisa-kirjaston ison ikkunan vierestä ja teksti "urapalveluiden työpajat".

Kaikki irti harjoittelusta -webinaari, toukokuu (fi)

14.5.2024 klo 16.00­­–17.00, Zoomissa (linkki lisätään lähempänä tapahtumaa)

Oletko aloittamassa työharjoittelusi kevään tai kesän aikana, ja pohdit, miten voit valmistautua harjoitteluun jo etukäteen? Kaikki irti harjoittelusta -webinaarissa pääset pohtimaan omia tavoitteitasi harjoittelulle ja sitä, miten harjoitteluun kannattaa valmistautua.

Käymme läpi muun muassa sen, mitkä ovat oikeutesi harjoittelijana ja mitä tehdä, jos kohtaat harjoittelussa haastavia tilanteita. Lisäksi saat vinkkejä siihen, miten voit hyödyntää harjoittelun aikana kerryttämiäsi taitoja ja valmiuksia harjoittelun jälkeen.

Webinaari on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta. Webinaari järjestetään suomeksi ja sen vetäjinä toimivat yliopiston urapalvelujen harjoitteluasiantuntijat.

Ilmoittauduthan webinaariin JobTeaserissa saadaksesi tapahtumasta muistutusviestit ja jotta voimme arvioida osallistujamäärää.

 

Huom! Englanninkieliset työpajamme löydät tämän sivun englanninkielisestä versiosta.

Uraohjausryhmät

Uraohjaajat eivät järjestä uraohjausryhmiä keväällä 2024. Löydät tietoa yliopiston muiden ohjaustoimijoiden tarjoamista ryhmistä sivulta Opiskelukykyä ja urasuunnittelua tukevat ryhmät.

Kampusmessut ja muut tapahtumat

Urapalvelujen järjestämien tapahtumien lisäksi yliopistolla järjestetään myös muita ura- rekrytointitapahtumia, kuten opiskelijajärjestöjen kampusmessutapahtumia. Löydät näitä tapahtumia koottuna alla.

Potentiaali, Kumpulan kampus

Kumpulan Potentiaali on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden järjestämä työelämä- ja rekrytointitapahtuma. Kumpulan Potentiaali on ollut menestys niin opiskelijoiden kuin yritysvieraidenkin puolesta.

Aika: syksy 2024

Kohderyhmä: luonnontieteiden, matematiikan ja tilastotieteen sekä tietojenkäsittelytieteen opiskelijat

Lisätietoja löydät Kumpulan Potentiaalin verkkosivuilta.

ViikkiAreena, Viikin kampus

ViikkiAreena on Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan ainejärjestöjen yhdessä järjestämä työelämätapahtuma, jossa opiskelijoilla ja koko yliopistoyhteisöllä on mahdollisuus saada tarkempi ja laajempi kuva yritysten toiminnasta, uusimmista suunnista ja uramahdollisuuksista.

Aika: syksy 2024

Kohderyhmä: maa- ja metsätalouden sekä elintarviketieteiden opiskelijat

Lisätietoja löydät ViikkiAreenan verkkosivuilta.

Valtiotieteilijöiden työelämämessut, Keskustakampus

Valtiotieteilijöiden työelämämessut on työelämätapahtuma, joka kerää yhteen yhteiskunnallisen alan opiskelijat, alumnit, asiantuntijat, tutkijat sekä työnantajat. Messuille osallistuminen on maksutonta, ja kaikki valtiotieteilijät ja valtiotieteilijyydestä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestö Kannunvalajat ry.

Aika: syksy 2024
Kohderyhmä: valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijat ja alasta kiinnostuneet.

Lisätietoja löydät VTM-messujen verkkosivuilta (sivu väliaikaisesti poissa käytöstä).