Urapalvelujen tapahtumat

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Urapalvelut järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Yhteisenä nimittäjänä näille on auttaa opiskelijoita urapohdinnoissa ja työllistymisessä. Urapalvelujen  tapahtumat löytyvät JobTeaser-portaalista. Lisätietoja kaikista tapahtumista saat osoitteesta: careerservices@helsinki.fi.

Tapahtumat löytyvät JobTeaserista

Urapalvelujen tapahtumat ja niihin ilmoittautuminen on siirtynyt JobTeaser-portaaliin. Urapalvelujen omien tilaisuuksien lisäksi portaalista löydät myös yritysten ja muiden organisaatioiden opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut uratapahtumat.

 

Urapalvelujen työpajat (syksy 2022)

Kuva Kaisa-kirjaston ison ikkunan vierestä ja teksti "urapalveluiden työpajat".

Tule nappaamaan urapalvelujen asiantuntijoiden parhaat vinkit työnhakuun, CV:si tuunaamiseen, osaamisen tunnistamiseen, harjoitteluasioihin ja LinkedIniin!

Urapalvelujen työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta. Lue lisää työpajoista alempaa ja ilmoittaudu mukaan JobTeaser-portaalissa.

Syksyn 2022 työpajateemat (katso tarkammat aikataulut alempaa):

  • Taitavaksi työnhaussa
  • Onnistu työhaastattelussa
  • LinkedIn 1: Opi hyödyntämään LinkedInia
  • LinkedIn 2: Osaaminen esiin LinkedInissa
  • Tunnista osaamisesi
  • Kaikki irti harjoittelusta
  • Tuumaustauko

Taitavaksi työnhaussa

Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit onnistuneeseen työnhakuun. Tilaisuudessa saat apua mm. seuraaviin pohdintoihin:

Miten työnhaussa kannattaa lähteä liikkeelle? Miten kirjoitat hyvän hakemuksen ja CV:n, joilla erottaudut muista? Mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa työnhakuun? Missä piilotyöpaikat luuraavat?

Työpajassa pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä. Kyse onkin ainutlaatuisesta tilaisuudesta nähdä muiden opiskelijoiden työnhakudokumentteja ja saada rakentavaa palautetta omasta CV:stäsi. Vastaavien työpajojen osallistujat ovat kokeneet saamansa palautteen antoisaksi. Ota siis oma CV:si helposti saataville (esim. pdf-tiedostona) ja poista siitä tarvittaessa tiedot, joita et halua muiden näkevän.

Onnistu työhaastattelussa

Tule nappaamaan urapalvelujen vinkit työhaastatteluun valmistautumiseen!

Mitkä ovat yleisimpiä työhaastattelussa esitettyjä kysymyksiä ja miten niihin kannattaa varautua? Entä mitä haastattelija ei saa kysyä sinulta?

Työpajassa saat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin, minkä lisäksi pääset harjoittelemaan työhaastattelutilannetta noin 3-4 opiskelijan ryhmissä kannustavassa ilmapiirissä. 

LinkedIn 1: Opi hyödyntämään LinkedInia

Tule päivittämään LinkedIn-profiilisi uudelle tasolle! Työpajassa tarkastellaan profiilia erityisesti työnhaun näkökulmasta verkostoitumista unohtamatta.

Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen. Jos sinulla ei ole vielä LinkedIn-profiilia, käythän avaamassa sellaisen itsellesi ennen työpajaa!

LinkedIn 2: Osaaminen esiin LinkedInissa

Onko sinulla jo LinkedIn-profiili, mutta mietit, toimiiko se omien tavoitteittesi kannalta tai välittyvätkö haluamasi asiat siitä lukijalle? Oletko miettinyt, kuinka saat hyödynnettyä LinkedInia vielä enemmän esimerkiksi työnhaussa tai oman osaamisesi esille tuomisessa? Millainen on hyvä postaus ja mikä on verkoston merkitys LinkedInissa? Tässä työpajassa käydään yhdessä läpi LinkedInin eri ominaisuuksia, mutta pääpaino on 3-4 opiskelijan ryhmissä tapahtuvalla työskentelyllä, jossa pääset pohtimaan oman osaamisesi esille nostamista ja saat vertaispalautetta omasta LI-profiilistasi. 

Huom: tässä työpajassa ei keskitytä profiilin rakentamiseen, vaan ennemminkin siihen, kuinka pystyt hyödyntämään LinkedInia parhaalla mahdollisella tavalla ja tuomaan siellä esille omaa osaamistasi ja asiantuntijuuttasi.   

Tunnista osaamisesi

Mietityttääkö, millaista osaamista sinulle on kertynyt niin opinnoista, työelämästä  kuin vapaa ajaltakin? Osaamisen tunnistamisen työpajassa pääset kartoittamaan  omia taitojasi ja vahvuuksiasi ja sanoittamaan niitä työnhaussa toimivalla tavalla.  

Työpajassa pääset työstämään osaamistasi uraohjaajan johdolla niin itsenäisesti kuin pienryhmissäkin.

Kaikki irti harjoittelusta

Oletko aloittamassa työharjoittelusi kevään tai kesän aikana, ja pohdit, miten voit valmistautua harjoitteluun jo etukäteen? Kaikki irti harjoittelusta –työpajassa pääset pohtimaan omia tavoitteitasi harjoittelulle ja keskustelemaan siitä, miten varmistat työtehtävien mielekkyyden harjoittelun aikana. Saat myös vinkkejä siihen, miten voit hyödyntää harjoittelun aikana kerryttämiäsi taitoja ja valmiuksia niin, että ne tukevat työnhakuasi myös tulevaisuudessa. Työpajassa työskennellään sekä yksin että pienryhmissä, ja sen vetäjinä toimivat Urapalvelujen harjoitteluasiantuntijat.   

Tuumaustauko

Oletko pohtinut, vastaako oma alasi toiveitasi ja tavoitteitasi? Onko ruoho aidan toisella puolella vihreämpää?

Tässä työpajassa pohditaan omia arvoja, osaamista sekä vahvuuksia. Pääset miettimään ohjatusti ja vertaistuen avulla pienryhmissä, mikä juuri sinulle on työssä tärkeää ja miten monikäyttöistä oma osaamisesi todellisuudessa onkaan. 

Ilmoittautuminen

Työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta.
Ilmoittaudu mukaan JobTeaser-portaalissa.

Lisätietoja työpajoista saat urapalveluilta: careerservices@helsinki.fi

Ajankohdat:

Työpajat järjestetään pääsääntöisesti maanantaisin klo 1214. Toteutuspaikka (lähi tai Zoom) on merkitty tapahtuman perään. Työpajan kieli työpajan nimen mukaisesti. Osa työpajoista kestää palautteissa saatujen toiveiden vuoksi 2,5 h. Pituus on merkitty JobTeaser-tapahtumiin. Ilmoittautuminen marras-joulukuun työpajoihin aukeaa myöhemmin syksyllä.

Syyskuu:

12.9. Taitavaksi työnhaussa (Zoom)

26.9. Tunnista osaamisesi (lähi)

Lokakuu:

10.10. LinkedIn 1: Opi hyödyntämään LinkedInia (Zoom)

17.10. Effective job search (Zoom) (Huom. työpajassa mukana rekrytointiasiantuntija!)

24.10. Onnistu työhaastattelussa (lähi)

31.10. Tuumaustauko (lähi)

31.10. Recognise your skills (Zoom)

Marraskuu:

7.11. Taitavaksi työnhaussa (Zoom)

7.11. Erkänn ditt kunnande (Zoom)

10.11. Kaikki irti harjoittelusta (huom! torstai) (Zoom)

14.11. Tunnista osaamisesi (Zoom)

21.11. LinkedIn 1: Opi hyödyntämään Linkedinia (Zoom)

21.11. LinkedIn 1: Learn how to LinkedIn (lähi)

28.11. Onnistu työhaastattelussa (Zoom) (Huom. työpajassa mukana rekrytointiasiantuntija!)

28.11. Nail your job interview (lähi)

Joulukuu:

12.12. LinkedIn 2: Osaaminen esiin LinkedInissa (Zoom)

12.12. Lyckas med jobbintervjun (Zoom)

Opintoja ja urasuunnittelua tukevat ryhmät (syksy 2022)

Pohditko opintojesi etenemistä tai onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Tarvitsetko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa? Kaipaatko vertaistukea muilta opiskelijoilta? Pohdituttaako harjoittelu- tai työpaikan löytäminen?

Jos vastasit yhteen tai useampaan yllä olevista kysymyksistä kyllä, Ohjauskulman opintoja tukevat vertaisryhmät voivat olla juuri sinua varten! Ryhmät on tarkoitettu kaikkien tiedekuntien opiskelijoille ja niihin voi osallistua missä opintojen vaiheessa tahansa. Ryhmissä työskennellään sekä yksin että parin ja/tai koko ryhmän kesken. Ryhmien teemoja ovat mm. 

  • Suunta selville - vertaisista voimaa tavoitteen saavuttamiseen
  • Career Writing
  • Vertaisista voimaa työnhakuun

Huom! Uraohjaajien, opinto-ohjaajien ja opintopsykologien vetämille ryhmille on avattu Opiskelijan ohjeisiin oma sivunsa, jolta löydät ajankohtaiset tiedot ryhmistä. Valitse sinulle sopiva ryhmä.

------

Huomaathan, että ryhmissä ei anneta koulutusohjelma- tai tiedekuntakohtaista opintoneuvontaa. Jos tarvitset apua esim. sen suhteen mitä opintoja sinulta puuttuu, katso oman tiedekuntasi opintoneuvonnan yhteystiedot Opiskelijan ohjeista.