Urapalvelujen tapahtumat

Urapalvelut järjestää erilaisia ThinkCareer-tapahtumia ja työpajoja. Yhteisenä nimittäjänä näille on auttaa opiskelijoita urapohdinnoissa ja vastavalmistuneita työllistymisessä. Kannattaa seurata säännöllisesti tapahtumakalenteria ja Facebook-sivuamme. Lisätietoja kaikista tapahtumista saat osoitteesta: careerservices@helsinki.fi.

Opintoja ja urasuunnittelua tukevat pienryhmät

Koetko opintojesi etenevän hitaammin kuin haluaisit? Onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Onko sinulla ongelmia ajankäytön hallinnan kanssa? Kaipaatko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä, opintoja ja urasuunnittelua tukevat pienryhmät voivat olla juuri sinua varten. Tutustu uraohjaajien ja opintopsykologien vetämiin pienryhmiin tarkemmin Ohjauskulman sivulla ja ilmoittaudu mukaan!

Työnhaku- ja LinkedIn-workshopit

Työnhaku- ja LinkedIn-workshopit

Huom! Joulukuun työpajojen ilmoittautuminen avattu.

Tule nappaamaan uraohjaajien parhaat vinkit työnhakuun, CV:si tuunaamiseen ja LinkedIniin!

Työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta. Lue lisää työpajoista alempaa ja ilmoittaudu Lyyti-lomakkeella ajankohdaltaan itsellesi sopivimpaan! Huomioithan ilmoittautumisen yhteydessä tilaisuuden kielen.

Työpajat järjestetään maanantaisin ja niiden ilmoittautumisaika päättyy työpajaa edeltävänä torstaina. Lähetämme ilmoittautuneille lisätietoa ja Zoom-linkin työpajaa edeltävänä perjantaina. Työpaja järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 10. Mahdollisesta peruuntumisesta tiedotamme erikseen.

Työnhaun workshopit

Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit onnistuneeseen työnhakuun. Tilaisuudessa saat apua mm. seuraaviin pohdintoihin:

Miten työnhaussa kannattaa lähteä liikkeelle? Miten kirjoitat hyvän hakemuksen ja CV:n, joilla erottaudut muista? Mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa työnhakuun? Missä piilotyöpaikat luuraavat?

Työpajassa pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä. Kyse onkin ainutlaatuisesta tilaisuudesta nähdä muiden opiskelijoiden työnhakudokumentteja ja saada rakentavaa palautetta omasta CV:stäsi. Vastaavien työpajojen osallistujat ovat kokeneet saamansa palautteen antoisaksi. Ota siis oma CV:si helposti saataville (esim. pdf-tiedostona) ja poista siitä tarvittaessa tiedot, joita et halua muiden näkevän.

ma 14.9. klo 12–14 (suomeksi)
ma 12.10. klo 12-14 (englanniksi)
ma 9.11. klo 12–14 (suomeksi)
ma 16.11. klo 12-14 (ruotsiksi)
ma 7.12. klo 12-14 (suomeksi)

LinkedIn-workshopit

Tule päivittämään LinkedIn-profiilisi uudelle tasolle! Työpajassa tarkastellaan profiilia erityisesti työnhaun näkökulmasta verkostoitumista unohtamatta.

Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen.

Jos sinulla ei ole vielä LinkedIn-profiilia, käythän avaamassa sellaisen itsellesi ennen työpajaa!

ma 28.9. klo 12–14 (suomeksi)
ma 26.10.. klo 12-14 (suomeksi)
ma 23.11. klo 12–14 (englanniksi)
ma 7.12. klo 12-14 (ruotsiksi)
ma 14.12. klo 12-14 (suomeksi)

Lisätietoja työpajoista saat urapalveluilta: careerservices@helsinki.fi

Harjoitteluinfot 2020 – kysy harjoittelusta! (joulukuun info)

Hehkulamppuja liitutaululla.

Suuren kysynnän vuoksi järjestämme toisen harjoitteluinfon keskiviikkona 9.12. klo 16–17 Zoomissa.

Harjoitteluinfossa saat tietoa ja voit kysyä kysymyksiä opintoihin kuuluvan harjoittelun suorittamisesta sekä harjoittelun rahoituksesta. Tilaisuudessa on mukana urapalveluiden harjoitteluvastaavat sekä liikkuvuuspalveluiden asiantuntija.

Tilaisuus alkaa asiantuntijoiden lyhyillä alustuksilla, tämän jälkeen vastaamme ennakkoon kysymiinne kysymyksiin. Pyrimme myös vastaamaan tilaisuuden aikana lähetettyihin kysymyksiin niin paljon kuin ajan puitteissa ehdimme!

Tapahtumaan otetaan enintään 100 henkilöä. Harjoitteluinfo järjestetään tänä syksynä vain etänä.

Ilmoittaudu tällä Lyyti-lomakkeella mukaan joulukuun harjoitteluinfoon.

HUOM! Lue ennen ilmoittautumista.

Syksyn ensimmäinen harjoitteluinfo marraskuussa oli erittäin suosittu ja valitettavasti kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. 

Haluamme siksi tähdentää, että harjoitteluinfossa kerrottava tieto perustuu Opiskelijan ohjeissa Harjoittelu-teemassa löytyvään tietoon. Haluammekin muistuttaa opiskelijoita tutustumaan siellä löytyvään kattavaan tietopakettiin! 

Harjoitteluinfossa ei käydä läpi koulutusohjelmakohtaista tietoa, jos sinulla on kysymyksiä tähän liittyen, suosittelemme lukemaan Opiskelijan ohjeissa löytyvät Koulutusohjelmakohtaiset tiedot. Harjoitteluinfossa ei myöskään käydä läpi työnhakuun liittyvää neuvontaa. 

Yleistä harjoitteluneuvontaa saa laittamalla sähköpostia osoitteeseen traineeships@helsinki.fi, tai tulemalla Walk-in harjoittelu ja työnhakuneuvontaan. Lue lisää tästä palvelusta Opiskelijan ohjeista

Lisätietoja harjoitteluinfosta saat: careerservices(at)helsinki.fi

Opinnot ja ura -chatit

Chat-kuva

Kaipaatko vertaistukea ja juttuseuraa uuden tilanteen keskellä? Urapalveut ja opintopsykologit järjestävät anonyymejä chat-keskusteluja vaihtuvista teemoista. Chattien ajankohdat ja aiheet löydät Ohjauskulman sivuilta.

Chatissa voit vaihtaa ja jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi annetusta teemasta muiden osallistujien kanssa. Chatit toteutetaan Zoomissa chat-ikkunaa käyttäen. Voit vaihtaa nimimerkkisi kokoukseen liittymisen yhteydessä. Ohjeet Zoomin käyttöön löydät Helpdeskin sivuilla. 

Chat-keskusteluissa on aiheesta riippuen mukana uraohjaajia ja opintopsykologeja. Ei ennakkoilmoittautumista. 

Tervetuloa mukaan!

Tulevat chatit

Katso kaikki chatit Ohjauskulman sivuilta kohdasta Opinnot ja ura -chatit

Jos sinulla herää kysyttävää, ole yhteydessä: careerservices(at)helsinki.fi

Menneiden tapahtumien tallenteet

Urapalvelujen järjestämien tapahtumien tallenteet ja materiaalit on koottu yhteen.