Urapalvelujen tapahtumat

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Urapalvelut järjestää erilaisia ThinkCareer-tapahtumia ja työpajoja. Yhteisenä nimittäjänä näille on auttaa opiskelijoita urapohdinnoissa ja vastavalmistuneita työllistymisessä. Kannattaa seurata säännöllisesti tapahtumakalenteria ja Facebook-sivuamme. Lisätietoja kaikista tapahtumista saat osoitteesta: careerservices@helsinki.fi.

Opintoja ja urasuunnittelua tukevat pienryhmät

Koetko opintojesi etenevän hitaammin kuin haluaisit? Onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Onko sinulla ongelmia ajankäytön hallinnan kanssa? Kaipaatko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä, Opintoja ja urasuunnittelua tukevat pienryhmät voivat olla juuri sinua varten! Ryhmien materiaali on suomeksi ja työskentely tapahtuu rennosti kolmikielisesti (suomi, ruotsi, englanti) osallistujien tarpeen mukaan, ellei ryhmän tiedoissa muuta mainita.

Ryhmien teemat:

Fiksut tavoitteet
Koetko opintojesi etenevän hitaammin kuin haluaisit? Onko tavoitteesi ja motivaatiosi opintojen suhteen ehkä ehtinyt jo hämärtyä? Tule kirkastamaan omaa tavoitettasi ja polkua sen saavuttamiseksi. Työskentelyn tukena käytetään SMART-kriteerejä.

Osaaminen esiin
Tuntuuko omien vahvuuksiesi löytäminen ja osaamisesi tunnistaminen hankalalta? Et ole yksin! Tule hakemaan työkaluja ja jakamaan ajatuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. 

Tavoite mielessä, ajankäyttö hukassa
Tuntuuko ajankäytön hallinta hankalalta, vaikka tiedät jo tavoitteesi opintojen suhteen? Kaipaatko apua priorisoinnin kanssa? Tule alkuvuoden ryhmiin suunnittelemaan ajankäyttöäsi kevätlukukauden opintojen suhteen.

Ilmoittautuminen ryhmiin:
Ryhmiin otetaan max. 15 opiskelijaa ja ryhmä järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kolme. Ryhmien kokoontumisajat ja ilmoittautumislomakkeen löydät ohjauskulman sivuilta.

Huomaathan, että pienryhmissä ei anneta koulutusohjelma- tai tiedekuntakohtaista opintoneuvontaa. Jos tarvitset apua esim. sen suhteen mitä opintoja sinulta puuttuu, katso oman tiedekuntasi opintoneuvonnan yhteystiedot täältä.

Työnhaku ja LinkedIn -workshopit

HUOM! Työnhaku- ja LinkedIn –workshopit palaavat taas syyskuussa 2020. Tiedotamme työpajoista tällä sivulla elokuussa, jolloin ilmoittautuminen aukeaa.

TYÖNHAKU JA LINKEDIN –WORKSHOPIT

Tule nappaamaan uraohjaajien parhaat vinkit työnhakuun, CV:si tuunaamiseen ja LinkedIniin!

Urapalvelut järjestää keväällä 2020 työnhakuun ja LinkedIniin liittyviä työpajoja. Työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta.

Lue lisää työpajoista alempaa ja ilmoittaudu ajankohdaltaan itsellesi sopivimpaan! Kaikki ajankohdat löydät ilmoittautumislomakkeelta.

Tilaisuuksia järjestetään suomeksi ja englanniksi – huomioithan tämän ilmoittautuessasi. Valitettavasti 6.4. työpaja ruotsiksi on jouduttu perumaan.

Työpajat järjestetään maanantaisin ja jokaiseen mahtuu 25 opiskelijaa. Työpaja järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10. Ilmoittautuminen päättyy työpajaa edeltävänä torstaina (mahdollisesta peruuntumisesta tiedotetaan erikseen).

TYÖNHAUN WORKSHOPIT

Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit onnistuneeseen työnhakuun. Tilaisuudessa saat apua mm. seuraaviin pohdintoihin:

Miten työnhaussa kannattaa lähteä liikkeelle? Miten kirjoitat hyvän hakemuksen ja CV:n, joilla erottaudut muista? Mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa työnhakuun? Missä piilotyöpaikat luuraavat?

Työpajaosuuden yhteydessä pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä. Kyse onkin ainutlaatuisesta tilaisuudesta nähdä muiden opiskelijoiden työnhakudokumentteja ja saada rakentavaa palautetta omasta CV:stäsi. Vastaavien työpajojen osallistujat ovat kokeneet saamansa palautteen antoisaksi. Ota siis oma CV:si tulostettuna mukaan ja poista siitä ne tiedot, joita et halua muiden näkevän.

ma 13.1. klo 12–14 (suomeksi)
ma 24.2. klo 10–12 (englanniksi)
ma 30.3. klo 12–14 (suomeksi)
PERUTTU ma 6.4. klo 10–12, Työnhaku + LinkedIn (HUOM! Ruotsiksi)
ma 18.5. klo 10–12 (suomeksi)

LINKEDIN-WORKSHOPIT

Tule päivittämään LinkedIn-profiilisi uudelle tasolle! Työpajassa tarkastellaan profiilia erityisesti työnhaun näkökulmasta verkostoitumista unohtamatta.

Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen ja halutessasi voit kommentoida muiden profiileja ja saada samalla itse rakentavaa palautetta omastasi.

Jos sinulla ei ole vielä LinkedIn-profiilia, käythän avaamassa sellaisen itsellesi ennen työpajaa!

ma 27.1. klo 12–14 (suomeksi)
ma 2.3. klo 10–12 (suomeksi)
ma 6.4. klo 12–14 LinkedIn (in English)
ma 25.5. klo 10–12 (suomeksi)

Lisätietoja työpajoista saat urapalveluilta: careerservices@helsinki.fi

Mennyt tilaisuus: Info EU-harjoittelusta ja -uramahdollisuuksista (materiaalit löytyvät)

Infotilaisuus EU-harjoittelusta ja -uramahdollisuuksista. www.eu-careers.eu.

Tapahtumassa kuultiin, miten uusi joulukuussa aloittanut Euroopan komissio toimii ja antamaan oman panoksesi sen työhön ja Euroopan tulevaisuuden eteen? Blue Book -harjoitteluohjelmaan ehtii vielä hakea 31.1.2020 klo 12 Brysselin aikaa mennessä.

Hakuprosessista ja harjoittelukokemuksesta kertoi edellisen komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen kabinetissa Blue Book -harjoittelijana ollut Annina Tikkaselta.

Tilaisuudessa tietoa eri EU-urapoluista ja vinkkejä EU-rekrytointikilpailuun antoi Euroopan henkilöstövalintatoimistossa EPSO:ssa kansallisena asiantuntijana toimiva Maria Nurmi.

Lisätietoja antaa: Helsingin yliopiston urapalvelut, careerservices@helsinki.fi.

Opinnot ja ura -chatit

Chat-kuva

Kaipaatko vertaistukea ja juttuseuraa uuden tilanteen keskellä? Urapalveut ja opintopsykologit järjestävät keväällä 2020 anonyymejä chat-keskusteluja vaihtuvista teemoista. Chattien ajankohdat ja aiheet löydät Ohjauskulman sivuilta.

Chatissa voit vaihtaa ja jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi annetusta teemasta muiden osallistujien kanssa. Chatit toteutetaan Zoomissa chat-ikkunaa käyttäen. Voit vaihtaa nimimerkkisi kokoukseen liittymisen yhteydessä. Ohjeet Zoomin käyttöön Helpdeskin sivuilla. 

Chat-keskusteluissa on aiheesta riippuen mukana uraohjaajia ja opintopsykologeja. Ei ennakkoilmoittautumista. Chatteja järjestetään suomeksi ja englanniksi.

Tervetuloa mukaan!  

Tulevat chatit:

Katso kaikki chatit Ohjauskulman sivuilta kohdasta Ohjauksen ja opiskelukyvyn tuen verkkotapahtumia.

Jos sinulla herää kysyttävää, ole yhteydessä: careerservices(at)helsinki.fi

Menneiden tapahtumien tallenteet

Urapalvelujen järjestämien tapahtumien tallenteet ja materiaalit on koottu yhteen.