Urapalvelujen tapahtumat

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Urapalvelut järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Yhteisenä nimittäjänä näille on auttaa opiskelijoita urapohdinnoissa ja työllistymisessä. Urapalvelujen  tapahtumat löytyvät JobTeaser-portaalista. Lisätietoja kaikista tapahtumista saat osoitteesta: careerservices@helsinki.fi.

Tapahtumat löytyvät JobTeaserista

Urapalvelujen tapahtumat ja niihin ilmoittautuminen on siirtynyt JobTeaser-portaaliin. Urapalvelujen omien tilaisuuksien lisäksi portaalista löydät myös yritysten ja muiden organisaatioiden opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut uratapahtumat.

 

Urapalvelujen työpajat (kevät 2022)

Kuva Kaisa-kirjaston ison ikkunan vierestä ja teksti "urapalveluiden työpajat".

Tule nappaamaan urapalvelujen asiantuntijoiden parhaat vinkit työnhakuun, CV:si tuunaamiseen, osaamisen tunnistamiseen, harjoitteluasioihin ja LinkedIniin!

Urapalvelujen työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta. Lue lisää työpajoista alempaa ja ilmoittaudu mukaan JobTeaser-portaalissa.

Kevään 2022 työpajateemat (katso tarkammat aikataulut alempaa):

  • Taitavaksi työnhaussa
  • Onnistu työhaastattelussa
  • Opi hyödyntämään LinkedInia
  • Tunnista osaamisesi
  • Kaikki irti harjoittelusta
  • Tuumaustauko

Taitavaksi työnhaussa

Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit onnistuneeseen työnhakuun. Tilaisuudessa saat apua mm. seuraaviin pohdintoihin:

Miten työnhaussa kannattaa lähteä liikkeelle? Miten kirjoitat hyvän hakemuksen ja CV:n, joilla erottaudut muista? Mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa työnhakuun? Missä piilotyöpaikat luuraavat?

Työpajassa pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä. Kyse onkin ainutlaatuisesta tilaisuudesta nähdä muiden opiskelijoiden työnhakudokumentteja ja saada rakentavaa palautetta omasta CV:stäsi. Vastaavien työpajojen osallistujat ovat kokeneet saamansa palautteen antoisaksi. Ota siis oma CV:si helposti saataville (esim. pdf-tiedostona) ja poista siitä tarvittaessa tiedot, joita et halua muiden näkevän.

Onnistu työhaastattelussa

Tule nappaamaan urapalvelujen vinkit työhaastatteluun valmistautumiseen!

Mitkä ovat yleisimpiä työhaastattelussa esitettyjä kysymyksiä ja miten niihin kannattaa varautua? Entä mitä haastattelija ei saa kysyä sinulta?

Työpajassa saat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin, minkä lisäksi pääset harjoittelemaan työhaastattelutilannetta noin 3-4 opiskelijan ryhmissä kannustavassa ilmapiirissä. 

Opi hyödyntämään LinkedInia

Tule päivittämään LinkedIn-profiilisi uudelle tasolle! Työpajassa tarkastellaan profiilia erityisesti työnhaun näkökulmasta verkostoitumista unohtamatta.

Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen. Jos sinulla ei ole vielä LinkedIn-profiilia, käythän avaamassa sellaisen itsellesi ennen työpajaa!

Osaaminen esiin LinkedInissa

Onko sinulla jo LinkedIn-profiili, mutta mietit, toimiiko se omien tavoitteittesi kannalta tai välittyvätkö haluamasi asiat siitä lukijalle? Oletko miettinyt, kuinka saat hyödynnettyä LinkedInia vielä enemmän esimerkiksi työnhaussa tai oman osaamisesi esille tuomisessa? Millainen on hyvä postaus ja mikä on verkoston merkitys LinkedInissa? Tässä työpajassa käydään yhdessä läpi LinkedInin eri ominaisuuksia, mutta pääpaino on 3-4 opiskelijan ryhmissä tapahtuvalla työskentelyllä, jossa pääset pohtimaan oman osaamisesi esille nostamista ja saat vertaispalautetta omasta LI-profiilistasi. 

Huom: tässä työpajassa ei keskitytä profiilin rakentamiseen, vaan ennemminkin siihen, kuinka pystyt hyödyntämään LinkedInia parhaalla mahdollisella tavalla ja tuomaan siellä esille omaa osaamistasi ja asiantuntijuuttasi.   

Tunnista osaamisesi

Mietityttääkö, millaista osaamista sinulle on kertynyt niin opinnoista, työelämästä  kuin vapaa ajaltakin? Osaamisen tunnistamisen työpajassa pääset kartoittamaan  omia taitojasi ja vahvuuksiasi ja sanoittamaan niitä työnhaussa toimivalla tavalla.  

Työpajassa pääset työstämään osaamistasi uraohjaajan johdolla niin itsenäisesti kuin pienryhmissäkin.

Kaikki irti harjoittelusta

Oletko aloittamassa työharjoittelusi kevään tai kesän aikana, ja pohdit, miten voit valmistautua harjoitteluun jo etukäteen? Kaikki irti harjoittelusta –työpajassa pääset pohtimaan omia tavoitteitasi harjoittelulle ja keskustelemaan siitä, miten varmistat työtehtävien mielekkyyden harjoittelun aikana. Saat myös vinkkejä siihen, miten voit hyödyntää harjoittelun aikana kerryttämiäsi taitoja ja valmiuksia niin, että ne tukevat työnhakuasi myös tulevaisuudessa. Työpajassa työskennellään sekä yksin että pienryhmissä, ja sen vetäjinä toimivat Urapalvelujen harjoitteluasiantuntijat.   

Tuumaustauko

Oletko pohtinut, vastaako oma alasi toiveitasi ja tavoitteitasi? Onko ruoho aidan toisella puolella vihreämpää?

Tässä työpajassa pohditaan omia arvoja, osaamista sekä vahvuuksia. Pääset miettimään ohjatusti ja vertaistuen avulla pienryhmissä, mikä juuri sinulle on työssä tärkeää ja miten monikäyttöistä oma osaamisesi todellisuudessa onkaan. 

Ilmoittautuminen

Työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta.
Ilmoittaudu mukaan JobTeaser-portaalissa.

Lisätietoja työpajoista saat urapalveluilta: careerservices@helsinki.fi

Ajankohdat:

Työpajat järjestetään pääsääntöisesti maanantaisin klo 1214 Zoomissa ja osa Ohjauskulmassa (merkitty erikseen). Osa työpajoista kestää palautteissa saatujen toiveiden vuoksi 2,5 h. Pituus on merkitty JobTeaser-tapahtumiin.

Tammikuu:

20.1. Kohti Kesäduunia! - tapahtuma, jossa työnhakuinfo ja tunnista osaamisesi -työpaja

24.1. Learn how to LinkedIn (englanniksi)

25.1. Tuumaustauko (suomeksi)

31.1. Opi hyödyntämään LinkedInia (suomeksi)

Helmikuu:

7.2. Tunnista osaamisesi (suomeksi)

7.2. Recognise your skills (englanniksi)

14.2. Onnistu työhaastattelussa (suomeksi)

21.2. Nail your job interview (englanniksi)

28.2. Taitavaksi työnhaussa (suomeksi)

28.2. Effective job search (englanniksi)

Maaliskuu:

7.3. Learn How to LinkedIn (englanniksi)

14.3. Opi hyödyntämään LinkedInia (suomeksi)

21.3. Osaaminen esiin LinkedInissa (suomeksi) *uusi*

24.3. Onnistu työhaastattelussa (lähitoteutus Ohjauskulmassa. Huom: poikkeuksellisesti torstaina)

28.3. Kaikki irti harjoittelusta (suomeksi)

Huhtikuu:

4.4. Tunnista osaamisesi (huom. lähitoteutus Ohjauskulmassa klo 14.00 - 14.30)

25.4. Make the most out of your traineeship (englanniksi)

Toukokuu:

2.5. Recognise your skills (englanniksi. Huom. lähitoteutus Ohjauskulmassa)

9.5. Opi hyödyntämään Linkediniä (suomeksi)

9.5. Learn how to LinkedIn (englanniksi)

Opintoja ja urasuunnittelua tukevat ryhmät (kevät 2022)

Pohditko opintojesi etenemistä tai onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Tarvitsetko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa? Kaipaatko vertaistukea muilta opiskelijoilta? Pohdituttaako harjoittelu- tai työpaikan löytäminen?

Jos vastasit yhteen tai useampaan yllä olevista kysymyksistä kyllä, Ohjauskulman opintoja ja urasuunnittelua tukevat ryhmät voivat olla juuri sinua varten! Ryhmät on tarkoitettu kaikkien tiedekuntien opiskelijoille ja niihin voi osallistua missä opintojen vaiheessa tahansa. Ryhmissä työskennellään sekä yksin että parin ja/tai koko ryhmän kesken.

Kevään aikana seuraavat ryhmät kokoontuvat ja näiden ajankohdat voit tarkistaa Ohjauskulman sivuilta. Ryhmiin ilmoittaudutaan JobTeaser-työnhakuportaalissa.

Tavoitteesta toimintaan 

Tavoitteletko kuluvan lukuvuoden aikana jotain itsellesi merkittävää asiaa opintoihin, valmistumiseen tai työelämään siirtymiseen liittyen? Kaipaatko vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta? Tässä ryhmässä pääset työstämään omaa tavoitettasi erilaisten työkalujen avulla ja jakamaan ajatuksia muiden ryhmäläisten kanssa. Ryhmä tapaa 2-3 viikon välein ja tapaamisten sisältö suunnitellaan ryhmän toiveiden perusteella ensimmäisen kerran aikana. 

Vertaisvoimaa työnhakuun

Etsitkö töitä/harjoittelupaikkaa tai oletko jo pidempään etsinyt töitä, mutta työnhaku ei tunnu etenevän? Pyöritkö eri vaihtoehtojen viidakossa tai etsitkö uusia ideoita työnhakuun liittyen? Tässä ryhmässä ei jumiuduta työnhaun dokumentteihin tai siihen mitä työhaastattelussa pitää tai ei pidä sanoa, vaan tunnistetaan kokonaisvaltaisemmin omia vahvuuksia työnhakijana vertaistukeen nojaten. Ryhmässä hyödynnetään Voimakehä-ohjauskonseptia. Ryhmää vetää uraohjaajat Johanna ja Salla.

Career Writing -uraohjausryhmä

Pienryhmässä tutkailet tilannettasi ja tulevaisuuspohdintojasi erilaisten luovien kirjoitustehtävien avulla. Työskentelyyn sisältyy myös keskustelua, mutta pääpaino on omassa kirjoittamisessa.

Päätät itse, minkä verran haluat kirjoituksista muille jakaa ja voit kirjoittaa itsellesi parhaalla kielellä. Pienryhmän työskentely perustuu Reinekke Lengellen ja Frans Meijersin kehittämään Career Writing -metodiin.

Ryhmän yhteinen kieli on osallistujista riippuen joko suomi tai englanti.

------

Huomaathan, että ryhmissä ei anneta koulutusohjelma- tai tiedekuntakohtaista opintoneuvontaa. Jos tarvitset apua esim. sen suhteen mitä opintoja sinulta puuttuu, katso oman tiedekuntasi opintoneuvonnan yhteystiedot Opiskelijan ohjeista