Urapalvelujen tapahtumat

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Urapalvelut järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Yhteisenä nimittäjänä näille on auttaa opiskelijoita urapohdinnoissa ja työllistymisessä. Urapalvelujen  tapahtumat löytyvät JobTeaser-portaalista. Lisätietoja kaikista tapahtumista saat osoitteesta: careerservices@helsinki.fi.

Tapahtumat löytyvät JobTeaserista

Urapalvelujen tapahtumat ja niihin ilmoittautuminen on siirtynyt JobTeaser-portaaliin. Urapalvelujen omien tilaisuuksien lisäksi portaalista löydät myös yritysten ja muiden organisaatioiden opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut uratapahtumat.

Jos kirjaudut JobTeaseriin ensimmäistä kertaa, valitse koulutusalojen joukosta oman koulutusalasi lisäksi 1. OPISKELIJA tai ALUMNI. Näin näet myös suomalaisten työnantajien järjestelmään ilmoittamat työ- ja harjoittelupaikkatarjoukset.

Työnhaku, osaamisen tunnistaminen ja LinkedIn -workshopit

Opiskelijoita tuoleilla ja työpajojen otsikko

Tule nappaamaan uraohjaajien parhaat vinkit työnhakuun, CV:si tuunaamiseen, osaamisen tunnistamiseen ja LinkedIniin!

Urapalveluiden työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta. Lue lisää työpajoista alempaa ja ilmoittaudu mukaan JobTeaser-portaalissa.

Huom! Jos kirjaudut ensimmäistä kertaa JobTeaseriin, muista valita koulutusalojen joukosta 1.OPISKELIJA tai ALUMNI. Lue lisää JobTeaser-palvelusta.

Lisätietoja työpajoista saat urapalveluilta: careerservices@helsinki.fi

Työnhaun workshopit

Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit onnistuneeseen työnhakuun. Tilaisuudessa saat apua mm. seuraaviin pohdintoihin:

Miten työnhaussa kannattaa lähteä liikkeelle? Miten kirjoitat hyvän hakemuksen ja CV:n, joilla erottaudut muista? Mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa työnhakuun? Missä piilotyöpaikat luuraavat?

Työpajassa pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä. Kyse onkin ainutlaatuisesta tilaisuudesta nähdä muiden opiskelijoiden työnhakudokumentteja ja saada rakentavaa palautetta omasta CV:stäsi. Vastaavien työpajojen osallistujat ovat kokeneet saamansa palautteen antoisaksi. Ota siis oma CV:si helposti saataville (esim. pdf-tiedostona) ja poista siitä tarvittaessa tiedot, joita et halua muiden näkevän.

LinkedIn-workshopit

Tule päivittämään LinkedIn-profiilisi uudelle tasolle! Työpajassa tarkastellaan profiilia erityisesti työnhaun näkökulmasta verkostoitumista unohtamatta.

Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen.

Jos sinulla ei ole vielä LinkedIn-profiilia, käythän avaamassa sellaisen itsellesi ennen työpajaa!

LinkedIn-jatkot

Onko sinulla jo LinkedIn-profiili, mutta mietit vastaako se tarpeitasi tai välittyykö siitä lukijalle haluamasi asiat? Käytätkö oikeita hakusanoja, onko otsikkotekstisi kytköksissä muuhun profiiliin, nousevatko tavoitteesi, osaamisesi ja/tai vahvuutesi riittävästi esille?   

Tässä tilaisuudessa pääset keskustelemaan LinkedInistä yhdessä muiden osallistujien kanssa ja kysymään sinua pohdituttavia kysymyksiä! Uraohjaajan lyhyen alustuksen jälkeen osallistujat jaetaan muutaman henkilön ryhmiin, joissa käydään läpi ryhmäläisten profiilit ja annetaan niistä vertaispalautetta. Tilaisuus sopii sinulle hyvin, jos tiedät jo perusasiat LinkedInistä, mutta haluat vielä hioa profiilisi sisältöä.  

Tunnista osaamisesi

Mietityttääkö, millaista osaamista sinulle on kertynyt niin opinnoista, työelämästä  kuin vapaa-ajaltakin? Osaamisen tunnistamisen työpajassa pääset kartoittamaan  omia taitojasi ja vahvuuksiasi ja sanoittamaan niitä työnhaussa toimivalla tavalla.  

Työpajassa pääset työstämään osaamistasi uraohjaajan johdolla niin itsenäisesti kuin  pienryhmissäkin.

 

Ilmoittautuminen

Työpajat on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille opintojen vaiheesta riippumatta. Ilmoittaudu mukaan JobTeaser-portaalissa. Huom! Jos kirjaudut ensimmäistä kertaa JobTeaseriin, muista valita koulutusalojen joukosta 1.OPISKELIJA tai ALUMNI. Lue lisää JobTeaser-palvelusta.

Lisätietoja työpajoista saat urapalveluilta: careerservices@helsinki.fi

Ajankohdat:

Työpajat järjestetään Zoomissa maanantaisin klo 1214.

Syyskuu: 

13.9. Osaamisen tunnistaminen

20.9. LinkedIn (suomeksi)

Lokakuu:

Syksyn loput työpajat julkaistaan myöhemmin.

Menneiden tapahtumien tallenteet

Urapalvelujen järjestämien tapahtumien tallenteet ja materiaalit on koottu yhteen.