Väitöstilaisuuden järjestäminen

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Huom! Koronavirustilanne vaikuttaa lukuvuoden 2020-2021 väitösjärjestelyihin merkittävästi. Mikäli väitöksesi järjestetään lukuvuoden 2020-2021 aikana, noudata ensisijaisesti poikkeusajan ohjeita väitöstilaisuuden järjestämiseen.

Väitöstilaisuuden aika

Koska arvosanaehdotuksessa otetaan huomioon väitöskirjan tieteellisen arvon lisäksi myös se, kuinka onnistuneesti puolustat väitöskirjaasi julkisesti, kaikkien arvosanalautakunnan jäsenten on aina oltava läsnä väitöstilaisuudessa. Kustoksen tehtävänä on huolehtia siitä, että väitöstilaisuuden aika sovitaan väittelijän ja arvosanalautakunnan jäsenien (vastaväittäjä, kustos, tiedekunnan edustaja/t) kesken mahdollisimman nopeasti väittelyluvan varmistuttua.

Vaikka virallisesti vastuu väitöspäivän sopimisesta on kustoksella, sinun kannattaa myös itse olla aktiivinen – kun olet saanut väittelyluvan, ole yhteydessä kustokseen ja aloita keskustelu asiasta.

Huom! Koronavirustilanteen jatkuessa väitöksen ajankohdan sopimisessa ja muissa järjestelyissä noudatetaan poikkeuksellisia ohjeita:

  • Tutustu väitösajan ja -tyypin sopimista koskeviin poikkeusajan ohjeisiin ennen väitöspäivän sopimista
  • Kun väitöstyyppi ja alustava ajankohta on sovittu, ota yhteyttä oman kotitiedekuntasi jatko-opintopalveluihin
  • Älä tee tilavarausta tai muita tilaisuuteen liittyviä järjestelyjä ennen kuin olet ollut yhteydessä jatko-opintopalveluihin väitöspäivän vahvistamiseksi ja saanut tarkemmat ohjeet.

Väitössalin varaaminen

Koronavirustilanteen jatkuessa noudatetaan poikkeuksellisia ohjeita väitössalin varaamiseen:

  • Tutustu poikkeusajan väitösohjeisiin
  • Kun väitöksen ajankohta ja väitöstyyppi on sovittu, ota ensimmäisenä yhteyttä oman tiedekuntasi jatko-opintopalveluihin, älä suoraan tilavaraukseen.
  • Yliopiston tilavaraus ottaa toistaiseksi vastaan ainoastaan tiedekunnan jatko-opintopalvelujen kanssa sovittuja varauspyyntöjä.
  • Tilavarauksia ei tehdä väittelijöille, jotka eivät vielä ole saaneet väittelylupaa.

Vastaväittäjän matka- ja majoitusjärjestelyt

Huomaathan, että koronavirustilanne vaikuttaa vastaväittäjien matkustusmahdollisuuksiin. Mikäli väitöksesi järjestetään lukuvuoden 2020–2021 aikana, noudata ensisijaisesti poikkeusajan ohjeita väitöstilaisuuden järjestämiseen.

Lääketieteellinen tiedekunta

Vastaväittäjän matkat ja majoituksen suositellaan tehtäväksi tiedekunnan sihteerien toimesta grp-ltdk-sihteerit@helsinki.fi.

Muut tiedekunnat

Väittelijöiden ei pääsääntöisesti tarvitse osallistua vastaväittäjän matkajärjestelyihin. Tiedekunnan jatko-opintopalvelut tai kustos ohjeistavat vastaväittäjää siitä kuinka tämän tulee toimia.

Väitöskahvit ja vesi

Koronavirustilanne vaikuttaa toistaiseksi väitösjärjestelyihin merkittävästi. Tilanteen jatkuessa väitöksen ajankohdan sopimisessa ja muissa järjestelyissä noudatetaan poikkeusajan ohjeita väitöstilaisuuden järjestämiseen. Ohjeista löydät tietoa myös väitösvesiin ja väitöskahveihin liittyvistä poikkeuksellisista järjestelyistä.