Ammatillisen jatkokoulutuksen opintoneuvonta

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Lääketieteellisen tiedekunnan ammatillisen jatkokoulutuksen opintoneuvonta palvelee erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutusten, yleislääketieteen erityiskoulutuksen, erikoispsykologikoulutusten, psykoterapeuttikoulutuksen sekä sairaalakemistin ja -mikrobiologin erikoistumiskoulutusten opiskelijoita. Opiskelutodistuksen saat tarvittaessa tulostamalla Sisusta tai pyytämällä yliopiston yhteisestä opiskelijaneuvonnasta (studentinfo@helsinki.fi).

Opiskelijaneuvonnan yhteystiedot

Kysymysmerkki

Yliopiston yhteisen opiskelijaneuvonnan yhteystiedot löydät täältä.

Ammatillisen jatkokoulutuksen opintoneuvonnan palveluosoite: meilahti-specialist@helsinki.fi

Opintoneuvonta auttaa esimerkiksi opintojen suorittamiseen, koulutusvaatimuksiin, lukuvuosi-ilmoittautumiseen sekä valmistumiseen liittyvissä kysymyksissä. Yliopiston tietojärjestelmien käyttöä sekä käyttäjätunnusten aktivointia koskevia ohjeita löydät helpdeskin verkkosivuilta.

Opintotietojärjestelmä Sisu

Sisu-opintotietojärjestelmä on korvannut 31.5.2021 alkaen Helsingin yliopiston vanhan WebOodi-järjestelmän. Suosittelemme tutustumaan yliopiston yleisiin Sisu-ohjeisiin. Huomaathan kuitenkin, että valmistumista koskevat ohjeet ja määräajat eivät koske ammatillisen jatkokoulutuksen opiskelijoita. Todistuksen hakeminen ammatillisesta jatkokoulutuksesta tapahtuu edelleen oman koulutuksesi normaalien valmistumisohjeiden mukaisesti.

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksessa otetaan Sisun opintosuunnitelma käyttöön lukuvuonna 2022-2023 johtamisopintojen opintojaksoille ilmoittautumisessa.

Myös erikoispsykologikoulutuksen opiskelijat ottavat Sisun opintosuunnitelman käyttöön lukuvuonna 2022-2023. Opintojaksoihin ilmoittaudutaan Sisussa syyskuussa 2022 toteutettavia aloitusseminaareja lukuun ottamatta. Opintosuunnitelman tekemiseen annetaan erillistä ohjausta opintojen alussa.

Ohjeet opintosuunnitelman tekemiseen löydät Sisu-ohjeista.

Psykoterapeuttikoulutuksen opiskelijoilta ei edellytetä Sisun opintosuunnitelmaa. Ilmoittautuminen psykoterapeuttikoulutuksen yhteisiin opintoihin tapahtuu e-lomakkeella.

Jos sinulla on kysyttävää järjestelmän vaihdoksen vaikutuksista opiskeluusi, otathan yhteyttä opiskelijaneuvontaan (meilahti-specialist@helsinki.fi).

Ohje omien tietojen tarkasteluun Sisussa

  1. Kirjaudu sisään järjestelmään yliopiston käyttäjätunnuksilla.
  2. Valitse yläpalkista kohta ”Omat tiedot”
  3. Avautuvalla sivulla pääset tarkastelemaan omia henkilötietojasi. Opiskeluoikeutesi ja opintosuorituksesi saat näkyville klikkaamalla kyseisiä välilehtiä. Voit tulostaa opintosuoritusotteen painamalla "Muodosta opintosuoritusote" painiketta.

 

Kuva Sisu-järjestelmän pääsivustaKuva Sisu-järjestelmän pääsivusta-henkilötiedotKuva Sisu-järjestelmän pääsivusta-suoritustiedot

Jos tarvitset sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen, voit tulostaa nämä itse Sisusta alla olevilla ohjeilla.

Opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen tilaus

Papereira selailevat kädet

Voit tilata varmennetun sähköisen opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen itse Sisusta. Huomaathan, että Sisusta tilaamasi sähköisesti varmennettu suoritusote tai opiskelutodistus on virallinen todistus, vaikka todistuksessa on maininta "epävirallinen". Tämä teksti poistuu Sisun käyttöönoton edetessä.

Ohjeet opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen tilaamiseen

Mikäli et pysty tilaamaan itse suoritusotetta Sisusta (esimerkiksi käyttäjätunnuksesi ei ole voimassa) voit:

1. Jakaa suoritustietojasi Opetushallituksen ylläpitämässä Oma opintopolku-palvelussa. 
Oma opintopolku on Opetushallituksen ylläpitämä virallinen tietokanta, jossa näkyvät kaikki korkeakouluopintojesi suoritusmerkinnät ja opiskeluoikeudet pääsääntöisesti vuodesta 1995 eteenpäin. Oma opintopolku -palvelussa voit rajata, mitä suoritustietoja haluat jakaa. Jakaminen on tällä hetkellä mahdollista suomeksi ja ruotsiksi. Jos tarvitset suoritusotteen englanniksi, katso alla kohta 2.  

Oma opintopolku -palveluun kirjautuminen vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Linkki Oma opintopolku -palvelun kirjautumissivulle.

HUOM! Uudet suorituskirjaukset näkyvät Oma opintopolussa muutaman päivän viiveellä.

2. Lähettää tilauspyynnön osoitteeseen studentinfo@helsinki.fi.
Tällöin sähköisesti varmennettu opintosuoritusote toimitetaan sinulle sähköpostitse. Muistathan ilmoittaa tilatessasi opiskelijanumerosi. 

Jos tarvitset psykoterapeuttikoulutuksesta tai erikoispsykologikoulutuksesta todistuksen, jossa on tietoa esimerkiksi opintojen sisällöstä tai etenemisestä, ota yhteyttä osoitteella meilahti-specialist@helsinki.fi.

Nimen tai yhteystietojen muutos

Voikukan haituvat lentävät taivaalle

Jos osoitteesi muuttuu, voit itse muuttaa yhteystietosi Sisussa tai ilmoittaa muutoksesta opiskelijaneuvontaan osoitteeseen meilahti-specialist@helsinki.fi.

Psykoterapeuttikoulutuksen ja erikoispsykologikoulutuksen koulutusmaksujen laskutuksessa käytettävät osoitetiedot eivät päivity Sisu-opintotietojärjestelmän kautta. Ilmoita laskutusosoitteen muutoksesta aina suoraan koulutussuunnittelijalle osoitteella meilahti-specialist@helsinki.fi. Laita viestin otsikkokenttään: " Psykoterapeuttikoulutuksen koulutusmaksut" tai "Erikoispsykologikoulutuksen koulutusmaksut".

Nimen tai henkilötunnuksen muutoksesta on ilmoitettava aina  Kaisa-talon opiskelijaneuvontaan henkilökohtaisesti tai sähköpostitse. Sinun on esitettävä passi, ajokortti, virallinen henkilökortti, virkatodistus tai muu luotettava selvitys muutoksesta. Huom! Ethän lähetä todistuksia tai henkilötietojasi salaamattomana sähköpostiviestinä. Todistuksia pyydetään sinulta aina erikseen, ja saat samalla ohjeet salatun sähköpostin lähettämiseen.  

Huomaathan, että nimenmuutoksesta on ilmoitettava erikseen myös Helpdeskiin, jotta tieto päivittyisi käyttövaltuusjärjestelmään.