Mitä väitteleminen maksaa?

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Väittelemiseen liittyy monenlaisia kuluja. Osan kuluista maksaa yliopisto, osan väittelijä itse. Osaan on tarjolla tukea. Tämän ohjeen tavoitteena on antaa kokonaiskuva väittelemiseen liittyvistä kustannuksista ja siitä, kuka vastaa mistäkin.

Väitöskirja

Painatus

Väitöskirjasta otetaan aina sähköisen julkaisun lisäksi vähintään 20 kappaleen painos. Yliopisto maksaa painatuskuluihin tukea, kun väitöskirja on julkaistu myös sähköisesti ja painatus tehdään Unigrafiassa. Painatustuki kattaa 20 kappaleen mustavalkoisen painoksen (värilliset kannet).

Painatustuen ylittävät kustannukset ovat opiskelijan vastuulla. Opiskelija vastaa painatuksen kuluista kokonaan silloin, kun väitöskirja painatetaan muualla kuin Unigrafiassa tai, kun opiskelija on hakenut poikkeuslupaa väitöskirjan sähköiseen julkaisuun.

Painatustuki ei korvaa väitöskirjan taitosta syntyviä kustannuksia, vaan ne on maksettava itse. Jos haluat säästää kuluissa, voit myös taittaa väitöskirjan itse.

Lue lisää väitöskirjan taitosta, painattamisesta ja julkaisusta.

Kielentarkastus

Kielentarkastuksen kulut ovat väittelijän vastuulla. Keskustan tiedekunnat maksavat tukea väitöskirjan kielentarkastukseen.

Lue lisää kielentarkastuksesta ja tarkastustuista.

Väitöstilaisuus

Vastaväittäjän matkakulut

Kotitiedekuntasi maksaa pääsääntöisesti vastaväittäjän matka- ja majoituskulut.

Lue lisää vastaväittäjän matka- ja majoitusjärjestelyistä.

Väitössali

Kotitiedekuntasi maksaa väitössalin. Muista ilmoittaa salia varatessasi tiedekuntasi nimi ja kustoksen nimi.

Lue lisää väitössalin varaamisesta.

Väitöskahvit

Jos haluat tarjota väitöstilaisuuden yhteydessä kahvit, vastaat itse kahvituksen kustannuksista. Kahvituksen järjestäminen on vapaavalintaista.

Lue lisää väitöskahveista.

Pukeutuminen

Pukukoodin voit säätää budjettisi mukaan. Vaikka frakki on miehillä usein käytetty väitösasu, myös tumma puku sopii väitöstilaisuuteen hyvin. Frakkia ei siis tarvitse alkaa vuokraamaan, jos et omista sellaista valmiiksi.  Naisten väitösasu on yleensä lyhyt musta pitkähihainen asu, pikkumusta tai jakkupuku. Sovi tilaisuuden pukukoodista hyvissä ajoin arvosanalautakunnan jäsenten kanssa. Ulkomaisille vastaväittäjille on tarjolla lainaviittoja tilaisuudessa käytettäväksi.

Lue lisää väitöstilaisuuden kulusta ja protokollasta.

Karonkka

Karonkan kustannuksista väittelijä vastaa kokonaan itse. Suunnittele tilaisuus itsesi näköiseksi ja sellaiseksi, että se sopii budjettiisi. Juhlapaikkojen hintahaarukka on laaja. Suuren juhlan sijaan mahdollista on myös vain viedä esimerkiksi vastaväittäjä ja kustos illalliselle. Jos haluat, voit myös jättää karonkan kokonaan järjestämättä.

Lue lisää karonkasta.