Sisu-ohje: ennen 1.8.2020 tehtyjen opintosuunnitelmien päivittäminen

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kaikki Sisussa ennen 1.8.2020 tehdyt opintosuunnitelmat pitää päivittää tämän ohjeen mukaisesti. Päivitys täytyy tehdä, jos olet luonut suunnitelmasi opetussuunnitelmakausille 2017-2018, 2018-2019 tai 2019-2020. Voit tarkistaa opetussuunnitelmakauden klikkaamalla suunnitelmasi otsikkoa.

Koulutusohjelmasi tutkintorakenne voi näyttää erilaiselta kuin tämän esimerkin rakenne. Suunnitelman päivittäminen noudattaa kuitenkin kaikissa tapauksissa samaa logiikkaa: avaa koulutusohjelman taso, poista valinta-avustimesta poikkeavat valinnat ja valitse lopuksi kaikki osiot takaisin

Huom! Tiettyjen koulutusohjelmien opintosuuntien opiskelijoiden täytyy päivittämisen sijaan tehdä kokonaan uusi opintosuunnitelma. Tämä koskee myös vuonna 2020 aloittaneita opiskelijoita. Nämä koulutusohjelmat tiedottavat opiskelijoitaan erikseen, kun uuden opintosuunnitelman tekeminen on mahdollista. Uusi opintosuunnitelma täytyy tehdä myös, jos olet aloittanut opintosi ennen vuotta 2017. Katso tässä tapauksessa ohjeet sivulta Sisu-ohjeet ennen vuotta 2017 aloittaneille.

Lisätietoa opintojen suunnittelusta löydät sivulta Opintojen suunnittelu ja HOPS-ohjaus.

Vanhan opintosuunnitelman päivittäminen

Jos olet luonut suunnitelmasi opetussuunnitelmakausille 2017-2018, 2018-2019 tai 2019-2020, näkyy opintosuunnitelmasi yläreunassa punaisella taustalla teksti "Suunnitelma on rakenteen sääntöjen vastainen. Korjaa valintoja."

Päivitä opintosuunnitelmasi näin:

1. Klikkaa koulutusohjelmasi nimeä (esim. Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelma) niin, että oikeaan laitaan avautuu valinta-avustin:

Näyttökuva Sisusta.

2. Vieritä valinta-avustimen näkymää alaspäin siihen asti, että näet kaikki "Opetussuunnitelmasta poikkeavat valinnat" -kohdassa olevat opintosuunnitelman osat. Poista nämä osat klikkaamalla roskakori-kuvakkeita.

Näyttökuva Sisusta.

3. Poistojen jälkeen näet valinta-avustimessa ne osat, jotka sinun tulee vielä lisätä suunnitelmaasi. Valitse vain ylin osa, kaikki muut osat tulevat automaattisesti mukana.

Näyttökuva Sisusta.

4. Lopputulos näyttää tältä. Olet lisännyt kaikki pakolliset osat suunnitelmaasi ja virheilmoitukset ovat poistuneet. Nyt voit jatkaa opintosuunnitelman tekemistä normaalisti.

Näyttökuva Sisusta.

Opintosuunnat, joissa tulee tehdä kokonaan uusi suunnitelma

Jos opiskelet jossain alle listatuista opintosuunnista, tulee sinun opintosuunnitelman päivittämisen sijaan tehdä kokonaan uusi opintosuunnitelma Sisuun. Ohjeistus koskee myös vuonna 2020 aloittaneita.

Koulutusohjelmasi tiedottaa sinulle, kun päivitys on ohjelman osalta tehty, ja voit tehdä uuden opintosuunnitelman. Odota siis lisäohjeita ennen uuden suunnitelman tekemistä. Kun olet luonut uuden suunnitelman, muista myös lopuksi muuttaa se ensisijaiseksi.

Ohjeistus koskee seuraavien koulutusohjelmien opintosuuntien opiskelijoita:
(Listassa ensin koulutusohjelma, sitten opintosuunnat)

• Filosofian kandiohjelma, Filosofi
  • Historian kandiohjelma, Historia (ruotsinkielinen)
  • Kasvatustieteiden kandiohjelma, kaikki opintosuunnat (paitsi Erityispedagogiikka)
  • Kielten kandiohjelma, Englanti, Espanja, Italia, Portugali, Ranska, Saksa, Venäjä vieraana kielenä, Venäjä äidinkielenä
  • Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelma, Pohjoismaiset kielet (ruotsi toisena kotimaisena kielenä), Suomen kieli ja kulttuuri
  • Oikeusnotaarin koulutusohjelma
  • Sosiaalitieteiden kandiohjelma, Sosiaalityö
  • Kandidatprogrammet i samhällsvetenskaper, Socialt arbete
  • Alkeishiukkasfysiikan ja astrofysikaalisten tieteiden maisteriohjelma, Alkeishiukkasfysiikka ja kosmologia
  • Kasvatustieteiden maisteriohjelma, kaikki opintosuunnat (paitsi Erityispedagogiikka)
  • Materiaalitutkimuksen maisteriohjelma, Kokeellinen materiaalifysiikka
  • Magisterprogrammet i samhällsvetenskaper, Socialt arbete
  • Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma, Algoritmit

Näissä ohjelmissa opiskeluoikeuksien mallinnus Sisuun on vielä kesken, ja kouluttautumismahdollisuuden päivitys kadottaa opiskeluoikeuden kytköksen nykyiseen opintosuunnitelmaan. Jotta tämä kytkös saadaan palautettua, tulee sinun tehdä uusi opintosuunnitelma Sisuun.

Linkit muihin Sisun käyttöohjeisiin