Väitöskirjatyön ohjaus
Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.
Hae koulutusohjelmaa
Kun haet koulutusohjelmaa nimellä tai nimen osalla hakukentän alapuolella olevan koulutusohjelmalistan vaihtoehdot rajautuvat. Valitse tämän jälkeen koulutusohjelma listasta.
Kandiohjelmat
Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat
Tohtoriohjelmat
Ammatilliset jatkokoulutukset
Ohjeet
Ohjauksen käytännöt ja ohjaussuunnitelma tohtorikoulutuksessa
Ohjaus on tärkeä osa tohtorikoulutusta ja tohtoriksi valmistumista. Jokaisella väitöskirjatutkijalla on ainakin yksi ohjaaja, joka auttaa tutkimuksen tieteellisen sisällön kanssa, sekä tukee muutenkin väitöskirjatutkijan kasvua itsenäiseksi tutkijaksi.
Väitöskirjan ohjauksen ongelmatilanteet
Toimiva ohjaussuhde on tärkeä väitöskirjatyösi ja valmistumisesi kannalta. Mahdolliset ongelmatilanteet on siksi hyvä hoitaa kuntoon mahdollisimman pian.
Seurantaryhmät
Väitöskirjatutkijalle nimettävän seurantaryhmän tehtävänä on seurata väitöskirjatyön edistymistä ja tutkinnon ja ohjauksen laatua.
Seurantaryhmätapaamiset tulee järjestää vuosittain. Tapaamisten tarkoituksena on
Thessa
Thessa on Helsingin yliopiston sähköinen työkalu väitöskirjatyön ohjaukseen, suunnitteluun ja seurantaan. Thessassa voit suunnitella tutkimusprojektisi, seurata omaa edistystäsi ja tehdä ohjaajien kanssa ohjaussuunnitelman (ohjaussopimus).
Ohjaajan ja vastuuhenkilön vaihtaminen
Toisinaan väitöskirjatyön aikana täytyy tehdä muutoksia ohjauskokoonpanoon. Ohjaajan vaihtuminen voi tulla kysymykseen esimerkiksi ohjaajan jäädessä eläkkeelle tai siirtyessä toiseen yliopistoon, tai vaikkapa väitöskirjan aiheen muuttuessa.