Utbytesdestinationer

Instruktionen hör till följande teman

Genom att välja utbildningsprogram ser du förutom de allmänna anvisningarna också utbildningsprogrammets eventuella egna innehåll. För att se Öppna universitetets instruktioner behöver du inte välja utbildningsprogram.

Du kan välja bland mer än 450 utbytesmål runt om i världen. Läs mer om Helsingfors universitets utbytesprogram och partneruniversitet så du kan hitta ett lämpligt utbytesmål. Vill du söka, läs då ansökningstiderna, utlysningarna och anvisningarna för hur du söker.

Du kan läsa bloggar och utbytesberättelser av studenter som varit på utbyte eller hitta erfarenheter av studenter som är just nu på utbyte på instagram för att få inspiration och information om våra utbytesdestinationer.

Om du inte hittar ett lämpligt alternativ bland Helsingfors universitets utbytesprogram kan du också åka på utbyte självständigt.

Europa

Erasmus-utbytesprogrammet är det populäraste sättet att åka på studentutbyte till ett annat land i Europa. Till Norden och Baltikum kan man också åka via Nordplus-programmet. Läs mer om Erasmus- och Nordplus-utbytesplatser i Europa

Utanför Erasmusområdet kan du studera vid de bästa universiteten i Ryssland och Ukraina. Läs mer om utbytesmålen på sidan Utbytesmöjligheter i Ryssland, Ukraina och Georgien. Du kan också hitta vår utbytesdestination i Kaukasusregionen, Georgia, på samma sida.

Mellanöstern och Afrika

Du kan åka på utbyte till universitet med högklassig undervisning i Mellanöstern och Afrika. Du kan t.ex. åka till Jordanien, Israel, Egypten, Namibia, Zambia eller Sydafrika. 

Läs mer om utbytesmöjligheter i Mellanöstern och Afrika

Asien

Våra utbytesmål i Asien är ländernas bästa universitet. Du kan t.ex. åka till Japan, Kina, Taiwan, Hongkong, Sydkorea och Singapore. Utbyte kräver inte alltid att du kan destinationslandets språk. Vid många av utbytesuniversiteten i Asien går det att studera på engelska.

Läs mer om utbytesmöjligheter i Asien

Australien och Nya Zeeland

Du kan åka på utbyte till Australien eller Nya Zeeland.

Läs mer om utbytesmöjligheter i Australien och Nya Zeeland

Nordamerika

Vi erbjuder många slags möjligheter att åka på utbyte till Kanada och USA. För tillfället har Helsingfors universitet ca 40 olika utbytesmål i Nordamerika.

Läs mer om utbytesmöjligheter i Nordamerika

Latinamerika

Du kan åka på utbyte till bl.a. Argentina, Brasilien, Chile, Costa Rica, Colombia eller Peru.

Läs mer om utbytesmöjligheter i Latinamerika