Ruotsinkielinen opetustarjonta

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tiesitkö, että ruotsinkielisiä kursseja on tarjolla kaikilla kampuksilla? Tutustu uusiin tieteenaloihin ja oppimisympäristöihin samalla kun harjaannutat ruotsin kielen taitoasi. Laaja osaaminen sekä molempien kotimaisten kielten hallitseminen auttaa sinua erottautumaan työmarkkinoilla.

Ruotsinkielisiä kursseja tarjotaan esimerkiksi filosofiassa, kestävässä kehityksessä, luonnontieteissä ja kasvatustieteissä. Sinulla ei tarvitse olla täydellistä ruotsin kielen taitoa osallistuaksesi ruotsinkieliseen opetukseen, ja yleensä voit halutessasi käyttää suomen kieltä sekä suullisissa, että kirjallisissa suorituksissa.

Viikissä ja Kumpulassa on tarjolla kursseja erityisesti luonnon- ja taloustieteissä. Muut kurssit järjestetään Keskustakampuksella. Meilahden kampuksella järjestettävät kurssit eivät pääosin ole avoimia muiden kampusten opiskelijoille, eivätkä näin ollen sisälly kurssitarjontaan.

Näin haet ruotsinkielisiä kursseja

  • Koulutusohjelman opintotarjonnassa voit hakea kursseja koulutusohjelmittain ja valita opetuskieleksi ruotsin. Haku tarjoaa listan ruotsinkielisistä kursseista valitsemassasi koulutusohjelmassa.
  • Opintotarjonta-sivulla voit tarkentaa hakuasi omilla hakusanoilla ja rajauksilla. Valitse ruotsi opetuskieleksi.

Voidaksesi ilmoittautua, muista lisätä kurssi opintosuunnitelmaasi Sisussa. Lue Sisu-ohjeista lisää ilmoittautumisesta opetukseen.

Joillakin kursseilla saattaa näkyä suomenkielinen nimi – kurssi saattaa tässä tapauksessa olla kaksikielinen niin, että esimerkiksi luennot ovat suomeksi ja pienryhmäopetus järjestetään sekä suomeksi, että ruotsiksi. On myös mahdollista, ettei kurssin nimeä ole vielä käännetty ruotsiksi. Ennen kurssille osallistumista kannattaa aina varmistaa kurssin aikataulu, opetuksen paikkatiedot, sekä opetuskieli. Ota tarvittaessa yhteyttä vastuuopettajaan.

Valinnaiset ruotsinkieliset opintokokonaisuudet 

Yksittäisten ruotsinkielisten kurssien lisäksi tarjolla on opintokokonaisuuksia ruotsiksi. Tälle sivulle olemme keränneet tietoa valinnaisista ruotsinkielisistä opintokokonaisuuksista, mutta lista ei ole kattava joten tarkista aina tiedekuntien omilta sivuilta, sivulta Tutkintorakenne ja tutkinnon laajuus tai Sisusta, kun lisäät kokonaisuuden opintosuunnitelmaasi.

Luonnontieteiden, kestävän kehityksen ja taloustieteiden valinnaiset ruotsinkieliset opinnot

Valinnaisiin opintokokonaisuuksiin kuuluvat opintojaksot löydät sivulta Tutkintorakenne ja tutkinnon laajuus tai Sisusta, kun lisäät kokonaisuuden opintosuunnitelmaasi. Yksittäisten opintojaksojen tarkemmat kuvaukset löydät kurssin opintojaksoesitteeltä tai opintotarjonnasta hakemalla kurssia sen koodilla tai nimellä.

Jotkut opintokokonaisuudet ovat rajattuja ja sinun täytyy hakea opinto-oikeutta niihin. Muista aina tarkistaa kurssin tiedot ja tarvittaessa olla yhteydessä vastuuopettajaan.

Luonnontieteiden, kestävän kehityksen ja taloustieteiden valinnaiset opinnot

Geografi  
Miljövetenskaper  
Fysikaliska vetenskaper 
Kemi
Kurser i matematiska vetenskaper 
  • MAT12003 Sannolikhetskalkyl I 
Kurser i datavetenskaper 
Kurser i miljö- och livsmedelsekonomi och skogsvetenskaper
Kurser i molekylära biovetenskaper
Biologi 

Valinnaiset ruotsinkieliset opinnot keskustakampuksella

Keskustakampuksella voit opiskella ruotsiksi etenkin kasvatustieteissä, humanistisissa aineissa sekä yhteiskuntatieteissä. 

Valinnaisiin opintokokonaisuuksiin kuuluvat opintojaksot löydät sivulta Tutkintorakenne ja tutkinnon laajuus tai Sisusta, kun lisäät kokonaisuuden opintosuunnitelmaasi. Yksittäisten opintojaksojen tarkemmat kuvaukset löydät kurssin opintojaksoesitteeltä tai opintotarjonnasta hakemalla kurssia sen koodilla tai nimellä.

Historian, filosofian, Pohjoismaiden, kielten ja kirjallisuuden valinnaiset opinnot 

Humanistinen tiedekunta tarjoaa ruotsinkielisiä kursseja ja opintokokonaisuuksia erityisesti historiassa, filosofiassa, Pohjoismaiden tutkimuksessa, pohjoismaisissa kielissä ja kirjallisuudessa. Osaan tarvitset opinto-oikeuden.

Vaihtamalla sivun kielen ruotsiksi saat tarkemman listan vapaavalintaisista opinnoista. 

Yhteiskuntatieteiden (mukaan lukien oikeustiede, Soc&kom) valinnaiset opinnot 

Svenska social- och kommunalhögskolan, Soc&kom, tarjoaa laajan valikoiman valinnaisia opintokokonaisuuksia mm.sosiologiassa, oikeustieteissä, sosiaalipsykologiassa ja valtiotieteissä. Ne löytyvät listattuna Soc&komin sivuilta (sivu ruotsiksi). 

Huomaathan, että Soc&komissa kaikkien kuulustelujen tehtävät annetaan ruotsin kielellä ja opiskelijan tulee lähtökohtaisesti aina vastata ruotsiksi. Tarkista opettajan kanssa aina etukäteen jos haluat käyttää suomea opintosuorituksissa. 

Kasvatustieteet

Oikeustieteiden valinnaiset opinnot  

Onko sinulla kysyttävää?

Jos tarvitset apia valinnaisten opintojen suunnitteluun, aloita lukemalla neuvontakompassin ohje “Tarvitsen apua valinnaisten opintojen suunnitteluun”.  

Mikäli kaipaat lisätietoa esimerkiksi ruotsinkielisestä kurssitarjonnasta tai järjestötoiminnasta, otathan rohkeasti yhteyttä ruotsinkieliseen kampuskoordinaattoriisi. Kampuskoordinaattorit ovat osa Ruotsinkieliset asiat-tiimiä.

Uni på svenska- uutiskirjeen kautta pysyt ajan tasalla yliopiston ruotsinkielisistä ajankohtaisista asioista. Voit tilata uutiskirjeen tästä. Voit myös seurata tiliä @unipasvenska Instagramissa.