Ruotsinkielinen opetustarjonta

Tiesitkö, että ruotsinkielisiä kursseja on tarjolla kaikilla kampuksilla? Tutustu uusiin tieteenaloihin ja oppimisympäristöihin samalla kun harjaannutat ruotsin kielen taitoasi. Laaja osaaminen sekä molempien kotimaisten kielten hallitseminen auttaa sinua erottautumaan työmarkkinoilla. Ruotsinkielisiä kursseja tarjotaan esimerkiksi filosofiassa, kestävässä kehityksessä, luonnontieteissä ja kasvatustieteissä. Sinulla ei tarvitse olla täydellinen ruotsin kielen taito osallistuaksesi ruotsinkieliseen opetukseen, ja yleensä voit halutessasi käyttää suomen kieltä sekä suullisissa, että kirjallisissa suorituksissa.

Alla olevien linkkien kautta pääset tutustumaan Helsingin yliopiston ruotsinkieliseen kurssitarjontaan lukuvuonna 2020-2021. Klikattuasi linkkiä voit tarkentaa hakua hakusanoin ja rajauksin. Viikissä ja Kumpulassa järjestetään kursseja pääosin luonnontieteissä ja taloustieteessä. Muut alla olevien linkkien takaa löytyvät kurssit järjestetään keskustakampuksella. Lääketieteellisen tiedekunnan kurssit eivät pääsääntöisesti ole avoinna muiden tiedekuntien opiskelijoille, joten niille ei ole omaa linkkiä.

Joillakin kursseilla saattaa näkyä suomenkielinen nimi – kurssi saattaa siinä tapauksessa olla kaksikielinen niin, että esimerkiksi luennot ovat suomeksi ja pienryhmäopetus järjestetään sekä suomeksi että ruotsiksi. On myös mahdollista, että kurssin nimeä ei ole ehditty kääntämään ruotsiksi. Ennen kurssille osallistumista kannattaa aina varmistaa kurssin aikataulu, opetuksen paikkatiedot sekä opetuskieli.

Otathan rohkeasti yhteyttä kampuskoordinaattoriisi, mikäli kaipaat lisätietoa esimerkiksi ruotsinkielisestä kurssitarjonnasta tai järjestötoiminnasta.

Uni på svenska- uutiskirjeen kautta pysyt ajan tasalla yliopiston ruotsinkielisistä ajankohtaisista asioista. Voit tilata uutiskirjeen tästä.