Mistä löydän opintotarjonnan?

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Tältä sivulta löydät kootusti tietoa, mistä sinun kannattaa etsiä kursseja eri vaiheissa opintojasi. Jos et vielä tunne yliopisto-opiskelun termejä, saat apua uuden opiskelijan sanastosta

Haluan selailla nyt tarjolla olevaa opetusta

Jos haluat tutustua tällä hetkellä tarjolla olevaan opetukseen, aloita seuraavilta sivuilta: 

  • Opintotarjonta – jos haluat etsiä sinua kiinnostavia kursseja koko yliopiston tarjonnasta. 
    • Voit hakea opetusta hakusanoilla tai rajata hakua esimerkiksi opetuksen ajankohdan tai opetusmuodon mukaan. Pääset kurssisivulle klikkaamalla hakutuloksissa kurssin nimeä. Kurssisivulta löydät tarkemmat tiedot, kuten kurssimateriaalit sekä linkin Moodle-alueelle. 
  • Koulutusohjelman opintotarjonta – jos haluat tarkastella tietyn koulutusohjelman tai opintosuunnan tarjoamaa opetusta. 
  • Valinnaisten opintojen tarjonta – jos haluat tietää, mitä vapaasti valittavia opintoja esimerkiksi muut koulutusohjelmat tarjoavat. 
  • Avoimen yliopiston opintotarjonta – jos haluat tarkastella Avoimen yliopiston tarjoamia opintokokonaisuuksia. 
  • Kielikeskuksen opintotarjonta – jos haluat tarkastella Kielikeskuksen tarjoamia opintokokonaisuuksia. 

Tiedän jo, mitä aion suorittaa ja haluan katsella kurssin tietoja ja ilmoittautua

Jokaisen kurssin perustiedot ja opettajan sille lisäämän sisällön löydät kurssisivulta. Kurssisivun tietojen katselu ei vaadi kirjautumista tai ilmoittautumista. Osa opettajan kurssisivulle lisäämästä sisällöstä voi kuitenkin olla rajattu vain kurssin osallistujille. Kurssisivulta pääset tarkastelemaan myös, minkä opintojaksojen suoritukseksi kyseinen kurssitoteutus sopii. 

Kun tiedät, minkä kurssin haluat suorittaa, lisää kurssi opintosuunnitelmaasi ja ilmoittaudu Sisussa. Voit lisätä kurssin opintosuunnitelmaasi Sisussa hakemalla sen esimerkiksi opintojakson koodin avulla. Valitse sitten opintojaksolle suoritustapa, minkä jälkeen pääset ilmoittautumaan. Katso tarvittaessa lisätietoa Sisu-ohjeesta Ilmoittautuminen opetukseen ja tentteihin. Myös Sisusta näet opintojakson ja opetuksen perustiedot. 

Ilmoittautumisen jälkeen löydät linkin kurssisivulle myös Opintoni-sivulta, kun kirjaudut sisään.  

Haluan tietää, mitä opetusta koulutusohjelmassani on ensi lukuvuonna

Kandi- ja maisteriohjelmat julkaisevat tällä sivulla alustavan opetusohjelman seuraavan lukuvuoden opintojen suunnittelun tueksi. Alustava opetusohjelma sisältää tiedot siitä, mitä opintojaksoja seuraavan lukuvuoden aikana on mahdollista suorittaa, missä periodissa, millä kielellä ja millaisella toteutustavalla. 

Saat näkyviin koulutusohjelmasi seuraavan lukuvuoden alustavan opetusohjelman, kun valitset ohjelmasi sivun ylälaidan valikosta. Kielikeskuksen alustava opetusohjelma julkaistaan sivulla Kielikeskuksen kieli- ja opetustarjonta. Seuraavan lukuvuoden opetus ja opetuksen tarkemmat tiedot julkaistaan Sisussa ja Opintotarjonnassa. Syyslukukauden 2021 opetus julkaistaan heinäkuun loppuun mennessä ja kevätlukukauden 2022 opetus marraskuun loppuun mennessä. 

Etsin vaihto-opiskelijoille tarjolla olevaa opetusta

Opintotarjonnassa saat näkyviin vaihto-opiskelijoille sopivat opinnot rajaamalla hakutuloksia kohderyhmävalikosta. 

Tämän sivun englanninkielisestä versiosta löydät lisätietoa eri tiedekuntien tarjoamasta opetuksesta vaihto-opiskelijoille.