Tutkielmat
Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.
Hae koulutusohjelmaa
Kun haet koulutusohjelmaa nimellä tai nimen osalla hakukentän alapuolella olevan koulutusohjelmalistan vaihtoehdot rajautuvat. Valitse tämän jälkeen koulutusohjelma listasta.
Kandiohjelmat
Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat
Tohtoriohjelmat
Ammatilliset jatkokoulutukset
Yliopistotutkintoon kuuluu aina tutkielma. Yliopisto-opiskelijana olet akateemisen yhteisön tasavertainen jäsen ja oman tieteenalasi asiantuntija. Tutkielmassa tarkastelet sinua kiinnostavaa tutkimuskysymystä tai -kysymyksiä ja tuotat uutta tutkimustietoa omalta alaltasi tieteellisen yhteisön käyttöön.
Tutkielma kirjoitetaan yleensä itsenäisesti, mutta siihen liittyvää tutkimusta voi tehdä tilanteesta riippuen esimerkiksi osana projekti- tai tutkimusryhmää tai yhteistyössä järjestön tai yrityksen kanssa.
Tutustu alla oleviin tutkielmaohjeisiin jo siinä vaiheessa, kun suunnittelet tutkielman kirjoittamista.
Ohjeet
Tutkielma ja kypsyysnäyte kandiohjelmassa
Tältä sivulta löydät tietoa alempaan korkeakoulututkintoon sisältyvästä tutkielmasta ja kypsyysnäytteestä.
Tutkielma ja kypsyysnäyte maisteri- ja lisensiaattiohjelmissa
Tältä sivulta löydät tietoa ylempään korkeakoulututkintoon sisältyvästä tutkielmasta ja kypsyysnäytteestä.
Digitaalinen saavutettavuus – mitä opiskelijan tulisi tietää?
Saavutettavuus on digitaalisen maailman esteettömyyttä. Jokaisen opiskelijan tulisi huomioida saavutettavuus erityisesti tehdessään julkisia dokumentteja, kuten tutkielmia. Tältä sivulta löydät tietoa saavutettavuudesta sekä ohjeita saavutettavan tutkielmatiedoston tekemiseen.
Tutkielman tekijän tiedonhankinta -verkkokurssi
Tarvitsetko lähteitä opinnäytetyötä varten? Haluatko treenata tiedonhankinnan taitoja joustavasti verkossa? Voit opiskella tiedonhankintaa ajasta ja paikasta riippumatta kirjaston Tutkielman tekijän tiedonhankinta -verkkokurssilla. Tältä sivulta löydät tietoa verkkokurssista.
Plagioinnin tunnistaminen ja Ouriginalin käyttö
Helsingin yliopistossa on käytössä plagiaatintunnistusjärjestelmä Ouriginal. Tältä sivulta löydät tietoa Ouriginalin käytöstä.
E-thesis
E-thesis on digitaalinen opinnäytteiden palautus-, arviointi- ja arkistointijärjestelmä. Tältä sivulta löydät tietoa E-thesiksestä.
Tutkielma toimeksiantona
Toimeksiantona tehtävät tutkielmat ovat opinnäytetöitä, jotka tehdään yhteistyössä työelämän organisaation kanssa. Tältä sivulta löydät ohjeita tutkielman tekemiseen toimeksiantona.
Undergraduate Awards
Irlantilainen The Global Undergraduate Award (GUA) on kandidaattitason opiskelijoille suunnattu laajojen esseiden, tutkielmien ja projektitöiden kilpailu. Tältä sivulta löydät osallistumiskriteerit ja tietoa siitä, kuinka osallistua kilpailuun.
Gradut valmiiksi! -stipendit
Stipendi tarjoaa maisterintutkinnon opinnäytetyön loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle työskentelyjakson Helsingin yliopiston tutkimusasemilla. Lue lisää stipendistä ja hakemisesta tältä sivulta.