Mistä löydän opintotarjonnan?

Voit hakea opetusta ja opintoja Helsingin yliopiston tarjonnasta Opintotarjonnan, WebOodin tai Sisun kautta.

Alustava opetusohjelma

Kandi- ja maisteriohjelmien sekä Kielikeskuksen opetuksesta julkaistaan alustavat opetusohjelmat maaliskuussa opintojen suunnittelun tueksi. Alustava opetusohjelma sisältää tiedot siitä, mitä opintojaksoja lukuvuoden aikana on mahdollista suorittaa, missä periodissa, millä kielellä ja millaisella toteutustavalla.

Tällä sivulta näet koulutusohjelmasi alustavan opetusohjelman valitsemalla koulutusohjelmasi valikosta. Kielikeskuksen alustava opetusohjelma julkaistaan sivulla Kielikeskuksen kieli- ja opetustarjonta. Lopulliset opetusohjelmat julkaistaan Sisussa ja Opintotarjonnassa.

Kurssisivut

Kurssisivuilta näet näppärästi yksittäisen kurssin tiedot, kuten kuvauksen sen sisällöstä, kurssin tason, tavoitteet ja laajuuden, suoritustavat, vastuuhenkilön ja mahdollisesti vaaditut edeltävät opinnot sekä muut tärkeät tiedot. Kurssisivulla et kuitenkaan voi ilmoittautua opintoihin. Voit hakea kurssisivuja Opintotarjonnan kautta. Omat kurssisi löydät myös Opintoni-sivulta ilmoittautumisen jälkeen.

WebOodi ja Sisu

WebOodista löydät koulutusohjelmien opinto-oppaat ja yksittäisten opintojaksojen tiedot. WebOodissa näet kurssisivujen sisältämän tiedon lisäksi esimerkiksi opintokokonaisuuksien tiedot ja koulutusohjelmien tutkintorakenteet. WebOodin hakutoiminto ei kuitenkaan ole yhtä ketterä kuin Opintotarjonnan haku.

Opintoihin voit ilmoittautua ainoastaan WebOodin kautta. Opiskelijan ohjeista löydät lisätietoa, miten ilmoittaudut kursseille ja tentteihin.

Toukokuussa 2021 Weboodi korvataan Sisulla. Sisussa suunnittelet ja ajoitat opintosi sekä 31.5.2021 alkaen myös ilmoittaudut opetukseen. Sisussa voit hakea opintojaksoja tai -kokonaisuuksia ja sijoittaa ne opintosuunnitelmaasi. Pääset kirjautumaan Sisuun sivun ylävalikosta. Yksittäisten kurssien haku tapahtuu helpoiten Opintotarjonnan kautta.

Koulutusohjelmakohtainen opintotarjonta

Koulutusohjelmassa tarjottavat opinnot löydät kootusti koulutusohjelman opintotarjonnasta.

Valinnaisten opintojen tarjonta

Löydät vapaasti valittavien opintojen tarjonnan kootusti teemasta Valinnaiset opinnot.

Tällä sivulla