Väittelylupa ja väitöskirjan julkaiseminen
Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.
Hae koulutusohjelmaa
Kun haet koulutusohjelmaa nimellä tai nimen osalla hakukentän alapuolella olevan koulutusohjelmalistan vaihtoehdot rajautuvat. Valitse tämän jälkeen koulutusohjelma listasta.
Kandiohjelmat
Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat
Tohtoriohjelmat
Ammatilliset jatkokoulutukset
Saiko väitöskirjasi myönteiset esitarkastuslausunnot? Onnea! Tämän teeman alta löydät väittelyluvan saaneelle tohtoriopiskelijalle suunnatut ohjeet. Väitöstilaisuutta ja väitöskirjan arvostelua sekä valmistumista koskevat ohjeet löydät omista teemoistaan.
Ohjeet
Saitko väittelyluvan? Aloita tästä!
Onneksi olkoon – olet voiton puolella! Väittelylupa tarkoittaa sitä, että väitöskirjasi täyttää asetetut vähimmäisvaatimukset ja tiedekuntasi on myöntänyt sinulle luvan painattaa väitöskirja ja ryhtyä valmistelemaan väitöstilaisuutta.
Arvosanalautakunta
Arvosanalautakunta nimetään yleensä samassa kokouksessa, jossa väittelylupa myönnetään. Tarvittaessa arvosanalautakunnan nimeäminen voidaan kuitenkin myös lykätä myöhempään kokoukseen.
Väitöskirja saavutettavaksi
Ohjeet väitöskirjatiedoston saavutettavaksi tekemiseen löydät täältä.
Väitöskirjan julkaiseminen ja tiedotus
Väitöskirjojen näkyvyyden, vaikuttavuuden ja avoimen saatavuuden takaamiseksi Helsingin yliopiston väitöskirjat julkaistaan yliopiston E-thesis-palvelussa ja säilytetään avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa.
Väitösviestintä
Väitösviestintä on kokonaisuus, jossa väittelijä viestii itse tutkimuksestaan ja joissain tapauksissa tekee yhteistyötä yliopiston viestinnän kanssa. Kaikki väittelijät täyttävät vähintään väitöstietolomakkeen viimeistään 3 viikkoa ennen väitöstä.
Väitöstilaisuuden järjestäminen
Kun olet saanut väittelyluvan, on aika sopia väitöspäivä ja aloittaa väitöstilaisuuden järjestelyt. Väitöksen valittu toteutustapa vaikuttaa siihen, kuinka ajankohdan sopimisessa ja muissa järjestelyissä edetään.
Väitöskirjan kielentarkastus
On tärkeää, että opinnäytteet eivät jää kieliasun puutteellisuuden vuoksi vaille ansaitsemaansa huomiota tiedeyhteisössä. Väittelijän tehtävä on huolehtia siitä, että väitöskirjan kieliasu vastaa tieteellisiltä julkaisuilta vaadittavaa tasoa.
Mitä väitteleminen maksaa?
Väittelemiseen liittyy monenlaisia kuluja. Osan kuluista maksaa yliopisto, osan väittelijä itse. Osaan on tarjolla tukea. Tämän ohjeen tavoitteena on antaa kokonaiskuva väittelemiseen liittyvistä kustannuksista ja siitä, kuka vastaa mistäkin.