Var hittar jag studieutbudet?

Instruktionen hör till följande teman

På denna sida har vi sammanställt information om var du kan söka kurser i olika skeden av dina studier. Om du ännu inte är bekant med universitetsstudiernas terminologi kan du ta en titt på ordlistan för den nya studenten.

Aktuell undervisning

Om du vill bekanta dig med den undervisning som erbjuds för tillfället ska du börja här:

Studieutbud – om du vill söka intressanta kurser bland universitetets sammanlagda studieutbud.

Du kan söka undervisning med hjälp av sökord eller avgränsa sökningen enligt t.ex. tidpunkt eller undervisningsform. Du kommer till kurssidan genom att klicka på kursens namn i sökresultaten. På kurssidan finns närmare uppgifter om kursen, t.ex. kursmaterial och en länk till Moodle-området.

Utbildningsprogrammets studieutbud – om du vill se vad ett visst utbildningsprogram eller en viss studieinriktning erbjuder.

Utbudet av valfria studier – om du vill se vilka valfria studier som erbjuds vid t.ex. de andra utbildningsprogrammen.

Öppna universitetets studieutbud – om du vill se vilka studiehelheter Öppna universitetet erbjuder.

Språkcentrums studieutbud – om du vill veta vilka studiehelheter Språkcentrum erbjuder.

Jag vet redan vad jag vill välja, och jag vill se kursinformationen och anmäla mig

kurssidan hittar du basinformation om kursen och kursinnehåll som läraren har lagt till. Du behöver inte logga in eller anmäla dig för att se informationen på kurssidan. Läraren kan emellertid ha lagt upp sådant innehåll som bara kursdeltagarna har tillgång till. På kurssidan ser du också vilka studieavsnitt som det här studiemomentet (i det här fallet kursen) lämpar sig som prestation för.

När du vet vilken kurs du vill genomföra ska du lägga den till din studieplan och anmäla dig till undervisningen i Sisu (kräver inloggning).

Du kan lägga till kursen i din studieplan i Sisu t.ex. genom att söka fram den med hjälp av studieavsnittets kod. Välj sedan prestationssätt för studieavsnittet, och efter det kan du anmäla dig. Läs mer i Sisus bruksanvisning för studieplanen vid behov. I Sisu ser du också basinformationen om studieavsnittet och undervisningen.

Efter att du har anmält dig hittar du länken till kurssidan också på sidan Mina studier när du loggar in.

Jag vill veta nästa läsårs undervisning vid mitt utbildningsprogram

Kandidat- och magisterprogrammen publicerar på denna sida ett preliminärt undervisningsprogram till stöd för studenterna när de planerar nästa läsårs studier. Det preliminära undervisningsprogrammet innehåller uppgifter om vilka studieavsnitt som går att genomföra under följande läsår samt i vilken period, på vilket språk och på vilket sätt.

Du får fram ditt utbildningsprograms preliminära undervisningsprogram för nästa läsår genom att välja ditt program i menyn uppe på sidan. Språkcentrums preliminära undervisningsprogram publiceras på sidan Språkcentrums språk- och undervisningsutbud. Nästa läsårs undervisning och närmare uppgifter om undervisningen publiceras i Sisu och på sidan Studieutbud. Undervisningen för höstterminen 2021 publiceras före slutet av juli och för vårterminen 2022 före slutet av november.

Jag söker undervisning för utbytesstudenter

På sidan Studieutbud får du fram lämpliga studier för utbytesstudenter genom att avgränsa sökresultaten i målgruppsmenyn.

På den engelskspråkiga versionen av denna sida hittar du information om vilken undervisning som de olika fakulteterna erbjuder utbytesstudenter.