Hae harjoittelupaikkaa

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Työharjoittelu on usein askel kohti ensimmäistä koulutusta vastaavaa työtä. Harjoittelussa pääset soveltamaan osaamistasi käytännössä ja verkostoitumaan alasi osaajien kanssa. Harjoittelupaikan hakeminen on myös erinomainen mahdollisuus harjaannuttaa työnhakutaitojasi.

Harjoittelupaikan hakeminen

Harjoittelupaikkaa kannattaa etsiä omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Mieti myös, millainen harjoittelu sopisi opintoihisi ja tulevaisuuden suunnitelmiisi. Oma-aloitteisuus on valttia ja suora kontakti työnantajaan usein paras tapa hankkia harjoittelupaikka. Neuvoja harjoittelupaikan etsimisen tueksi löydät ohjeesta Työnhaku. Muista huolehtia siitä, että työnhakudokumenttisi ovat kunnossa myös harjoittelupaikkaa hakiessasi. Katso CV- ja työhakemusohjeita sekä esimerkkejä.

Avoimet harjoittelupaikat

Työnhakuportaaleissa voit selailla ja etsiä työnantajien ilmoittamia avoimia työharjoittelupaikkoja.

Harjoittelupaikka voi löytyä myös muilla tavoin kuin työnantajan jättämään ilmoitukseen vastaamalla. Harjoittelupaikkaa etsiessäsi sinun kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä kiinnostaviin potentiaalisiin työnantajiin. Vinkkejä piiloharjoittelupaikan etsintään löydät Työnhaun oppaasta.